Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеРепрезентацијаФудбал

„Вучице“ у националном дресу

Након мечева 6. кола Супер лиге Србије у фудбалу за жене уследила је пауза услед обавеза различитих селекција репрезентацији Србије. У наредне две недеље најбоља женска селекција Србије, селекција У-19, као и футсал репрезентација Србије излазе на међународну сцену. У наведеним селекцијама место је нашло шест чланица ЖФК Црвена звезда.

Најбоља селекција Србије наставља квалификације за ЕУРО 2021 које се одржава у Енглеској. У првом сусрету наше даме су у Шимкенту савладале домаћу селекцију Казахстана резултатом 3:0, а сада им следе два сусрета у којима ће се у много чему одредити судбија наше репрезентације у актуелним квалификацијама. Наше девојке 5. октобра гостују у Скопљу где ће се састати са селекцијом Северне Македоније, а три дана касније у Нишу дочекују репрезентацију Аустрије. Међу одабраним девојкама места је било и за две „Вучице“. Голманка Сара Цетиња и Јована Стојановић поново су позване под национални грб и остаје нам нада да ће овога пута забележити нове наступе у дресу селекције Србије.

Истовремено, У-19 репрезентација Србије започиње квалификације за Европско првенство. У првом квалификационом циклусу наше младе девојке у белоруском граду Моглеву одиграће три сусрета и надамо се да ће добрим резултатима обезбедити пласман у наставак борбе. У среду 2. октобра наше фудбалерке састаће се са домаћом селекцијом Белорусије, а затим следе мечеви против Кипра 5. октобра и Енглеске 8. октобра. Међу одабраним младим играчицама места је било и за три „Вучице“ па су пут Белорусије кренуле голманка Јована Петровић, Теодора Стојаковић и Анђела Крстић.

И женска футсал репрезентација Србије у уторак 1. и среду 2. октобра одиграће два пријатељска сусрета против веома искусне селекције Украјине. Мечеви се играју у београдској хали „Шумице“, као и у дворани у Лазаревцу, а селектор Дејан Мајес је међу одабране позвао и чланицу ЖФК Црвена звезда Андријану Тришић.

Свим селекцијама репрезентацје Србије желимо пуно среће у предстојећим сусретима, а чланицама нашег клуба желимо да осветлају образ клуба чији дрес са поносом носе.

Повезане вести

Leave a Comment