Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Пуна Арена руши Фенербахче

Гостовањем у атинској „ОАКА арени“ кошаркаши Црвене звезде мтс претходне недеље започели су нову евролигашку сезону. Можда и очекивано црвено-бели су на старту такмичења претрпели пораз од екипе Панатинаикоса, а у четвртак 10. октобра следи и овосезонска београдска премијера. У „Штарк Арену“ након годину дана паузе стиже истанбулски Фенербахче.

Трофејни турски клуб којег са клупе предводи српски стручњак Жељко Обрадовић у Београд на мегдан Црвеној звезди долази након пораза на старту овосезонског такмичења. Жуто-црни су поражени у Мадриду од домаћег Реала резултатом 81:77, а у редовима екипе из Истанбула најефикаснији су били Нандо Де Коло са 22 и Дерик Вилијамс са 19 постигнутих поена. И у актуелној сезони у редовима истанбулског великана налазе се наши кошаркаши. Поред већ легендарног члана Фенербахчеа Николе Калинића, од почетка сезоне члан овог клуба је још један некадашњи играч Црвене звезде Владимир Штимац.

Историја дуела Црвене звезде и Фенербахчеа датира од сезоне 1988/89. Тада су две екипе први пут укрстиле копља у оквиру међународног Купа Радивоја Кораћа, а наши кошаркаши су били успешнији остваривши два тријумфа 101:64 и 87:79. Десет година касније екипе су се састале у оквиру Евролиге и сваки тим је одбранио свој терен. У Београду је било 88:66 за црвено-беле, а Фенер је код куће славио резултатом 78:61. Од повратка нашег клуба у крем европске кошарке две екипе се редовно састају и одиграле су укупно осам мечева, а Црвена звезда је остварила само један тријумф у сезони 2016/17 у Београду резултатом 75:73.

Јасно је да је екипа Фенербахчеа фаворит у предстојећем сусрету, али добра игра пулена тренера Милана Томића на старту регионалне АБА лиге може само да буде показатељ да екипа „расте“ и да ће сваким наредним сусретом приказивати све боље партије.

– Евролига, 2. коло:
Црвена звезда мтс – Фенербахче Беко Истанбул
Дворана: „Штарк Арена“
Датум: Четвртак, 10. октобар
Почетак: 19 часова
ТВ пренос: Спорт клуб 1

Повезане вести

Leave a Comment