Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда промовисала последње појачање(видео)

Црвена звезда је у завршници прелазног рока ангажовала крилног нападача Раџива ван ла Пару. Холанађанин је на промоцији у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ истакао да му је велика част што ће носити црвено-бели дрес, као и да се радује изазовима који му предстоје у новом клубу.

 

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела имао је речи хвале за новог првотимца Ван Ла Пару.

– Раџив је прошао све млађе селекције Фејнорда, играо је у Херенвену и у неколико клубова у Чемпионшипу и Премијер лиги. Он је брз крилни играч. Тражили смо брзину по боковима и мислим да смо је добили у виду Матеа Гарсије и Ван ла Паре. Сигуран сам да је Раџив велико појачање за Црвену звезду и да ће успешно носити црвено-бели дрес у наредном периоду –  рекао је Мркела.

Ван Ла Пара није крио задовољство што је задужио црвено-бели дрес, а пренео је и прве утиске по доласку у клуб.

– Људи у Србији су јако пријатни. Дочекан сам на сјајан начин. Саиграчи, као и тренер, су ми рекли да им се обратим за било какву помоћ и то ми много значи. Брзо сам се прилагодио на нову средину што је јако битно. У Београду сам десет дана и одрадио сам доста тренинга са екипом. Такође, посетио сам Војску Србије што је занимљиво искуство за мене. Са саиграчима проводим много времена у свлачионици. Задивљен сам квалитетом тренинга и целокупног рада у клубу. Посебено ме је фасцинирао Звездин музеј у којем се налази велики број трофеја. Сада сам се уверио у то колико је Црвена звезда велика.

Осврнуо се Ван Ла Пара и на период у Хадерсфилду, у којем је забележио велики број утакмица.

– Леп период је остао иза мене у Хадерсфилду, имао сам сјајан однос са навијачима, увек су били добри према мени. Играли смо Премијер Лигу, али после три године проведене тамо осетио сам да ми је потребан нови изазов у каријери. Звезда је за мене прави избор што се тога тиче и надам се да ћу постићи што боље резултате – истакао је Ван ла Пара.

Открио је и разлоге због чега је изабрао баш Црвену звезду за нови степеник у каријери.

– Главни мотив за долазак у Црвену звезду је Лига шампиона. Као фудбалер желим да се такмичим у најјачем такмичењу, а то је Лига шампиона. Желим да играм са најбољима, али и против најбољих и зато сам дошао овде – рекао је Ван ла Пара и додао:

– Нисам много знао о клубу, али чим сам чуо да постоји интересовање Црвене звезде за мене одмах сам истраживао о клубу и његовој историји. Имам пријатеља Срба у Холандији који су ми пренели доста лепог о Звезди, тако да сам срећан што сам дошао у клуб са тако великом традицијом.

Информисан је Звездин крилни нападач о утакмицама и у Суперлиги Србије.

– Чуо сам много тога и о вечитом дербију, највећој утакмици у српском фудбалу. О осталим клубовима не знам много, али желим да научим. Нема лаких противника. Никада није тако лако постизати голове на сваком мечу, а то је оно што и сам желим.

Изнео је и очекивања пред меч са Бајерном у првом колу Лиге шампиона.

– Потпуно сам спреман за све изазове који ме очекују. На шефу стручног штаба је да одреди да ли сам му потребан или не, док је на мени да радим што више и боље и сигуран сам да ће резултати бити одлични – закључио је Ван Ла Пара.

Повезане вести

Leave a Comment