Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда и Косово – посебна веза

Црвена звезда ће сутра од 14 часова играти утакмицу шеснаестине финала Купа Србије против екипе Трепче из Косовске Митровице. Меч ће бити одигран на Стадиону у Житковцу.

Црвена звезда се после победе над Напретком у Крушевцу (1:0) протеклог викенда окреће највећем националном такмичењу, Купу Србије. На првом степенику у шеснаестини финала противник је екипа Трепче. Ово није први пут да црвено-бели гостују на подручју Косова и Метохије.

Ово ће бити четврто гостовање Црвене звезде јужној српској покрајини. Сваког пролећа, почевши од 2015. године, клуб са Маракане је увесељавао своје навијаче на Косову и Метохији и приликом сваке посете им је уприличен феноменалан дочек.

Прва утакмица одиграна је 4. маја 2015. године када је Звездина делегација посетила Грачаницу и одиграла хуманитрани меч у оквиру акције „Играјмо за бебе на Косову“. Тада је Црвена звезда после дугог низа година гостовала на Косову и одиграла пријатељски меч против ФК Грачанице.

Већ 19. маја 2016. године, наш тим је поново био у Грачаници где је посетио навијаче и заљубљенике у црвено-беле боје. Велику радост малишана, али и одраслих, измамили су наши првотимци који су својим доласком улепшали дан људима у Грачаници. Пријатељска утакмица је завршен резултатом 9:2 у корист црвено-белих.

Поново је наш клуб отишао у Грачаницу 2017. године када је 23. маја одиграо пријатељски меч хуманитарног карактера са истоименим фудбалски клубом. На стотине навијача песмом су дочекали екипу црвено-белих и искористили прилику да истакну колико им посета најтрофејнијег српског клуба значи. Црвено-бели су савладали екипу Грачанице резултатом 4:0. Стрелци су били Јовељић, Луковић, Платиша и Романић.

Црвена звезда је 6. јуна 2018. године последњи пут одиграла ревијалну утакмицу са екипом Грачанице, али у Београду. Црвено-бели су угостили људе са Косова и пружили им сјајан програм. Гости из Грачанице су том приликом обишли клупски музеј, стадион, помоћне терене. Такође одиграна је и пријатељска утакмица два клуба, а резултат је био 6:1 у корист Црвене звезде.

Утакмица против Трепече биће шести пут да се наш тим састаје са једним тимом са Косова, а уједно ће бити и први званични меч против Трепче у историји. Утакмица је заказана за среду 9. октобра са почетком од 14 часова. Нема сумње да ће чета Владана Милојевића направити сјајну атмосферу, а очекује се и велики број гледалаца који ће увеличати овај догађај.

The post Звезда и Косово – посебна веза appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment