Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеОбавештења

Пораз ватерполиста од Јадрана из Сплита

После изненађујућег пораза од екипе ПАН-а ватерполисти Црвене звезде доживели су још један пораз на базену Милан Гале Мушкатировић. Боља је била екипе Јадрана из Сплита.

Проблем за Звезду били су почеци оба полувремена где противник прави велику разлику у головима које Звезда у наставку није могла да стигне. Тако је на почетку утакмице Јадран релативно брзо повео са 3:0. Први пут после играча више а наредна два гола након контре. Најпре, после једног контрафаула у нападу Звезде играчи Јадрана изводе брз напад и стижу до 2:0 а затим користе грешку у нападу Звезде и брз напад претварају у вођство од 3:0. онда се Звезда тргла, и у два напада постиже два гола. Оба гола постигао је Василије Мартиновић. Оба у ситуацији са играчем више. До краја четвртине још један гол гостију, након искључења Вацина  и гол гостију за 2:4 што је и коначан резултат прве четвртине.

У првом нападу Сплита у другој четвртини истакао се голман Звезде сјајном  одбрном сидрашу Сплита али то Звезда не успева да материјализује са друге стране, неорганизован напад. Онда је након контрафаула у нападу Јадрана Звезда кренула у контру и Танкосић постиже гол и смањује на 3:4. Наступио је прекид због проблема са семафором а након наставка један напад Јадрана који није обећавао и деловало је да од тог напада неће бити ништа а онда се изненада подигао играч гостију Марин Делић и послао веома јак и прецизиран ударац и успео да изненади нашег голмана – 3:5. Након тајмаута Звезде играч више за наш тим након које гол постиже Марко Радовић – 4:5. У следећем нападу јадрана судија досуђује петерац уз велико негодовање публике. Голман Звезде успева да заустави шут са пет метара играчу гостујуће екипе. Лопта се одбила у посед гостујуће екипе а онда погађају стативу након чега се опет лопта одбија њима али Звезда се на крају одбранила. Вреди издвојити леп покушај Марка Јанковића лобом који ипак успева да закачи и одбрани голман гостију. А онда након контрафаула у нападу Јадрана напад Звезде који прелепим ударцем из даљине завршава Танкосић – 5:5. До краја полувремена издвајамо гол гостију после једног брзог напада гости постижу гол из даљине а том приликом долази да нерезонског потеза Шулца који је зарадио и искључење. Али мало је времена остало до краја полувремена, покушава Звезда да постигне гол за то кратко време али шутира преко гола.

Трећа четвртина је најслабије одигран период Звездиних ватерполиста. Пад концентрације у одбрани и доста скривљених петараца а у нападу смо тешко одговарали на одбрану гостију што је довело до тога да овај део игре изгубимо са 6:1. Први петерац већ у првом нападу Јадрана и гол за 5:7. Онда неколико неискоришћених напада са обе стране по један са играчем више. То први прекида Јадран, тачније ватерполиста Јадрана који постиже гол за 5:8. У следећем нападу Звезде публика негодује сматрајући да је Звезда требало да добије искључење, али лопта је за Сплит који постиже брз гол – 5:9. Звезда не користи напад са играчем више (свиран је контрафаул) али свој напад не користи ни Јадран, који такође прави контрафаул и Звезда креће у напад који реализује Марко Јанковић – 6:9. Нажалост већ у следећем нападу петерац за госте и гол – 6:10. Звезда свој напад не користи а Јадран то успева тек из трећег пута, два пута је голман Звезде бранио и избацивао лопту у корнер, али није могао и трећи пут  – 6:11. Уследио је још један неуспешан напад Звезде након кога Јадран шутем из велике даљине повећава предност – 6:12. То је био резултат након три четвртине.

У последњој деоници прва до гола долази Звезда, ситуацију са играчем више реализује Танкосић – 7:12. Нажалост, већ у следећем нападу петерац и 7:13. Прилично конфузни напади Звезде у овом периоду, доста грешака и лоших решења. Зато и не чуди што је први до гола дошао Јадран. И то после петерца. Иакој е публика негодавала, судије су биле сигурне у своју одлуку. А сигуран извођач је био Марин Врдољак – 7:14. Након тог напада Звезда коначно реализује играча више – гол постиже Васин за 8:14. У следећем нападу Звезде нови гол за Звезду, овај пут контру која се отворила наком контрафаула Јадрана реализује Шулц – 9:14. И то би било све вредно помена до краја утакмице.

Базен: Милан Гале Мушкатировић
Судије: Карлос Ортега (Шпанија), Владимир Голиков (Русија)

Црвена Звезда: Мишовић, Танкосић, Мартиновић, Глигоријевић, Васин, Илић, Аџић, Јанковић, Рађен, Шулц, Гусаров, Радовић, Иванов.

Јадран: Анић, Бурић, Зовић, Крапић, Бутић, Пејковић, Power, Врдољак, Вишковић, Делић, Сетка, Дужевић, Сучић,

Стрелци
Звезда: Танкосић 3, Мартиновић 2, Васин 1, Јанковић 1, Шулц 1, Радовић 1
Јадран: Бурић 1, Зовић 2, Крапић 2, Бутић 1, Пејковић 1, Врдољак 2, Вишковић 1, Делић 2, Сетка 1, Дужевић 1.

Искључења: Звезда (9), Јадран (8)
Петерци: Јадран 5 (4)

Повезане вести

Leave a Comment