Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбалФутсал

Футсалери тријумфално почели пут ка титули

Озбиљан приступ својим обавезама управе и стручног штаба КМФ Црвена звезда ако се по јутру дан познаје донеће добре резулате. У првом мечу остварена је убедљива победа у гостима против КМФ Јастребац из Блаца са чак 7:0.

Пред препунима трибинама Звезда је почела ангажовано и имала је иницијативу. Врло брзо имала је и прву шансу, повратна лопта са крила у средину али шут поред гола. Звезда у овом делу игре има иницијативу, више лопту у поседу али не успева да запрети голу домаћина који се ангажовано бранио. Углавном се комбинује на средини терена. Тако после неколико минута долази до грешке при пасу и домаћин осваја лопту и има солидну шансу, освојена лопта и простор пред играчем који креће сам али шутира преко гола. Одговорила је Звезда након неколик минута, у последњем тренутку, непосредно пред голом, голман и одбрамбени играч заједничким снагама отклањају опасност, малтене са гол линије домаћина. Следеће занимљива ситуација била је пред голом Звезде, где опет након пресечене лопте шутира играч домаћих али бива изблокиран.

У наредном налету Звезда успева да сломи противника и постигне гол. Лопта са бока пред гол, где играч пружа ногу и прослеђује је у гол. Наравно, након тога ангажованија игра домаћина где се Звезда мало повукла пред налетима домаћих футсалера али нису успели да направе ништа и Звезда се после неколико минута ослобађа притиска. Онда следи најзанимљивији део меча, доста динамичан са пуно „транзиције“, за разлику од позиционе игре са доста додавања са почетка утакмице. Доста непријатних ситуација и потенцијалних шанси пред оба гола, нешто више чини се пред голом домаћина али без реалне опасне по голмане обеју екипа, чак и без шута на гол. После дужег врмена први је шут ка гол упутио домаћин чији шут из велике даљине завршава поред гола. Онда након кратког периода покушавања да се пронађе пут ка голу један дубински пас са средине терена избацује играча Звезде у ситуацију један на један са голманом коју он користи. 2:0.

Звезда одмах покушава пресингом и у следећем нападу бележимо покушај искоса из не баш изгледне ситуације – спољњи део мреже. На кратко с ослободио домаћин, јурнуо ка голу и имао шансу, након дуплог паса са левог бока лопта стиже у средини, шутира играч домаће екипе али истиче се голман Звезда сјајном одбраном. За овај промашај убрзо стиже казна – 3:0. Звзеда поново пресингом на половини противника покушава да дође до прилике за гол и у једном тренутку то је дало резултат, пресечена лопта и лака егзекуција за убедљивих 4:0. До краја полувремена бележимо још једну шансу домаћина, након сличног паса као код првог гола Звезде голман одбија лопту у корнер. Није ништа конкретно домаћин успео да урадио након корнера а убрзо након извођења истог судија свира крај првог полувремена.

У другом полувремену домаћин има више лопту у поседу и агилније него до сада, уследила је незгодна ситуација пред нашим голом и успели да изблокирамо шут, а иста ситуација и са друге стране у нападу Звезде. Већ у следећем нападу Звезда увећава предност. Дупли пас на малом простору, отвара простор за шут што Звезда користи. 5:0.

У наредном периоду нешто бољи домаћин, покушавао је али није конкретно осим једне шансе која је вредна помена кад се поново истакао наш голман истрчавањем, одлично скратио угао и „ушао“ у шут противика. Уследио је период када је Звезда имала више од игре али исто без изгледних прилика, досадан период игре, без узбуђења. Онда је једна контра Звезде након освојене лопте и ситуације када Станојевић постиже свој трећи гол на мечу за 6:0 ушетавши се практично у гол противника, покренула низ узбудљивих ситуација. Прво пред гола Звезде када је играч домаћина повукао контру, пристизали су играчи Звезде али из и даље изгледне позиције уследио је шут преко гола.

Следећа узбудљива ситуација је након страшног пресинга Звезде, када играч домаћих не може да се ослободи притиска пред својим голом, три играча Звезде се добацује на малом простору у покушају да изграде позицију за шут али је шут изблокиран. Следећа занимљива ситуација је гол Звезде, када Марко Перић из непосредне близине након неколико додавања неколико играча Звезде пред голом домаћина поставља коначан резултат. То је био последњи моменат утакмице.

Мало је рећи да је Звезда оправдала улогу фаворита, резлика у квалитету је и више него очигледна. Стрелци за Звезду су били: Станојевић 3 гола, Петров, Талес, Копања и Перић.

КМФ ЈАСТРЕБАЦ – КМФ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:7(0:4)

Дворана: Блаце

Судије: Петровић Ђорђе, Буројевић Бојан, Продановић Дејан

ЈАСТРЕБАЦ: Јовић, Цветановић, Мицић, Вукајловић, Вулетић, Гајић, Миливојевић, Рајковић, Сибиновић, Лапчевић, Урошевић, Тимотијевић, Радојичић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радмановић, Перић, Поповић. Д, Петров, Талес, Роксић, Поповић. Б, Рнић, Бркић, Копања, Станојевић.

Повезане вести

Leave a Comment