Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Нови дуел старих знанаца

Након велике победе над Фенербахчеом у Евролиги, Звезду очекује изузетно битан дуел и у АБА лиги. Противник је подгоричка Будућност са којом су црвено бели у претходне две сезоне водили праве битке на терену и ван њега за пласман у најелитније европско клупско такмичење.

Иако је можда прерано доносити такве закључке делује да је шампион Црне Горе одлучио да ове сезоне смањи улагања у играчки кадар. Поред великих промена у саставу, управа Будућности је одлучила да поверење укаже тренеру Слободану Суботићу. Екипа Будућности није баш најбоље отворила сезону јер су изгубили обе утакмице у Еврокупу, док их је у АБА лиги намучио Задар у првом колу.

Листа одлазака је заиста изузетно дуга и може се рећи да је практично отишао један комплетан тим: Кол, Сеад Шеховић, Гордић, Џексон, Бел, Коти Кларк, Е. Кларк, Вилијамс и Гога Битадзе. Оно што је константа у игри Будућности, јесте форсирање игре са две плејмејкера. Ове сезоне ће екипу предводити бивши играч Цедевите Џастин Кобс и појачање из Динамо Сасарија – Скот Бaмфорт, док ће са клупе имати подршку и виду староседалаца Поповића и Ивановића. Такође, делује да ће ове сезоне већу минутажу добити домаћи играчи попут Шеховића, Данила и Зорана Николића. Иначе већ је дошло до једне промене у саставу Будућности – Скот Вуд није задовољио очекивања челника првака Црне Горе, тако да је уместо њега доведен Лука Божић који је имао неколико одличних сезона у Задру. Екипу су појачали још Хасан Мартин (Бајројт) и Мејерс (Јенисеј) који за сада нема велику минутажу.

Стиче се утисак да екипа Милана Томића улази у овај дуел као фаворит. Без обзира на чињеницу да је у питању почетак сезоне, нема сумње да би потенцијална победа пуно значила у погледу подизања самопоуздања и коначног пласмана у лигашком делу такмичења.

Црвена звезда – Будућност, недеља у 20:00

пренос на Арени Спорт 1

Повезане вести

Leave a Comment