Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда никад доминантнија

Фудбалери Црвене звезде забележели су једну од најбољих партија ове сезоне у утакмици 11. кола Суперлиге Србије против екипе Напретка.

Изабраници Владана Милојевића савладали су Напредак у Крушевцу резултатом 1:0 и тиме донели пласман нашем клубу на прво место Суперлиге Србије. Поред тога, наши фудбалери одиграли су један од најбољих мечева ове сезоне у домаћем шампионату. О томе говоре и статистички параметри по којима је Црвена звезда на јучерашњој утакмици имала више од игре.

У првом полувремену посед лопте је био апсолутно на страни нашег тима. Чак 76 одсто првог дела утакмице наши фудбалери имали су лопту у својим ногама, а 24 одсто имао је Напредак, што значи да су домаћи фудбалери имали посед тек нешто више од десет минута првог полувремена.

Оно по чему се стил игре Владана Милојевића препознаје јесте дефанзивна дисциплинованост. У првом полувремену екипа Напретка није упутила ниједан шут ка голу Зорана Поповића, док је у другом делу само једном шутирала, међутим ни тај покушај није ишао у оквир нашег гола. Домаћин је тако остао на само једном упућеном ударцу ка Поповићевом голу, што је довољан доказ да је наша одбрана нерешива енигма за многе офанзивце.

У утакмици против Напретка београдски црвено-бели направили су четири пута мање прекршаја. Само пет стартова наших фудбалера судија Николић је окарактерисао као прекршај, док су домаћи играчи 20 пута морали да фаулирају првотимце Црвене звезде.

Нема сумње да, како време пролази, наш тим добија јасне контуре стила игре који потенцира Владан Милојевић. Из утакмице у утакмицу фудбалери Црвене звезде делују уиграније и дисциплинованије, а репрезентативна пауза је права прилика да се наши играчи још више припреме и доведу своју игру до савршенства.

(извор: СД Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment