Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Томић: То се зове тим

Тренер Црвене звезде мтс говорио је након победе у 2. колу Евролиге над Фенербахчеом, а своје дебитантске евролигашке на клупи Црвене звезде. Апострофирао је у свом излагању снагу и значај тима.

КК Црвена звезда мтс остварио је прву победу у овосезонском издању Евролиге. Црвено-бели су савладали Фенербахче пре свега захваљујући томе што су функционисали као тим и играли гранитну одбрану, а то је апострофирао и тренер црвено-белих Милан Томић:

Била је ово утакмица где су моји играчи радили тачно оно што смо причали у свлачионици. У одбрани пре свега, дали су све од себе и морају да задрже овај ниво у одбрани и у наредним утакмицама. Одбрана против играча какви су Де Коло, Слукас, Вестерман, Махмутоглу, Датоме, Диксон… Морамо да наставимо у овом ритму, ово је само једна победа, ништа велико нисмо урадили. Ово је Евролига, а одиграли смо само једну утакмицу – рекао је Томћ, а потом додао:

Можда је било два или три пропуста, али играч није компјутер. Радили су тачно оно што је требало, а резултат тога је 56 поена. Мораћемо боље у нападу, требаће нам и напад. Честитам играчима на победи – истакао је стратег црвено-белих и затим додао:

Ово је поново нови тим, са пет нових играча. Ми морамо да градимо нашу игру, нашу хемију и да будемо спремни када буде најтеже и када треба да направимо корак у напред – истакао је Томић.

Тренер црвено-белих није крио задовољство због добре одбране..

Тражим од играча да одбрана мора да буде на одређеном нивоу и на 100 одсто у свакој утакмици и то морамо да имамо у џепу. У нападу, кошарка је таква да некада и имате проблема, као што смо и имали вечерас, али одбрана ће ти дати контранапад и самопоуздање. Стварно сам задовољан, али морамо што пре ово да заборавимо и спремимо се за Будућност – рекао је Томић који је потом прокоментарисао поделу минутаже:

Сви су дали свој допринос, нападачки Берон и Џенкинс нису имали најбољи дан, али су играли добру одбрану. Ротација је била са 12 играча, а то се зове тим. Играш пет минута или 25, имаш времена да даш доста ствари и допринесеш победи. Колико год играли, морају да знају да је наш циљ да Црвена звезда добија утакмице – а на крају Томић није заборавио ни шестог играча:

Захвалио бих се и навијачима на подршци и пуној дворани – закључио је Томић.

The post Томић: То се зове тим appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment