Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноВечити дербиНајновијеФудбал

МЦЗ анализа дербија: Пораз на душу Милојевића

Црвена звезда је поражена у 161. вечитом дербију са 2-0. Сличан епилог првог овосезонског дербија се могао наслутити одмах након што су саопштени званични састави тимова за утакмицу. Експериментални састав са неколико играча који су у очајној форми, као и претерано дефанзивна тактика, нису донели ништа осим великог трансфера блама за навијаче Црвене звезде.

Није проблем изгубити утакмицу. Порази се дешавају. Проблем је изгубити битку без испаљеног метка. Црвена звезда није упутила ниједан шут у оквир гола за скоро 100 минута игре. Што је заиста за сваку осуду. Овде нису толики проблем играчи, јер сви знамо да итекако имају нападачког потенцијала, већ је проблем пре свега у самој тактици и избору играча.

У једној од најважнијих утакмица у сезони, и са такмичарског, а и из угла ривалитета и престижа између вечитих ривала, тренер Звезде је одлучио да крене у утакмицу са саставом и формацијом са три штопера, која је коришћена само једном. Експериментисање очекивано није донело резултат.

Црвена звезда је била безопасна, али и рањива у одбрани. Три штопера, неуиграна и ненавикнута на такву поставку, су током читаве утакмице показивали велику несигурност. Два бека такође нису доприносили сигурност у одбрани. Офанзивно орјентисани Жандер је покушавао да направи разлику у нападу, али је притом губио лопте и остављао пуно простора за брзоноге нападаче Партизана.

Средина терена са Јованчићем и Вулићем није постајала већи део утакмице. Јованчић је већ дуго времена у очајној форми, и заиста се поставља питање због чега се он и даље форсира? Он је само сенка оног Јованчића који се борио са везистима Ливерпула. Дефанзивно слаб, доста греши у додавањима, губи дуеле… Вулић нервозан и несигуран. На моменте успевао да смири игру и спусти лопту, али је с друге стране агресивност употребио на погрешан начин и наивно добио други жути картон.

Ни офанзивни део тима није био ништа бољи. Марко Марин није личио на себе, а мора се признати да су се делом за то побринули и играчи Партизана, тачније Саво Милошевић. Није откривена топла вода са тим да највећа опасност прети од Марина, али је ипак ту одрађен добар посао да се он спречи да покаже своје могућности. Томе је допринело то што је опет сав терет био на њему, без икакве подршке и преузимања одговорности од саиграча. То је требало да буде Вулић.

Фан Ла Пара је био тотално невидљив и неупотребљив. Дошао је у смирај прелазног рока под епитетом играча који је баш оно што нам је фалило, али за сада не показује да поседује тај потенцијал и квалитет без обзира на искуство из Енглеске. Поставља се питање зашто је добио предност у односу на срчаног и агресивног Гарсију? Још један чудан потез Милојевића.

У нападу су Боаћи, а касније и Павков, били тотално одсечени од остатка екипе. Без икакве подршке, употребљиве лопте и смислене акције, нису ни могли бити од веће користи. Читава игра Црвене звезде је била баш таква – без икаквог смисла. Чак ни идеја да се контранападима нешто уради није дошла до изражаја јер овај тим Звезде једноставно не уме ефикасно да игра контре. Завршница у тим ситуацијама је очајна. Тако јалова игра није могла донети ништа добро, па је пораз апсолутно заслужен и очекиван.

 

ОЦЕНЕ ИГРАЧА

Борјан 6,5 – Најбољи играч  Црвене звезде од почетка сезоне овог пута није успео да исправи све оно што су његови саиграчи забрљали. Оно што је било до њега је одрадио коректно.

Панков 5 – Иако се шлеповао уз до кикса солидног Милуновића, губио је дуеле против Садика, грешио и био несигуран у већем делу утакмице.

Милуновић 5,5 – Добио је долидан број дуела, поготву са Садиком, али је био очајан кад је било најпотребније дозволивши да му Асано исчачка лопту и дода до Суме који постиже гол.

Дегенек 5 – Можда и најслабија партија Дегенека откад је у Звезди. Много је грешио у додавањима. Очигледно да му поставка и позиција нису одговарали најбоље.

Гобељић 5 – Невидљив. Скроз бескористан офанзивно.

Жандер 5,5 – Позиција и улога су му одговарале да покаже своје брзинске способности, али је као и обично претеривао и губио лопте, па се самим тим отварао простор Партизану за контре.

Јованчић 5 – Једном речју – очајан.

Вулић 5 – Није успео да скине терет са Марина креирањем игре. Превише нервозан и наивно зарађена два жута картона.

Марин 5 – Вероватно његова најлошија партија у Звезди. Добро су га затворили противнички играчи, а није ни имао подршку у виду играча који ће скинути део терета са њега.

Фан Ла Пара 5 – Невидљив.

Боаћи 5 – Делом жртва тактике, али је и могао боље осим неколико сачуваних лопти.

 

ИЗМЕНЕ

Вукановић 5 – Није био ни бољи, а ни гори од Фан Ла Паре.

Павков 5 – Слично као и Боаћи. Ништа није донео његов улазак.

Симић / – Премало времена.

 

ВЛАДАН МИЛОЈЕВИЋ 5 – Још једна у низу утакмица у којима му тим делује превише дефанзивно и кукавички. Не ради се ту само о дербију, већ је приступ, игра и менталитет екипе сличан против свих противника, невезано које такмичење је у питању. Тим већ дуже из утакмице у утакмицу делује безидејно, без уиграних акција, смислене игре. Било је питање времена кад ће све то доћи на наплату. Изостављање Гарсије и Кањаса да би шансу добили други странци је такође био изненађујући потез, који се успоставио као погубан. Милојевић је имао кредита због историјских резултата, али од старе славе се не живи. Промене су потребне под хитно јер је враг однео шалу.

 

 

Повезане вести

14 comments

Ana Marija нов 6, 2019 at 09:58

Ne dirajte mi Vladana Milojevica. On je najbolji trener koga smo imali u zadnje vreme. Budite vi kriticari malo trener, pa da vidimo vas.

Reply
Kalderon сеп 23, 2019 at 13:48

Igrao sam fudbal dvadeset godina i mi iz poslednje linije smo do bola istrcavali kao jedan uvezbavali zatvaranje kada ti ispadne neko iz odbrane po stotinu i stotinu puta uvezbavali zatvaranje prilaza golu odbrana mora da misli kao jedan a ovo je katastrofa da igras formaciju sa tri a nisi je uvezbavao, i ako je hteo da pomeri Marina na krilo da bi vezao dva igraca za njega a da otvori put da Vulic sto vise sutira onda je morao Kanjas da igra ima miran i tacan pas i igra unapred.Desni bek to je trebao da odradi Degenek a Gobeljica koji je ofanzivno potentan na levo i Garsija je morao da igra bilo je prosto samoubistvo sto nije igrao.Sta reci o spicu moje licno misljenje je da nam je trebao nizi a brzi spic koji zna lopte,i gde se potrefi onaj prekid od pet minuta taman kada smo poceli iole da igramo i napadamo to nam je dosta poremetilo.Gledao sam mislim bio sam na stadionu i kada smo igrali i protiv Barselone kada su igrali Suster i Maradona pa se nismo branili, ne razumem jel neko mora da igra da bi se prodao ili gresim ali ono sinoc nidam razumeo i bez potcenjivanja igracki tanja ekipa je dobila jer nisu izmisljali toplu vodu

Reply
mitar сеп 23, 2019 at 11:40

Za pocetak smanjiti svima igracima plate za 50% a Milojevica ostaviti bez plate 6 meseci , neka se malo spuste na zemlju , neka uvide da su trenutno nista.

Reply
Milan kovac сеп 23, 2019 at 09:40

Kao covjek koji. je redovni clan naseg kluba od prvih dana ,i kao covjek koji ima pravo glasa vas pitam!
Dali iko u klubu razmislja da podnese ostavku ili da je uruci nasem treneru,nije vise u pitanju samo derbi !
Vec je u pitanju igra zvezde nase ,a te igre nema vec duzi period.
Draga upravo ako vam je stalo do nase zvezde onda bih trebali vec sada da date ostavku za trenera.
Kad vec imamo pare dovedite bilo kojeg stranog trenera koji ce da ove potjera bar da trce,zasto ne popricate sa igracima o treneru mozda bas oni nece da igraju zbog Milojevica…..
Veliki pozdrav iz Banjaluke..!!!

Reply
kalio gulić сеп 23, 2019 at 07:59

Da li neko zna kada je Zvezda nadigrala Partizan u zadnijh 10 godina!?Iskreno,ovo već postaje kompleks,a razlozi su jasni kao dan:zadnji trener koji je donekle imao prepoznatljivost bio je Prosinečki,ovo ostalo čista boranija,godinama se rade promašaji sa strancima,tranzicija omladinaca u prvi tim katastrofalna.Učešće u ligi prvaka zaslužuju navijači a ne ekipa.Maknite Terzića i Mrkelu kao i ovog limitiranog trenera i učite nešto od grobara,jer kod njih svi potezi imaju smisla.Plašio sam se katastrofe,ali znam da ni to ih ne bi opametiloZvezda iz godine u godinu postaje mali klub sa velikim stadionom.Sram vas bilo!

Reply
Goran0008034 сеп 23, 2019 at 10:29

Da ucimo od grobara jer njima svaki potez ima smisao????? Brate, razumem da si frustriran posle sinocne bruke, ne osecam se ni ja nista bolje, ali da ucimo od ovih raspalih je jedna obicna glupost. Nema tu neke velike pameti, raspad Zvezdine igre je poceo, mozda je slucajnost a mozda i ne, onog trenutka kada su pocela produzenja Ugovora sa osetno vecim platama i kada smo poceli da placamo milionske transfere za polovne igrace. Dosli smi do malo para pa smo, kao i svaka sirotinja, poceli da se prezderavamo. Da nam nije Borjana, ne bi mi videli Evropu sa ovako ruznom i defanzivnom igrom jos 10 godina. Dva beka, tri centralna beka i dva zadnja vezna … 7 defanzivnih igraca. Setite se samo polufinala Kupa protiv Mladosti iz Lucana i u BG a ono u Lucanima je bio nagovestaj bede iid igre koja traje i danas. Spartak nas je igrom i sansama ponizio drugo poluvreme, protiv Vojvodine ne bi dali gol za pobedu do ujutru da Garsije nije dao inaj spektakularni gol, o onome sta smo igralu protiv Indjije ne treba trositi reci. Bilo je samo pitanje kada ce se krcag razbiti. Pitanje je samo dokle ce ovi polovni igraci da se ponasaju ovako bezobrazno, nonsalantno i potcenjivacki na tarenu!!!!????

Reply
Darko сеп 23, 2019 at 02:40

Na-na-na, na, na – na-na Robert Prosinečki, Robert Prosinečki….

Reply
Veteran Sever сеп 23, 2019 at 02:37

Zbogom dekadentni treneru. Odlazi da više se ne brukamo igrajući anti-propagandu fudbala. Gadi mi se kako igramo fudbal poslednjih 8 meseci.

Reply
Delija do Bola сеп 23, 2019 at 02:34

Da li će osvanuti ponedeljak, a da se ubica fudbala kao igre, ubica stila i ugleda Zvezde, Milojević, odluči da napusti naš klub i preuzme FK Čukarički. Jer, Miloje je otišao iz Čukaričkog, ali Čukarički nije iz njega!

Reply
Estrella Roja сеп 23, 2019 at 00:33

Neka se pokrene inicijativa za ukidanje ograničenja stranaca, ili neka se po hitnom postupku pokrene procedura za dobijanje državljanstva Srbije nekolicine igrača. U suprotnom, nama „visi“ prvenstvo, a na kraju će se dovoditi neki povratnici ili igrači Napretka u zimskom prelaznom roku. Standard naše lige, možda i malo iznad, jesu Jovančić i Vulić koji su danas ispali smešni u duelu sa poluigračima Zdjelarom i Šćekićem.

Reply
Mississauga сеп 22, 2019 at 23:30

Sve se slazem , ali za dobrobit Zvezde ste trebali ovako nesto da napisete jos prosle sezone .
Ovo sto se danas desilo , realno se desava vec vise od godinu dana.
U svakom slucaju , nikad nije kasno.

Reply
delije_nss сеп 22, 2019 at 23:23

Jel su ocene od 5 do 10 ili od 1 do 10? Jer ako su od 1 do 10, ovog sto je pisao tekst treba testirati na psihoaktivne supstance

Reply
AlexMCZ сеп 22, 2019 at 23:45

Од 5 до 10. То је стандардно оцењивање.

Reply
delije_nss сеп 23, 2019 at 00:30

Onda ste u pravu 100%

Reply

Leave a Comment