Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

„Вучице“ бројале до седам

Након тешког тријумфа у сусрету са крагујевачким Радничким у претходном суперлигашком колу, црвено-беле су у 5. колу Супер лиге Србије у фудбалу за жене гостовале у Пожаревцу истоименој екипи. Унапред се знало да домаћа екипа, коју само чудо може спасити од селидбе у нижи ранг, не може парирати нашим „Вучицама“ и само се постављало питање када ће први пут бити „откључана пожаревачка брава“ и колико ће након тога наше играчице имати мотива да пред собом мељу недораслог противника. О ситуацији која тренутно влада у пожаревачком суперлигашу довољно говори податак да је голманка овог клуба Тања Ђапић, због недостатка играчког кадра, овај сусрет морала да проведе у пољу уместо између статива.

ЖФК Пожаревац : ЖФК Црвена звезда 0:7 (0:5)

Већ у 2. минуту сусрета затресла се мрежа домаће екипе. Луцидно је Санда Малешевић уочила Јовану Стојановић која је утрчавала у шеснаестерац домаћина, уследио је прецизан пас, а популарна „Жига“ је ударцем по земљи лопту сместила у мрежу. Међутим, помоћни судија испод западне трибине подигла је заставицу сигнализиравши офсајд позицију, а одмах је малобројној публици било јасно да је дошло до великог судијског превида.

Само минут касније лепа акција нашег тима. Комбинацију је започела Анђела Крстић, наставила Јована Стојановић која је лепо центрирала ка Мирели Тенков, али је нераван терен утицао на то да Мирела не стигне до лопте у ситуацији када је испред себе имала само празан гол.

Десети минут сусрета донео је две колосалне прилике Миреле Тенков и просто је невероватно како је мрежа Дуње Грујичић остала нетакнута. Прво је на асистенцију Јоване Стојановић, Мирела на десетак метара од гола ухватила волеј, али је голманка Пожаревљанки бравурозно интервенисала. На одбијену лопту натрчала је Санда Малешевић, проследила до Александре Савановић која је правовремено упослила нашег убојитог стрелца, али је Дуња Грујичић још једном изашла као победница. Три минута касније Мирела и Дуња су биле актерке нове ситуације, а резултат је поново био исти, голманка Пожаревца изашла је и овога пута као победница.

У 20. минуту виђена је лепа акција нашег тима. Фантастично је Александра Савановић уочила на десном крилу Теодору Стојаковић, уследио је правовремени пас, а популарна „Тејка“ се стуштила по десном крилу. Уследио је употребљив центаршут, али је још једном Дуња Грујичић била сконцентрисана и однела лопту испред зачетника акције Александре Савановић. Домаће играчице су ипак врло брзо изгубиле лопту. До ње је дошла Јована Аранђеловић, уследило је додавање ка Мирели Тенков, а црвено-бели голгетер када је већ погодак није хтео, благовремено је упослила Александру Савановић на другој стативи, а популарна „Сашка“ у таквим ситуацијама не греши – 1:0.

На истеку пола сата игре виђен је црвено-бели мат у четири потеза. Минималним бројем контаката, правовременим додавањима и благовременим утрчавањем у празан простор најлакше се осваја простор и пробија бункер противника. У акцији су учествовале Анђела Крстић, две Јоване, Аранђеловић и Стојановић, а Мирела Тенков је коначно након три сусрета и исто толико стопроцентних прилика у овом мечу затресла мрежу – 2:0.

Три минута након другог поготка бележимо нову прилику наших девојака, прилику која спада у ред оних које је теже промашити него реализовати. Капитен наших „Вучица“ Мирела Тенков је центрирала са позиције левог крила, а прво је Александра Савановић пробала да затресе мрежу са свега пет, шест метара од гола, али је њен ударац инстиктивном реакцијом зауставила голманка домаћих, а затим је на лопту натрчала млађа од сестара Савановић, Сара и са два метра уместо да лопту смести у мрежу она је погодила оквир гола.

У 36. минуту и Јована Стојановић је имала ситуацију један на један са голманком Пожаревца након лепе комбинације Јоване Аранђеловић и Александре Савановић, али је голманка Дуња Грујичић још једном бравурозно интервенисала. Два минута касније „Жига“ се искупила за промашај. Акцију је започела Санда Малешевић, Анђела Крстић је још једном упутила прецизан дубински пас, а Јована Стојановић је утрчала у шеснаестерац домаћина и рутински лопту сместила у мрежу – 3:0.

Седам минута након великог промашаја Сара Савановић се искупила. Након акције Александре Савановић и Миреле Тенков лопта стиже до Саре Савановић која маниром расног стрелца шаље лопту у мрежу покрај голманке Дуње Грујичић – 4:0.

Четрдесет и трећи минут сусрета доноси нови, пети погодак наших „Вучица“. Лепо је Александра Савановић уочила сестру Сару на десном крилу, ова је проследила лопту до Миреле Тенков која је упућује на другу стативу, а тамо је рутински у мрежу прослеђује она која је и иницирала целокупну акцију Александра Савановић. Њен други погодак на сусрету – 5:0.

У наставку сусрета, очекивано су црвено-беле „пустиле ногу са гаса“. У уводном делу другог полувремена углавном су акције ишле по левој страни нашег напада где су дејствовале Анђела Крстић и Јована Стојановић, али је прва прилика стигла са друге стране терена. Након акције играчица које су у полувремену ушле у игру, Ане Шћепановић и Николине Миловић, репрезентативка Босне и Херцеговине је у 54. минуту опробала ударац, али је лопта отишла преко гола. Два минута касније ударац је опробала и Ана Шћепановић, али је Дуња Грујичић по ко зна који пут била на месту.

Невероватан промашај бележимо у 60. минуту. Лепо је Мирела Тенков упослила Николину Миловић, али је њен ударац са десетак метара завршио поред гола.

Двоструки стрелац Александра Савановић опробала је свој ударац са 18 метара у 73. минуту сусрета, али је фантастична Дуња Грујичић била на висини задатка. У наставку акције лопта стиже до Ане Шћепановић која упућује употребљив центаршут. Домаће играчице избацују лопту до ивице шеснаестерца где је Јована Аранђеловић из прве распалила по лопти, а она је очешала стативу и завршила у голу – 6:0.

Први озбиљнији напад домаћина бележимо у 78. минуту, али је Јована Миладиновић добро интервенисала након употребљивог центаршута Пожаревљанки.

Акција као из уџбеника виђена је у 79. минуту. Све је започела Санда Малешевић која је упослила данас више него расположену Александру Савановић. Сашка је у трку претрчала неколико домаћих играчица, уследио је пас ка Мирели Тенков која је на другој стативи уочила Николину Миловић. Голманка Пожаревљанки Дуња Грујичић је покушала да стигне до лопте, али је била кратка па Николини Миловић није било тешко да својим првенцем у црвено-белом дресу постави и коначан резултат овог сусрета – 7:0.

До краја сусрета бележимо и лепу прилику Миреле Тенков у 83. минуту, али је њен ударац завршио поред гола, као и ударац главом Јоване Стојановић у 86. минуту чији је ударац под пречку голманка домаћина успела да избаци у корнер.

По окончању сусрета остао је општи утисак да су црвено-беле могле, а и морале да још коју лопту сместе иза леђа фантастичне голманке Пожаревца Дуње Грујичић, али и мора се истаћи да је судијска тројка на челу са Јеленом Трнинић у великој мери кумовала чињеници да је „само“ седам лопти завршило у мрежи Пожаревљанки. Помоћне судије Светлана Билић и Љубица Чубрило су грешиле у више наврата у проценама офсајд позиција.

– Супер лига Србије у фудбалу за жене, 5. коло:
ЖФК Пожаревац – ЖФК Црвена звезда 0:7 (0:5)
Стрелци: А. Савановић 20`, 43`, М. Тенков 30`, Ј. Стојановић 38`, С. Савановић 40`, Ј. Аранђеловић 73`, Н. Миловић 79`
Стадион: „Вашариште“, Пожаревац
Гледалаца: 30
ЖФК Пожаревац: Д. Грујичић, А. Радојевић, К. Драгутиновић, С. Јовановић, К. Арсенијевић (од 52` М. Ђулејић), Т. Новичић (од 18` М. Ивановић), А. Шево, Д. Јенић, Д. Кухут, А. Јовкић, Т. Ђапић.
ЖФК Црвена звезда: С. Цетиња (од 46` Ј. Петровић), Т. Стојаковић (од 46` А. Шћепановић), Р. Моголола, Ј. Миладиновић, А. Крстић, А. Савановић, М. Тенков, Ј. Стојановић, Ј. Аранђеловић, С. Малешевић, С. Савановић (од 46` Н. Миловић).

Истовремено, морамо се захвалити нашем члану из околине Пожаревца који је присуствовао сусрету наших девојака и омогућио вам да путем нашег портала и даље пратите сва дешавања у црвено-белом женском фудбалком колективу, јер морамо све подсетити да је одлукама неодговорних појединаца у клубу забрањено присуство нашем порталу на гостујућим сусретима ЖФК Црвена звезда, а сви морају знати да без нас и ти појединци никада не би ни стигли до медија и јавност никада за њих не би ни сазнала. Оно што свима мора бити јасно је чињеница да ће наш портал увек и свугде бити уз црвено-беле „Вучице“.

Повезане вести

1 comment

ZOKY сеп 24, 2019 at 17:34

Molio bih za pojašnjenje…koga vode,sa kojim ciljem i kojim interesom ta družba koja sajtu ovog sportskog društva „zabranjuje“ prisustvo na utakmicama ove sekcije sportskog društva Crvena Zvezda…!!! Ko su oni….imaju li imena…. ? Petokolonaši, zabijači noža u leđa…skriveni hohštapleri a unutar kluba? Pa to je nečiji veliki propust…!!! Urgentno to čistiti….bez skrupula….!!??? Uličarima,bizgovima i kriminalcima nema mesta u jednom ženskom sportskom kolektivu….NI SLUČAJNO…!!!!

Reply

Leave a Comment