Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Спасимо црвено-беле „Вучице“. Оне су суво злато ЖФК Црвена звезда

Претходних дана много је било речи о катастрофалном раду стручног штаба ЖФК Црвена звезда како у актуленој сезони, тако и сезонама које су за нама. И поред свих мегаломанских најава, реалност у резултатском смислу је показала сву болну истину која се и овога пута покушава прикрити и сакрити неким очекиваним тријумфима у дуелима са ривалима који ни по ком параматру нису на нивоу нашег клуба. Међутим, у овом моменту много важнија чињеница од (не)остварених резултата су дешавања у самом клубу, тј. понашање одређених особа према играчицама.

Наиме, пре само пар дана, након сусрета са екипом Машинца у Нишу после којег је више него оправдано тражена одговорност за остварени резултат и остварене резултате, стручни штаб ЖФК Црвена звезда је одржао састанак са играчицама нашег клуба током којег је шеф стручног штаба одређени део времена утрошио на најгнусније вређање новинара нашег и вашег портала, а након свега уследило је нешто што се може сврстати под рубриком „веровали или не“. Једна од играчица (име познато редакцији) је издвојена из групе и без икаквог ранијег повода јој је саопштено да јој је боље да сама тражи нову средину, него да је они избацују из клуба. Као иницијална каписла за све наведено била је чињеница да се дотичнима није свидео израз лица ове играчице током одржавања састанка. Овим гестом директно се ради на урушавању фудбалске каријере једне младе девојке која само воли Црвену звезду и ужива у ономе што ради, јер и да хоће да напусти клуб она то у овом моменту не може учинити пошто је прелазни рок окончан пре десетак дана и самим тим била би принуђена на шестомесечну паузу што би за играчицу овог узраста у професионалном смислу било кобно. Поставља се питање зашто наведено није учињено у претходном периоду када би она имала прилике да промени средину уколико клуб није задовољан њеним радом и квалитетом, а у случају да је нечим прекршила клупску дисциплину, ваљда постоји клупски статут у којем су утврђени параметри кажњавања чланица клуба због евентуалног кршења клупске дисциплине.

Након свега наведеног ова млада девојка је била у веома тешком психичком стању, али је на срећу и код ње разум пресудио, поверила се родитељима, па је и отац дотичне морао да долази на тренинг како би разговарао са виновницима овог недела и спречио даље психичко малтретирање. Очекивано, дотични нису све раније изречено оспоравали, јер то нису ни смели ни могли, али су зато све правдали неспоразумом, јер су ониме што су рекли наводно само желели да подстакну младу фудбалерку да се подигне и да у наредном периоду пружи на терену све што зна и уме. Да није жалосно, било би смешно.

Из добро обавештених извора имамо информације да овај случај није само издвојени инцидент и да су се слични проблеми дешавали и раније, па су и други родитељи морали да реагују како би своју децу заштитили од самовоље неодговорних појединаца.

Када се на све дода чињеница да је недавно комплетном играчком погону ЖФК Црвена звезда прећено полиграфским испитивањем због наводног изношења техничко-тактичких замисли противницима, услед чега екипа не може да оствари запаженије резултате, јасно је каква ситуација влада у нашем женском фудбалском колективу.

Коначни закључак свега наведеног нећемо доносити. То нека остане спортској јавности која ће сигурно знати да правично изнесе своје мишљење, а ми свакако остајемо отворени за обе стране уколико желе да изнесу своје виђење наведеног догађаја.

Повезане вести

4 comments

Anti-Aliasing сеп 16, 2019 at 21:01

Nemojte ljudi, ko Boga vas molim, da menjate Acu Petrovića, osvajača duple krune u najavi. Šta bi Zvezda postigla bez Miroslava Mlinara? Verujte mi, dok taj dvojac (bez kormilara) „stručno“ vodi klub, Spartaku će titula biti zagarantovana doveka 😀 Osim, naravno, ako im Sloga ili neki drugi klub ne pomrsi račune 😀

Reply
ZOKY сеп 13, 2019 at 23:33

URGENTNA DISCIPLINSKA ODGOVORNOST ! Dakle postupak pred Disciplinskom komisijom kluba…ali ko pokrenuti postupak…?

Reply
Asdfghjkl сеп 13, 2019 at 21:01

To samo motkom isterati napolje, i dovesti stručnjake za promenu.

Reply
ZOKY сеп 14, 2019 at 02:04

Motkom…govnjivom…!!!!

Reply

Leave a Comment