Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеОбавештења

Ватерполисти поражени од Југа

Као што је портал мојацрвеназвезда.нет већ најавио, у другом колу регионалне лиге заказаан је меч другог кола регионалне ватерполо лиге између БВК Црвена звезда и ВК Југ на базену Милан Гале Мушкатировић.

Гости су били бољи и победили овај меч са 12:6. Звезда је играла без капитена Рађена, имала је много више искључења и мучила се у нападу. Иако би се могло рећи да је гостима могло бити суђено још неко искључење мора се рећи да су одиграли добру одбрану на коју Звезда није имала одговор.

Прва до вођства стигла је Звезда већ након свог другог напада на утакмици. Након играча више, лопта је стигла на леви бок до Марка Јанковића који погађа под пречку. Гости узвраћају у истој ситуацији када је искључен Мартиновић, брзо је Југ реализовано још чини се недовољно постављену одбрану Звезде у то је 1:1. Овај период игре протекао је у јаким одбранама и истакли су се голмани одбранивши доста шутева додуше из не баш изгледних позиција. Након једне такве одбране отворила се контра гостију и пребачај са леве стране на десну нису стигли да затворе ватерполисти Звезде и то је вођство гостију.

Након 30 секунди игре у другој деоници играч више за госте. Најпре погађају пречку али им се лопта одбија у посед и у наставку акције леп гол шутом даљине за 1:3.Уследили су неуспешни напади на обе стране а након неуспешног напада гостију тренер Звезде тражи тајмаут. И то се испоставило као добар потез јер је Звезда изборила играча више који реализује Мартиновић из скоро идентичне позиције као Јанковић смањује на 2:3. Мучила се Звезда а сада и потпуно стала у нападу. Тако да до краја ове четвтине још два гола за госте, прво брза реализација играча више након друге личне грешке Танкосића а онда голман гостију брани шут Звезди и брзо упошљава саиграча који плива један на један са голманом Звезде и постиже лако гол. 2:5 на крају полувремена.

Већ након двадесетак секунди игре у трећој деоници гости увећавају предност. Са десног бока стиже лопта до сидраша, поред њега је играч Звезде али плашећи се искључења одиграва недовољно јако и играч гостију уз доста муке ипак постиже гол и то је 2:6. Нижу се искључења за Звезду. Након покушаја да изблокира шут играча гостију, бива искључен Вук Милојевић и гости постижу гол из изгледне позиције. Након искључења Илића, гости добро комбинују и успевају да додају до сидраша коме није било тешко да савлада голмана Звезде. До краја ове деонице по гол на обе стране, најпре гол гостију, који су успели да изиграју  нашу одбрану и додају до сидраша, који иако испрва окренут леђима голу успева да се окрене и убаци лопту у гол. И онда коначно гол Звезде. У ситуацији са играчем више, лопта долази на леви бок до Танкосића који прецизно шутира и поставља коначан резултат након треће деонице – 3:9.

у четвртој деоници Звезда постиже једнак број голова као у претходне три. Најпре након нешто више од минут игре у последњој деоници, пас ка центру Звезде резултира искључењем играча гостију и петерцем за Звезду који реализује Марко Јанковић. 4:9. Онда је уследила серија од чак 3 гола гостију за високих 4:12, да би на два и по минута до краја Петар Касум искористио ситуацију са играчем више и погодио са десног крила – 5:12. На уласку у последњи минут меча, имала је Звезда напад а Марко Јанковић био под притиском гостујућег играча који је играо одбрану на ивици фаула. Искористио је Марко тренутак и подигао се на шут и погодио из тешке позиције и поставио коначан резултат меча – 6:12.

Базен: Милан Гале Мушкатировић

Судије: Андреј Франуловић (Хрватска) и Лазар Анђелић (Србија)

БВК Црвена звезда: Мишовић, Танкосић, Касум, Глигоријевић, Васин, Илић, Аџић, Јанковић, Стојановић, Милојевић, Гусаров, Радовић, Иванов, Мартиновић

Југ: Попадић, Мацан, Фатовић, Лончар, Кржић, Гарсија, Лозина, Меркулов, Папанастасиоу, Жувела, Бенић, Обрадовић, Јарак, Чулина.

Стрелци: БВК Црвена звезда: Танкосић 1, Касум 1, Јанковић 3, Мартиновић 1.
Југ: Фатовић 1, Лончар 2, Кржић 1, Лозина 2, Меркулов 2, Папанастасиоу 2, Жувела 1, Обрадовић 1

Искључења: БВК Црвена звезда 12, Југ 9.

Петерци: БВК Црвена звезда 1(1), Југ 1(1).

Повезане вести

3 comments

Veteran Sever сеп 29, 2019 at 00:57

Jel Zvezda pobedila nekog u vaterpolu od kako je trener postao Igor Milanovic???

Reply
DjoleCZV сеп 29, 2019 at 08:53

Jesmo, na prvom kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona u Šapcu pobedili smo Galatasaraj, Apolon, Oradeu, Dinamo Moskvu i Šabac.

Reply
Veteran Sever сеп 29, 2019 at 10:54

Ma znam za te pobede… Malo sam u ironiji rekao, jer očigledno su kola krenula nizbrdo….

Reply

Leave a Comment