Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда сигурна „на крову“

ВОЖДОВАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (1:2)

Након веома бледе партије у Вечитом дербију, само три дана касније Црвену звезду чекало је традиционално неугодно гостовање на крову ТЦ „Стадион“, у оквиру накнадно одигране утакмице трећег кола Линглонг Супер лиге Србије. Уследила је очекивана реакција након првог овосезонског пораза, па је тако наша Звезда можда и лакше него што се очекивало дошла до нова три бода у фудбалском првенству Србије. Расположени Марин и Вукановић, као и „повратник“ Бен , били су довољни за тријумф нашег тима.

 

Из безбедносних разлога, капацитет стадиона „змајева“ смањен је на свега 1650 места, колико је и било гледалаца вечерас на трибинама. Вероватно револтирам слабим издањем појединих играча, тренер Владан Милојевић одлучио је да врати формацију на стандардних 4-2-3-1 а притом измеша карте и прилику укаже чак шесторици играча који нису стартовали или играли у прошлом колу, а то су: Томане, Вукановић, Гајић, Петровић, Вукановић, Кањас, као и Ел Фарду Бен, чији трансфер у Арабију није реализован. Оно што је било занимљиво у нашем саставу јесте да је Гајић прекомандован на леву страну, док је десног бека играо Гобељић.

 

У петом минуту се мрежа затресла по први пут у 5. минуту, када је на, наизглед ,идеалан центаршут Марина,  Бен одлично реаговао и погодио мрежу Илића. Погодак је оправдано поништен јер је наш нападач био око метар у офсајду. Минут касније бележимо и прву званичну прилику, када је исти играч топовски шутирао са око 20 метара, али преко гола.

Првих 10 минута се играло искључиво на половини Вождовца. А већ у 11-ом, Томане је изнудио прекршај на око 30 метара од гола, са десне стране. Марко Марин је идеално центрирао ка Дегенеку на левој страни шеснаестерца на рогљу петерца, а овај је фудбалски, из прве шутирао и погодио ближи угао Илићевог гола за 0:1. Од самог старта јасно се видело да „плави“ (данас смо играли у плавим дресовима) желе што пре да стигну до поготка, а та жеља им се и остварила.

Наши играчи су и поред постигнутог поготка играли офанзивно, али нису стварали неке изразите прилике пред голом домаћих. Тек око 20-ог минута сусрета, Вождовац је бар мало пребацио тежиште игре пред наш шеснаестерац, па је тако Звезда имала солидну прилику након контранапада у 25. минуту. На асистенцију Марина, Бен је имао један на један са једним дефанзивцем Вождовца, али га је овај изблокирао и послао лопту у корнер. Истим актерима придодат је и асистент Вукановић, па је тако Звезда управо након тог корнера удвостручила предност. Марин је центрирао оштро, Алекса је окрзнуо лопту главом где ју је на другој стативи сачекао Бен и само спровео у мрежу. 0:2.

Свега два минута касније, домаћин је имао прилику да се резултатски врати у меч. Слободан ударац из идеалне позиције (благо удесно, са 20 метара) извео је Николић, али је погодио само спољни део мреже. Близу је био Вождовац да преполови предност нашег тима.

Ипак, у 30. минуту за Борјана није било спаса. Лацицкас је упутио незгодан центаршут са десне стране, Гобељић је слабо проценио лет лопте, па је тако Машовић остао сам на два метра од нашег голмана и рутински погодио мрежу за 1:2. Веома је занимљиво било у првих пола сата сусрета „на крову“.

Након поготка „белих“, Црвена звезда је поново преузела иницијативу, и када се очекивало да нешто конкретније учинимо пред голом противника, умало да уследи хладан туш. Након мајсторске асистенције Нишића из 37. минута, Зличић је предриблао Борјана, изашао мало више искоса и још једном затресао спољни део мреже. Ово је свакако била и најбоља прилика на мечу која је пропуштена.

У последњем минуту првог полувремена, Црвена звезда још једном прети из прекида. Са сличне позиције из које је Марин упутио „фаталан“ центаршут, овај пут је гађан Вукановић, који главом ипак промашује Илићев гол.

Наш тим је евидентно желео да покаже и докаже да су сусрети са Инђијом и Партизаном остали у прошлости, па је тако од првог минута кренуло офанзивно, имавши лопту у ногама у осетно већем проценту од домаћина. Иако из игре нисмо стварали много опасности пред голом Илића, из прекида је наш тим био и више него конкретан, па смо на тај начин и постигли два поготка. Ипак, неколико момената непажње, попут оног када смо и примили гол, могли су нас коштати и лошијег резулата на полувремену. Ту пре свега мислимо да невероватну прилику Зличића, као и опасан слободан ударац Николића из прилично добре позиције. Занимљиво је истаћи и да су сва три ударца у оквир голова уједно и завршавала иза леђа голмана Илића, односно Борјана.

Друго полувреме је почело без измена, а први опаснији напад нашег тима бележимо у 50. минуту, када је са леве стране оштро центрирао Гајић, али је Томане закаснио. Није то било тако близу поготку, али ипак вредно је помена.

Два минута касније, у 52. минуту, Звезда поново стиже до два гола предности. Марин је упутио лопту ка левој страни, Томане је пропустио ка Гајићу који улази у шеснаестерац, дриблингом одлаже лопту улево поред одличног Лацицкаса, враћа је на пет метара где је чека Алекса Вукановић и из не баш лаке позиције је први качи испред Пуртића и спроводи у мрежу за 1:3. Одлична партија бившег играча Напретка из Крушевца, који је асистенцији придодао и поготак на овом мечу.

Отворио се још више Вождовац, очекивано, а Звезда је у 55. минуту из три потеза стигла до нове изгледне прилике. Дугу лопту ка Бену упутио је Марин, овај је фантастично примио и одложио на десну страну, према Гобељићу. Мало је фалило нашем беку да се искупи за грешку из 30. минута, шутирао је лепо, у супротан угао, али је лопта за 20-ак центиметара прошла поред десне стативе и завршила у гол-ауту. Нешто касније шут је опробао и Гајић са 16 метара, али траљаво.

Ређале су се прилике нашег тима, па је тако Бен могао да постигне свој други гол у 60. минуту. На још једно ингениозно додавање Марина остао је потпуно сам на 10 метара од Илића, када су стали дефанзивци Вождовца очекујући прекид игре због наводног офсајда. Нажалост, Илић је био прибран па је на време нашем крилу ушао у шут и спречио најгоре по свој тим. Да напоменемо, офсајда ни изблиза није било, па смо могли констатовати само веома лошу реакцију одбране „змајева“.

Након одличног продора у 65. минуту, свој шут из велике удаљености опробао је и млади Његош Петровић. Није то изгледало тако лоше, лопта је који метар завршила поред гола.

Оно што смо већ тада могли да констатујемо јесте да Звезда није успоравала након постизања трећег гола, па је тако у два наврата била веома близу и да у потпуности реши овај сусрет. Није се наиграо Вождовац у првој половини другог полувремена, само се наш тим питао.

Асистент и стрелац са овог меча, Алекса Вукановић, игру је напустио у 68. минуту, а уместо њега на терен је изашао Симић. Тада је и Коковић извршио своју последњу измену: Машовић-Красић.

У наредном периоду потпуно је опао темпо утакмице, ништа се битније није десило од измене Марин-Иванић из 78. минута. Капитенска трака је прешла код Борјана. Два минута након те измене, забележили смо и „леп за око“ ударац Кањаса из полуволеја са 25 метара, али само за Илићеву параду.

У последњих 6-7 минута, прилику да заигра добио је и млади Крстовић. Ушао је уместо веома покретљивог, али вечерас и слабо приметног, Томанеа. Ни он није променио ток утакмице у последњим минутима, а судија Николић није имао разлога ни секунд да продужи меч.

Два периода добре, између којих и један период лоше игре, видели смо од Црвене звезде вечерас на крову тржног центра „Стадион“. У веома коректној утакмици, без иједног оштријег старта, па ни картона, наш тим је рутински стигао до седме победе из осам одиграних кола. Звезда је добро почела меч, врло брзо стекла предност од два гола разлике захваљујући одлично изведеним прекидима од стране Марина, па и смиреним егзекуцијама Дегенека и Бена. Ипак, пар тренутака непажње могли су у веома кратком року вратити меч у егал, али су на нашу срећу домаћи играчи искористили само једну од две колосалне прилике. Сабрала се Звезда на паузи између два дела, па је веома доминантном игром у другом полувремену потврдила победу голом Вукановића, створивши успут и још пар врло добрих прилика за убедљивији тријумф.

Следећи меч наш тим игра у суботу, од 19 часова на стадиону „Рајко Митић“ против Мачве.

 

Београдстадион ВождовцаСудија: Бојан Николић. Помоћници: Ненад Курчубић, Марко Димитријевић. Жути картони: (Вождовац) (Црвена звезда) Црвени картони: – Стрелци: 0:1 Дегенек (11. минут), 0:2 Бен (25. минут), 1:2 Машовић (30. минут), 1:3 Вукановић (52. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић, Панков, Дегенек, Гобељић, Кањас, Петровић, Бен, Марин (од 78. Иванић), Вукановић (од 68. Симић), Томане (од 85. Крстовић). Тренер: Владан Милојевић.

Вождовац: Илић – Лацицкас, Микић, Пуртић, Даничић – Николић, Нишић – Станисављевић (од 61. Цветичанин), Стојчев, Машовић (од 68. Красић) – Зличић (од 58. Гјоргијевски) Тренер: Радомир Коковић.

Повезане вести

3 comments

Kalderon сеп 25, 2019 at 23:08

Ajde moci ajde Miloje polako da se podizemo i izadjemo iz krize svi pravi zvezdasi su uz vas uvek

Reply
Sasa сеп 25, 2019 at 22:02

Tesko za gledanje i prosto neverovatno da je Gobelja jedini desni spoljni. Nije mi jasno sto smo dovodili i ovog Garsiju i La Paru. Tomane je jos uvek daleko od ekipe. Deluje kao da smo poceli sa treninzima pre 4 dana.

Reply
mitar сеп 25, 2019 at 21:29

Posle blamaze protiv Partizana , ove veceras je bilo solidno , neznam sta da kazem .

Reply

Leave a Comment