Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiБлоговиВажноВладимирЖенски фудбалНајновијеФудбал

Злочин(и) без казне #1

Поштовани Звездаши,

до пре петнаестак дана ваш и наш портал готово свакодневно се бавио проблемима у и око ЖФК Црвена звезда. Ради мира у кући пред важан првенствени дуел против земунске Слоге, јер Звезда је ипак важнија од свих нас, а на молбу председника ЖФК Црвена звезда проф. др. Свете Мирковића, одређени временски период стали смо са изношењем непобитних чињеница како би пружили максималну подршку девојкама пред важан сусрет јер све што је изношено утицало је и на њих. И пред дуел са великим ривалом, а и током меча и након одигравања сусрета, сви ми на порталу „мојацрвеназвезда.нет“ пружили смо безрезервну подршку „Вучицама“ и надамо се да смо барем неким промилом утицали на њихову одличну игру и тријумф на београдској Ади Циганлији.

Као што је подршка била у сва три временска сегмента наведеног меча, тако су и пре, и током и након сусрета добијане информације да ће се везано клупко у нашем женском фудбалском колективу коначно одмрсити у данима који следе.

Били смо више него стрпљиви.

Међутим, поново је један тријумф, који је заиста донео огромну радост, али и наше вишедневно ћутање довело до тога да се појединци у клубу уљуљкају и помисле да „свако чудо траје три дана“. Због свега тога од данас, па у наредним данима, а само за добробит Црвене звезде и девојака које са толико жара и љубави носе црвено-бели дрес, настављамо са изношењем чињеница које владају у нашем клубу, а јавности ћемо предочити и све информације до којих смо дошли, а које се тичу свих година у назад.

Једно је сигурно, јавност неће моћи да остане „глува“ на све што ће бити предочено.

Овим првим чином у, сигурни смо серији текстова покушаћемо да сублимишемо сва дешавања која су се догодила од почетка актуелне сезоне, односно да направимо осврт на оно што је већ изнешено.

На прозивци пред почетак припрема за сезону 2019/20 која је одржана у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, а на којој је присуствовао и председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић, испред ЖФК Црвена звезда присуствовали су председник проф. др. Света Мирковић, члан Управног одбора Раденко Стевовић, као и главни и помоћни тренери ЖФК Црвена звезда. У уводном излагању председник клуба се осврнуо на актуелну ситуацију, истакао је да је ситуација у клубу никад боља, да су обезбеђена новчана средства, да ће се клуб осетно појачати и да је једини циљ освајање шампионске титуле и излазак на међународну сцену. Овде треба напоменути да у женском фудбалу на међународној сцени постоји само Лига шампиона као такмичење и да се до ње стиже једино освајањем националне титуле. Управо тај податак је од круцијалног значаја имајући у виду да је члан УО ЖФК Црвена звезда, а у овом случају и ПР клуба Раденко Стевовић у свом излагању представницима медија и окупљеним играчицама рекао да клуб као што је Црвена звезда заслужује Европу и да се црвено-беле морају поново вратити у европска такмичења!? О валидности ових речи довољно говори податак да ЖФК Црвена звезда никада, понављам никада није учествовала у Евро куповима, али лепо звучи… Посебно је занимљиво када си члан руководства клуба о којем не располажеш ни најосновнијим информацијама.

И остали учесници/говорници мање или више понављали су већ изнешене постулате о победама, титулама и примату, али само су себе врло брзо демантовали…

Припреме клуба су обављене онако како су обављене, а многе у самом клубу је веома погодила информација коју сам лично добио да су управо те припреме пред толико најављивану историјску сезону биле „екскурзија“. Основношколска или средњошколска, не знам, али је екскурзија ипак екскурзија. Од кога и одакле је потекла та информација сигурно никада нећу рећи, али довољно је нагласити да је добијена из самог стручног штаба, па нека заинтересовани актери сами доносе закључке јер не мора им се све „износити на тацни“.

А онда је дошао Спартак…

Још уочи старта првенства, други лигашки меч против Суботичанки таргетиран је као кључни за било какву наду у реалност шампионског похода. Међутим, након 90 минута велике наде остала је само празнина и горак укус у устима. Спартак нас нијје на домаћем буњишту савладао, Спартак нас је понизио, али то је учинио у великој мери захваљујући неразумним експериментима тренера који је одређене деликатне позиције покрио играчицама које нису могле да одговоре на добијене задатке, а све је то проузроковало безидејну и безвољну игру. На све наведено надовезало се и неосећање игре од стране тренера, па су измене извршене током сусрета само још више целокупну екипу гурнуле у понор. Све ово само је била иницијална каписла да коначно неко покрене питање одговорности, а наредни сусрет и реми у Нишу који је био на нивоу пораза потврдио је потребу за променама сада и одмах.

На првом тренингу након меча у Нишу тренер је пред свим играчицама и председником клуба бестидно извређао новинара и једног од уредника портала „мојацрвеназвезда.нет“, а затим је у данима који су уследили себи узео за право прво да прича (и пише) како нас неко плаћа за све што износимо, а врхунац свега догодио се када је дотични себи узео за право да се жали људима у Спортском друштву Црвена звезда како би га ови узели у заштиту о критичког става јавног мњења. Јасно је да све наведено може само да се подведе под рубрику „Веровали или не“ (они који су читали или читају „Политикин забавник“ знају о чему је реч), али за тврдње да неко од некога прима новац за писање и даље трају договори са ли ће дотични морати ту тврдњу да образложи и докаже некоме на неком другом месту.

Да тренер ЖФК Црвена звезда у паничном страху за очување сопствених позиција не преза ни од чега говори податак да је након наведених мечева против Суботичанки и Нишлијки претио и девојкама, играчицама ЖФК Црвена звезда слањем на полиграфско испитивање јер неко од њих наводно противницима доставља његове тактичке замисли па самим тим он као тренер не може да оствари боље резултате.

За крај првог дела овог серијала морамо тренеру ЖФК Црвена звезда упутити још једну информацију. Вређајући мене као аутора текстова покушао је да интегритет писања оповргне чињеницом да неко ко је прву утакмицу ЖФК Црвена звезда одгледао 11. маја ове године, нема моралних начела да критички износи став о његовом (не)раду. Истина је мало другачија. Прва моја одгледана утакмица била је 4. маја и то је управо био онај сусрет где је екипа овог тренера на свом терену на полувремену губила 0:3 од земунске Слоге (меч завршен 2:3). Али се исто тако мора нагласити да наш и ваш портал прати ЖФК Црвена звезда од првог дана, тј. од 16. јуна 2011. године када је конституисана тадашња ЖФК ЛАСК Црвена звезда. И кроз све претходне године сви које то занима на нашем порталу могу се уверити у све текстове о клубу, па чак имати и увид у интервју који је урађен са још увек актуелним тренером пре пар година, а са њим је интервју урађен и по окончању претходне сезоне за који дотични никада није ни „хвала“ рекао.

Наставак следи…

(У другом делу позабавићемо се директним ударом на клуб који је извршен пре месец дана од стране људи који су на овај или онај начин чланови ЖФК Црвена звезда или се налазе око њега и зато останите уз нас јер много интересантних, али жалосних прича следи…)

Повезане вести

1 comment

ZOKY окт 8, 2019 at 16:13

Oštro …i na prvu….samo taj sistem uspeva….!!! PERESTROJKA…od starta….!!!!!!

Reply

Leave a Comment