Moja Crvena Zvezda
АрхиваДомаћи шампионатДруги пишуФудбал

Sportal.rs:Sa Prosinečkim stižu i sponzori

Magnet i za sponzore - Robert Prosinečki

Stigao je Robert Prosinečki – dolaze i sponzori. Izbor jednog od najboljih hrvatskih fudbalera svih vremena za šefa stručnog štaba Crvene zvezde dobiće širu dimenziju od terena i rezultata. Takvo ime ne može da ne bude mamac za sponzore, kao ni najtrofejniji srpski klub. A vrata investitorima iz Hrvatske već su otvorena.

Marketing tim Crvene zvezde dobio je pluseve za rad u prethodnih godinu i po dana, nema sumnje da će pokušati da iskoristi i potencijal nekadašnjeg asa u cilju privlačenja novih sponzora i smanjenja deviznog minusa, piše Sportski žurnal.

U bliskoj prošlosti Prosinečki je bio zvezda dve reklame, u Španiji i Hrvatskoj. Kao jedan od pet stranaca koji je igrao za Real i Barselonu, na Pirinejima su Robiju ponudili da promoviše najnoviji model „Renoa“. Kupci su uz ključeve dobijali i lutkice sa likom nekadašnjeg asa. Hrvatska kladionica „Fortuna“ je članu generacije iz 1998. godine, koja je osvojila treće mesto na Mondijalu u Francuskoj, ponudila da bude zaštitno lice. „Veliki Žuti“ nije odbio da popuni nekoliko tiketa pred kamerama i zaradi. Okušao se i kao glumac, u seriji „Bitange i princeze“.

Ivana Jurković, portparol kladionice „Fortuna“, objasnila je zašto je izbor pao baš na Prosinečkog.

– Robert je bio vanserijski igrač, postavio je standarde za buduće naraštaje. Uprkos slavi, ostao je jednostavan čovek, koji još igra fudbal s decom u kvartu.

Zvezdin marketing je na potezu. Velike hrvatske kompanije, sa plasiranjem proizvoda širom naše države, imaju interes da se reklamiraju na „Marakani“. Baš kao što je „Agrokor“ procenio da je dobar potez, uoči ovogodišnjeg Mondijala, potpisivanje ugovora da „Mivela“ postane zvanična voda FS Srbije.

Повезане вести