Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездине легендеНајновијеФудбал

Звездине легенде: „Одбранићемо наш клуб и бићемо још јачи“

Легенде ФК Црвена звезда су се окупиле данас на стадиону „Рајко Митић“ са жељом да подрже клуб у борби за правду и истину. На једном месту били су почасни председник клуба Драган Џајић, потпредседник клуба Јован Куле Аћимовић, чланови управног одбора Владимир Петровић Пижон, Бошко Ђуровски, легендарни тренер клуба Љупко Петровић у друштву председника клуба Светозара Мијаиловића, генералног директора Звездана Терзића и спортског директора, такође легенде клуба Митра Мркеле.

Окупили смо се јер желимо да негујемо традицију и вредности које су кроз историју красиле Црвену звезду, желимо да будемо прави наследници великог спортисте и џентлмена Рајка Митића и да ширимо дух витештва и фер-плеја. Међутим, за тако нешто нам је и потребан амбијент у коме ће и остали актери имати сличне амбиције. Посебно наш највећи ривал ФК Партизан. Ми смо клуб који трећу годину заредом игра групну фазу европских такмичења, имамо две титуле, надамо се и трећој, улажемо много у инфраструктуру и Омладинску школу, реновирали смо стадион, изградили тренинг камп, правимо медико блок и доказали смо се на свим пољима. Али не желимо да дозволимо деградацију свега тога да би се неко правдао јер је неуспешан. Звездине легенде су увек уз свој клуб – поручио је почасни председник Драган Џајић.

На Џајићеве речи се надовезао Бошко Ђуровски, осврнуши се на дешавања на терену:

И ћутали смо и понашали се у том духу више од две године. Међутим, видимо да је ФК Партизан почео да се понаша шизофренично, њих је обузела једна колективна хистерија, организована од политичког спин мајстора Милорада Вучелића. Све ово личи на онај сценарио од пролећа 2017. године када су кукали на сав глас и на крају направили амбијент у ком су нам отели титулу. И зато морамо одреаговати сада када смо први на табели и када имамо четири бода више од Партизана. Сада када смо покрадени у дербију јер да нам није поништен регуларан гол код резултата 0:0 Звезда би победила и данас би имали 10 бодова више од Партизана. Сада морамо да одреагујемо после викенда у коме је Црвена звезда победила, а Партизан изгубио. Сада морамо да укажемо целокупној јавности на ову хистерију од стране људи из Партизана, којом покушавају да затрују Партизанове навијаче, не би ли их они штитили као браниоце ФК Партизан, а у ствари само штите њихове фотеље којих нису дорасли – тврди Бошко Ђуровски.

Спортски директор Митар Мркела је такође реаговао:

Руководство Партизана на један перфидан и покварен начин континуирано, већ месецима или већ годинама, преко својих медија и друштвених мрежа лаже овај народ и Партизанове навијаче. Партизан је од себе направио жртву, створио је перцепцију да је Црвена звезда мезимац државе и савеза, а да је Партизан на другој страни оштећен, да је Партизан угрожен и да неко хоће да га уништи. Они малтене позивају на побуну за опстанак Партизана. Чак су и Саву Милошевића увукли у тај пројекат. Ипак, они су класицни лажови и лицемери. Држава им је добра када два пута остану без УЕФА лиценце па им држава да паре и 2017. и 2019. да исплате обавезу и добију лиценцу. Држава им је добра када им поклони стадион који припада војсци. Савез им је добар када побеђују и када судије оштети њихове противнике. УЕФА им је непријатељ јер их је казнила да играју без публике а онда се наводно жале тој истој УЕФА да их ФСС дискриминише. Буквално су постали Калимеро – каже Мркела.

Председник клуба Светозар Мијаиловић тврди да је ситуација обрнута:

Држава и ФСС више помажу Партизану него Звезди и за неколико дана ће се верујем објавити сви подаци да се коначно разоткрију лажи Партизанове управе. Само да поменем да је Црвена звезда после шест година 2014. године освојила титулу, а онда због дугова изгубила лиценцу и није учествовала у квалификацијама за Лигу шампиона. Партизан је у фебруару 2017. године био у великим проблемима, и спортским, са шест бодова мање од Звезде, и финансијским, јер је већ био изгубио УЕФА лиценцу због дугова. Тада је држава реаговала и дала паре Партизану, добили су лиценцу и отели нам титулу. Исто се десило у пролеће 2019. године када су добили нови уговор са Телекомом. И кад год су имали проблем држава је реаговала и помогла им. Партизан константно злоупотребљава чињеницу да Александар Вучић не крије да навија за Црвену звезду. И због тога стално мора да се правда Партизану кроз неку конкретну помоћ. Али Партизаново руководство замењује тезе. И та покварена прича и резултат тога је она хистерија на стадиону против Вучића и Кокезе. Никада на неком спортском догађају није направљена таква атмосфера линча. Оно је било много ружно, оно не припада спорту. Истине ради, јавност мора да зна однос државе и ФК Црвена звезда и да се неке ствари демистификују. Једини спонзорски уговор који имамо јесте са Телекомом на 1,2 милиона евра и он је заснован на тржишним основама јер и Телеком има корист од Црвене звезде. Имамо спонзорски уговор са Газпромњефтом који је руска компанија и где нема учешћа државе. Однос између Звезде и Агробанке се решава крајње транспарентно и у складу са законом и тржишним банкарским условима. Рекли смо већ да смо боље прошли са страним банкама него са домаћим – Поштанском штедионицом и Агробанком. Црвена звезда 92% својих прихода остварује из иностранства. У буџет Републике Србије у прошлој години смо уплатили седам милиона евра, у овој години ћемо уплатити још више. И поносни смо на то – јасан је Мијаиловић.

Љупко Петровић се у последње време о ситуацији у српском фудбалу информише преко медија.

Партизан се кроз медије само бавио Звездиним пеналом против Инђије и на тај начин правио притисак пред дерби. Тај притисак који је Партизан направио је извршен и на судију који је оштетио Црвену звезду, поништио чист гол и директно одлучио победника дербија. Шта би се десило да је судија Јовановић признао регуларан гол и да је Звезда повела 1:0? Па из много грубљег контакта нашег голмана Манојловића и Тавамбе Партизан је победио и отео нам титулу 2017. године. И прошле године у дербију Бену је поништен чист гол због наводног офсајда. Али те ствари нико не сме да помене у медијима. Читао сам да је Звездан Терзић два дана пре дербија рекао судији да зна да је партизановац, али му је пружио поверење. Међутим, он је то злоупотребио и донео победу Партизану. И после нашег данашњег састанка сам сигуран да Звезда неће дозволити да тај судија икада више суди дерби – децидан је Звездин легендарни тренер.

Закључак свега је изнео Јован Куле Аћимовић, потпредседник клуба.

Нећемо дозволити покушаје замене теза као што то они раде. Сви, али сви судијски експерти су констатовали да је Звезди поништен регуларан гол, такође сви су констатовали да смо оштећени у Крушевцу, да је Вождовац у две ситуације оштећен против Партизана, а дошло се дотле да они тврде како шаљу дописе УЕФА. Знам да је то немогуће јер УЕФА комуницира са савезима, али свакако би било лепо да у тај измишљени допис ставе и ситуацију са дербија, ситуацију из Крушевца када нам је нокаутиран играч или две ситуације за Вождовац када су жестоко оштећени. Сигуран сам да то неће послати никоме, чак ни „својим“ Новостима. Толико о њиховој борби за српски фудбал. Ми бисмо волели да можемо да разговарамо са легендама Партизана, али они нису уз њихову управу. О Звезди причају њене легенде, а о Партизану људи који су тамо из интереса и везе немају са фудбалом – рекао је на крају Аћимовић.

The post Звездине легенде: Одбранићемо наш клуб и бићемо још јачи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Dejo окт 8, 2019 at 23:47

Ovde fali jos Dujkovic ,Dika Stojanovic ,Mihajlovic opravdano znam da tog bolesti nema ga u Crvenoj Zvezdi i trener je u Italiji Bolonje ,Jugovic ,Piksi Stojkovic ,Rambo Petkovic itd a moju inace imate podrsku Legende Crvene Zvezde da unistite Partizan jer sa njima je tesko nac zajednicki jezik

Reply
Hadži Dragan NBG окт 8, 2019 at 19:10

Tako je asovi, vaš glas vredi puno više od običnog, vi znate kako se sekta gasi.

Reply

Leave a Comment