Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеОбавештења

Ватерполисти поражени на старту турнира

Ватерполисти Црвене звезде поражени су од француског Екс ен Прованса на Дорћолу 8:13 (3:4, 1:2, 1:4, 3:3), у првом мечу турнира 2. кола квалификација за Лигу шампиона.

Није ово био дан Црвене звезде, и ништа није полазило за руком изабраницима Игора Милановића. Стегнути су били Звездини ватерполисти, који су имали велику жељу да пред домаћом публиком направе добар резултат на старту квалификационог турнира, а Французи су успели то да искористе. Већ након шест минута игре било је 1:4, да би Јанковић и Касум вратили наду пред крај првих осам минута игре – 3:4.

Други период није донео бољитак у игри Црвене звезде, ПАН је повисио предност головима Глухаића и Еспањола, Марко Радовић поставио коначних 4:6 за крај првог полувремена.

У трећој четвртини трећепласирана екипа Француске је практично и решила питање победника. Милош Вукићевић је добио треће искључење, а за ПАН погађали репрезентативац Француске Енцо Кас, Ткач два пута за мање од минута, затим и Монерет са пет метара. Радовић је поново погодио за 5:10 пред последњу четвртину.

Малу наду су дали Никола Рађен и Вељко Танкосић да Звезда може до великог преокрета, али је Монерет са два гола отклонио сумње око победника. Марко Радовић је постигао еврогол за крај, а коначан резултат поставио је Глухаић, (8:13).

Најефикаснији у редовима црвено-белих био је Марко Радовић са 3 гола, Рађен, Јанковић, Танкосић, Касум и Васин су погађали по једном.

У другом мечу Јадран из Сплита је савладао атински Вуљагмени 10:9, а Црвена звезда у 2. колу, сутра од 19 часова дочекује управо победника тог дуела, сплитски тим.

Црвена звезда – ПАН 8:13 (3:4, 1:2, 1:4, 3:3)

Београд, базен: „Милан Гале Мушкатировић“. Гледалаца: 300. Судије: Карлос Ортега (Шпанија) и Аксел Бендер (Немачка). Играч више: Црвена звезда 8 (3), ПАН 6 (4). Два играча више: Црвена звезда 1 (1). Петерци: ПАН 3 (3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум 1, Глигоријевић, Васин 1, Илић, Аџић, Јанковић 1, Вукићевић, Гусаров, Радовић 3, Иванов. Тренер: Игор Милановић

ПАН: Кандић, Сух, Верон, Чафур, Кас 1, Ткач 2, Гагулић 1, Еспањол 1, Монерет 4, Бакирсилар, Де лера, Глухаић 4, Аспар. Тренер: Александр Донсимони

 

Повезане вести

Leave a Comment