Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

2.коло Евролиге: Mo is here, Mo is there-Mo is everywhere! Звезда на крилима Фајеа до прве победе над великим ривалом!

Црвена звезда – Фенербахче 68:56 (15:16; 20:14; 16:13; 17:13)

Сјајном игром у одбрани наши кошаркаши су савладали фаворизовани Фенер и најавили узбудљиву сезону. 

Да је Суперкуп АБА лиге и гостовање Панатинаикосу архивирано видели смо од самог почетка утакмице, пре свега у приступу утакмици наше екипе. Веома тврду прву четвртину Звезда је отворила тројком капитена Лазића након стрпљивог напада. Какво ће појачање бити Гист за нашу екипу, показао је још једном на самом почетку утакмице када је након промашеног зицера два пута скидао са главе лопту Веселом, на крају поентирајући из трећег покушаја. Звезда је од самог почетка заиграла веома чврсто у одбрани. Наши играчи су практично изгурали из рекета Вилијамса и Веселог, при томе све време потпуно контролишући дефанзивни скок, у чему је посебно предњачио Дерик Браун који је у првом полувремену забележио 8 скокова (7 дефанзивних). Што се тиче игре у нападу, Звезда је играла стрпљиво, повремено и споро. Лоренцо Браун се пробудио па је неколико пута лепо промешао Слукаса. Ипак, Фенер је изузетно квалитетна екипа, која користи и најмањи пад концентрације противника па се на прву паузу отишло с поеном предности за госте-15:16.

Другу четвртину поенима је отворио Перпероглу, али у наставку Фенер почиње да погађа шутеве за 3 поена, пре свега Диксон али је Звезда узвратила преко Д.Брауна на асистенцјиу Човића. Током другог периода Звезда је заиграла течније у нападу па је тројком Давидовца стекла прву осетнију предност да би одмах затим Махмутоглу узвратио истом мером. У тим тренуцима се разиграо Давидовац, који је погодио и за 2 преко Махмутоглуоа. Арену је распалио Фаје својом првом тројком за 27:21. Заиграла је Звезда још чвршће у одбрани, што је и публика умела да препозна, вршећи још јачи притисак на противника. Међутим, у тим тренуцима се и лопта одбијала у руке противника а и Де Коло је још једном демонстрирао да је заштићенији и од белог медведа, те је Фенер одржавао резултат захваљујући слободним бацањима и шутевима за три поена. Финиш другог период припао је Звезди. Гист је поново измислио поене са ниског поста а и Лоренцо Браун је погодио после продора под фаулом. Добро прво полувреме, Звезда је пропустила да крунише нешто већом предношћу, након што је Л.Браун закомпликовао продор и промашио, па се на полувреме отишло резултатом 35:30 за нашу екипу.

Фенер је нешто боље отворио трећи период па је преко Слукаса и Веселог везао четири брза поена, што је натерало Томића да одмах затражи минут одмора. Након тајм-аута Лоренцо Браун поново из продора долази до нових поена да би потом био половичан са пенала. На почетку треће четвртине, судијски критеријум је направио велике проблеме нашој екипи, будући да је Звезда после два минута изашла из бонуса при чему су то биле треће личне грешке Лазићу, Д.Брауну и Гисту. Звезди је много недостајао Берон који је због лоше одбране од лопте на Де Колоу веома мало играо у првом полувремену док је у наставку кренуо бојажљиво. Прве поене забележио је након „крађе“ Лазића, који му је потом отворио контру. Звезда је наставила са јаком одбраном и добрим грађењем рекета. Страна помоћи је одлично функционисала а посебно се у том сегменту истицао Л.Браун, који је правовремено ротирао. Тројком Перпероглуа, после сјајног протока лопте Звезда је стекла најубедљивију предност 44:36. Стратос је, затим,искористио сјајан блок Оџа, који му је отврио аутопут до коша и Звезда стиче предност од +9. Финиш треће четвртине Звезда је одиграла изузетно паметно, читајући добро дефанзиву Фенера па су наши кошаркаши углавном експлоатисали то што је Фенер у бонусу. Оџо је у тим тренуцима био изузетно сталожен. Реализовао је 3/4 сл.бацања па је Звезда пред четврту четвртину стекла осам поена предности- 51:43.

У последњем периоду, први је погодио Де Коло и то тројку. Звезда се није најбоље снашла на појачану агресивност Фенера али је у тим тренуцима вештачко дисање својом борбеношћу давао невероватни Мо Фаје. Гранитне одбране су се играле у првих 5 минута последње четвртине о чему сведочи податак да је Фенер убацио 3 а Звезда 2 поена. Све док Слукас није пробио и асистирао за Дувериоглуа. Одмах затим Добрић проналази самог Гиста у рекету који након финтирања промашује зицер али се поново изборио за лопту при чему је у поновном покушају био фаулиран али су судије остале неме, да би након тога Диксон погодио тројку и смањио разлику на само 2 поена. Томић тражи тајм-аут а након минута предаха, Мо Фаје погађа тројку. За делиријум у Арени заслужан је Добрић, који је после добре одбране прикуцао и очас посла вратио Звезди +7. Делиријум је наставио да одржава у Арени вечерас свемогући Мо. Какву је рампу само спустио Веселом, да би у нападу небеским скоком у наставку Звезди обезбедио нови напад који Стратос, на жалост, није реализовао. Поенима Гиста, Звезда је стекла и +11, чиме је стављена тачка на утакмицу.

Утакмица, која нас је провозала до деведесетих када су се утакмице играле на изузетно високом дефанзивном нивоу. Звезда је од самог почетка заиграла изузетно добру одбрану, терајући Фенер далеко од коша. Скок је изузетно добро контролисан о чему сведочи податак да је Звезда у једном тренутку имала 16-6 однос у скоковима док је на полувремену тај однос био 19-11. О квалитету одбране наше екипе говори и податак да је изузетно квалитетан противник сведен на само 56 поена. Напад је био изузетно стрпљив, тражила су се најбоља решења, није се срљало, максимално се екплоатисао бонус противника и када се на све то дода импресивна борбеност током читаве утакмице Фајеа, који је био главни покретач Звездине машине, јасно је да победа није могла да изостане.

Црвена звезда – Фенербахче 68:56 (15:16, 20:14, 16:13, 17:13)

Београд – Дворана: Штарк арена. Гледалаца: 16.879. Судије: Луиђи Ламоника, Пјотр Пастусјак, Раин Перанди.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Д. Браун 7 (8ск), Човић, Л. Браун 13 (6ас), Перпероглу 11, Давидовац 5, Лазић 3, Фаје 8 (7ск), Берон 3, Добрић 2, Гист 11 (8ск), Џенкинс, Оџо 5. Тренер: Милан Томић.

ФЕНЕРБАХЧЕ: Вестерман, Махмутоглу 6, Калинић 3, Биберовић, Слукас 6, Де Коло 19, Вилијамс (7ск), Весели 6, Мухамед 13, Дувериоглу 2, Датоме, Штимац 1. Тренер: Жељко Обрадовић.

Повезане вести

6 comments

Hadži Dragan NBG окт 11, 2019 at 06:09

Čestitam igračima i Tomiću na velikoj pobedi. Hajmo sada da razvalimo ponos Izraela.

Reply
звездан окт 10, 2019 at 21:32

бРАВО МОМЦИ ЗА ПОБИЈЕДУ,ШТЕТА ШТО СМО ПРВУ ИЗГУБИЛИ.ФЕНЕР НАС ЈЕ МОГАО СТИЋИ ПРИ НАШИМ АКЦИЈАМА КАД СМО ЖУРИЛИ.МОЛИМ УПРАВУ ДА ДОВЕДЕ ЗАМИЈЕНУ ЗА ЧОВИЋА ПЛЕЈА И ЈЕДАН ИЗРАЗИТО КРИЛНИ ШУТЕР.ОВАКО СЕ МОРА У ГОСТИМА,АЛИ НИПОШТО У ПРАЗНО ТРИ ЧЕТИРИ НАПАДА ЈЕР НАМ СЕ ТО МОЖЕ ОСВЕТИТИ У КЉУЧНИМ МЕЧЕВИМА

Reply
rene artoa окт 10, 2019 at 21:31

Bravo za partiju vrhunska odbrana!

Reply
ivan niksic окт 10, 2019 at 21:29

Velika pobjeda protiv velikog protivnika! Mislim sto se tice Evrope da je ovo najbolja takticki postavljena i odigrana utakmica Zvezde do sada, te tako treneru Tomicu i strucnom timu kao i svim igracima sve cestitke i svaka cast na prikazanom veceras. Odbrana je bila kljuc svega, a greske su za razliku od nekih drugih utakmica svedene na minimum, vrlo dobar i strpljiv napad, dobre izmjene i dobre uloge igracima, uz vrlo male i kratkotrajne padove i krize u igri, kontrola rezultata, ukratko, s obzirom na tek drugu utakmicu i protiv jednog mocnog protivnika kao sto je Fenerbahce koji se nalazi medju glavnim kandidatima za prvaka lige, ovo je zaista odlican rezultat koji moze mnogo da utice na dalji tok sezone, a sto je jos vaznije cini se da ovaj tim ima jos dosta rezerve i da moze jos bolje, jos vise. ,Idemo dalje!’

Reply
Estrella Roja окт 10, 2019 at 21:25

Čestitke igračima Zvezde i stručnom štabu na zasluženoj pobedi protiv verovatno ponajboljeg evropskog tima. Čestitke i većini poštenih i iskrenih navijača koji su bili u Areni, iskreno bodreći svoj tim za svoj novac zbog čistog osećanja pripadnosti klubu, a onom kancerogenom kartelu poruka da svoje performanse i parole vezano za neke političke teme iskažu svom voljenom vođi koga tetošu i koji njih tetoše već sedam godina. Pomešana su mi osećanja u trenutku moguće i najvrednije pobede kluba koga volim, ali izgleda da tako biva suđeno u ovoj jadnoj zemlji. Kalini podrška!

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 10, 2019 at 21:21

fenomenalno razvaljivanje turaka i žoca ustaše..svaka cast..idemooo

Reply

Leave a Comment