Moja Crvena Zvezda
АрхиваДомаћи шампионатДруги пишуФудбал

Adžić:“Srpsko tržište nije za nas“

Ivan Adžić

Za razliku od prethodne sezone kada se Crvena zvezda pojačavala isključivo domaćim snagama, ove zime akcenat je stavljen na dovođenje stranaca. Na „Marakanu“ je već stigao Brazilac Evandro Goebel, u sredu će, izvesno je, ti predstavljen Kolumbijac Kristijan Borha, a ukoliko izvidnica crveno-belih u Ukrajini uspe, ekipi Roberta Prosinečkog mogao bi da se pridruži jedan, a možda i oba štopera moldavskog Šerifa, Brazilac Žoze Nadson Fereira i Slovenac Miral Samardžić.

Sportski direktor kluba, Ivan Adžić, objasnio je, u izjavi za Sport, zašto se Zvezda odlučila samo za strance.

– U prethodnom periodu napravili smo okosnicu tima od igrača iz naše lige. Domaće tržište je, čini se, dosta eksploatisano, i zato smo se opredelili da ove zime angažujemo kvalitetne strane fudbalere – rekao je Adžić.

Ipak, problem za Zvezdu u budućnosti može biti novo pravilo koje podrazumeva ograničenje broja stranaca, ove sezone pet, a već sledeće četiri.

– Trudićemo se da u nastavku prvenstva imamo šest stranih fudbalera, od čega bi u protokolu uvek bila petorica.

Gde su dolasci, tu su i odlaci igrača. Adžić je potvrdio da je Čikago Fajer, član MLS lige, pokazao zainteresovanost za dva igrača, navodno su u pitanju  Aleksandar Jevtić i Darko Lazović. Ta priča je, prema Adžićevim rečima, polovično istinita.

– Postoje određena interesovanja za naše igrače. Priča koja se pojavila u vezi sa Čikagom i dvojicom naših fudbalera je tačna, ali ne u potpunosti, barem što se imena igrača tiče – napomenuo je Adžić, ali nije otkrio o kojim je igračima reč.

Konačno, Adžić je istakao da će ekipa, u kakvom god sastavu bila, sa Robertom Prosinečkim na klupi, napredovati na proleće.

– Robert Prosinečki je veliko igračko ime, verujemo svi da će biti odličan trener. Siguran sam da će Zvezda sa Prosinečkim na klupi da igra bolje na proleće.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.