Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Јована близу норме

Јована Рогић још једном је потврдила место у врху међународне џудо сцене. У конкуренцији до 57 килограма на Гран слему у Бразилији остварила је пласман на седмо место.

Сасвим сигурно узданици Звезде жреб није био наклоњен јер је већ у првом колу имала домаћу, одличну такмичарку, Виторију Андраде. У врло неугодној борби, Рогићева је успела да се после две казне врати у меч и натера је на три шидоа. Одличан меч и победа српске репрезентативке. Пољакиња Јулија Коваљчук бронзана са Светског првенства била је друга противница српској трофејној џудисткињи. Јована је славила у овом дуелу са три казне.

Јована је била одлична показала је карактер, вољу и жељу за победом до последњег атома снаге. Извукла је максимум и славила у овом мечу – рекао је Никола Николић, спортски директор ЏК Црвена звезда.

Немица Тереса Стол била је наредна противница Рогићевој у трећем мечу Гран слема у Бразилији.

– Видно је била истрошена у четвртфиналу што је Немица искористила. У финалу репасажа радила је са искусном Португалком Монтеиро где је задобила и лакшу повреду.

Овај дуел на жалост Рогићева није успела да реши у своју корист и такмичење у Бразилији је завршила на седмом месту.

Ово је одличан резултат јер је добила вредних 260 бодова и тиме се приближила норми за Олимппијске игре – истакао је Никола Николић.

The post Јована близу норме appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment