Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Очекујемо објашњења и одговоре…

Још на почетку овосезонских припрема ЖФК Црвена звезда сви у клубу апострофирали су да је једини и примарни циљ у актуелној сезони освајање трофеја, превасходно су сва стремљења била окренута ка шампионској титулу и преузимању примата у женском српском фудбалу. Пред дерби меч 2. кола Супер лиге Србије у фудбалу за жене тренер црвено-белих „Вучица“ Александар Петровић је у кратком интервјуу за „Спортски журнал“ све то и поновио и са пуно оптимизма се ушло у дерби сусрет,…
…, а онда је дошао Спартак,…

Тренер Александар Петровић је од почетка постојања нашег клуба члан стручног штаба. Прво је обављао функцију помоћног тренера, а одласком Дарка Стојановића, преузео је и шефовску позицију. У сезони 2017/18 наш клуб је стигао до првог трофеја у историји клуба. Освојен је национални куп Србије и тиме се и тренер Петровић уписао у историју црвено-белог женског колектива. Већ у наведеној сезони црвено-беле су биле на прагу и Дупле круне, али у последњем колу плеј-оф фазе такмичења, у мечу који је директно одлучивао о трефеју понижене су од Спартака резултатом 0:4.

Наредна сезона, сматрало се, требала би и дефинитивно да представља узлет целокупног клуба. Међутим, већ на самом старту такмичења догодио се дебакл у сред Београда. Нишки Машинац је на терену са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“ славио са за све невероватних 4:1. Уследила је убедљива победа у Новом Саду, а затим и нови кикс на нашем стадиону и 0:0 против земунске Слоге. Већ тада су сви снови о титули били распршени и кренуло се са размишљањима о одбрани куп трофеја. У овом такмичењу без већих проблема елиминисани су крагујевачки Раднички 1923 и екипа Земуна, да би након велике борбе у полуфиналу елиминисана Слога. У финалу нас је поново чекао Спартак и дошло је до још једне рутинске победе суботичке екипе.

Међутим, осврнимо се мало и на статистичке податке претходне сезоне. Наш клуб са тренером Петровићем на челу остварио укупан скор од седам победа, четири ремија и шест пораза. Остварен је гол коефицијент 50:35. И све то је било довољно да се након плеј-оф фазе домаћег шампионата наш клуб нађе на четвртој позицији са свега седам освојених бодова што је чак 24 бода мање од шампионске екипе из Суботице. У дуелима се екипама које представљају једине озбиљне кандидате у домаћем шампионату, екипама Спартака, Машинца и Слоге, наш клуб је остварио само једну победу, четири пута је остварен реми, а чак седам пута су наше девојке терен напуштале погнуте главе. Оваквим скором ЖФК Црвена звезда је остварила најслабији скор у националном шампионату у својој историји. И поред свега наведеног, нико за остварено није одговарао. Прећутно се прешло преко свега у нади да ће нова сезона донети чудо, али чуда се у спорту ретко дешавају. Резултат доноси само тежак рад којег апсолутно нема.

За нову сезону добро се зна како је почела. Поново смо усхићени били након шест „комада“ у Новом Саду, али брзо су наишла отрежњења од Суботичанки и Нишлијки, па се самим тим јасно указује повезаност са претходном сезоном која је, још једном понављам, била најлошија у историји ЖФК Црвена звезда. Овде мора да се постави питање људима у клубу да ли ћемо поново чекати голеаде са Крагујевчанкама, Пожаревљанкама или екипом Земуна како би сами себе обмањивали снагом и јачином клуба.

Највећи проблем који се јасно види на свакој нашој утакмици је проблем са физичком спремом наших играчица. Евидентно је, што је и публика на трибинама јасно уочила, да црвено-беле имају снаге за 30 до 45 минута озбиљнијег фудбала, а затим следи пад у игри. Самим тим, недостатком физичке снаге, јављају се и све чешће повреде, па би било лепо да неко у клубу изађе са податком колико се наших играчица од старта шампионата повредило и на који кадар би у овом моменту могао да рачуна наш стручни штаб када би сутра требала да се одигра нека утакмица.

Техничко-тактичка припрема је посебна прича. Девојке се „сељакају“ по позицијама не само од утакмице до утакмице, већ и више пута током сусрета. Одличан пример за све наведено су прва два стартна меча у шампионату. Одличан пример је Јована Аранђеловић која је у Новом Саду на позицији офанзивног везног била међу најзапаженијим на терену, у сусрету са Спартаком је играла левог бека и тиме не само своју игру увела у ниво незадовољавајуће, већ и остале саиграчице које су морале да помажу у извршењу задатака чиме су своје примарне задатке запостављале. Посебна прича током сусрета са Спартаком је игра иностраног „појачања“ Кајле Тејлор. Девојка ни крива ни дужна заиграла је у црвено-белом дресу и то са бројем „10“ на леђима, а одиграла је тако да је потпуно „искључила“ из утакмице и саиграчице у везном реду Санду Малешевић и Александру Савановић, док наш убојити нападач Мирела Тенков нити једну употребљиву лопту од ње није добила. И таква Кајла је у игри провела читавих 70 минута, а само Бог и тренер могу да знају зашто.

Морамо се осврнути и на сам тренажни процес наше екипе. Клуб је након уводног дела припрема који је одржан у Београду и током којег су одиграни одлични мечеви на Међународном турниру пријатељства против босанскохерцеговачког шампиона СФК 2000 Сарајево и вишеструког првака Словеније ЖНК Олимпија Љубљана, отишао на седмодневне припреме у стару базу Владичин Хан. Према информацијама које имам, а чија је веродостојност више него поуздана, управо те припреме су биле све само не озбиљне припреме и чак су се могле окарактерисати као рекреативни седмодневни излет. А потврда тога виђена је по повратку екипе у Београд где је било јасно да играчице нису готово ништа физички напредовале у односу на период пре одласка у базу Владиин Хан.

На све то мора се скренути пажња на тренажни процес у самом такмичарској фази сезоне. Интересантно је напоменути да су дан пре дерби сусрета са Спартаком, играчице Црвене звезде имале слободан дан!!! Дан без тренинга, састанка, или било каквог договора и то пре сусрет који одређује целокупну сезону, Слична ствар догодила се и пред меч са Машинцем, с`тим да су слободан дан имале два дана пре одигравања меча. Уз све наведено интересантан је податак да су током репрезентативне паузе фудбалерке Црвене звезде одрадиле чак шест и по тренинга, а пауза због наступа националне селекције у Казахстану била је двонедељна.
Само по себи намеће се питање да ли тако ради озбиљан клуб, клуб који има шампионске амбиције?

Да ли су ово све питања на која одговор мора да да тренер Александар Петровић?

За крај, али ништа мање важно, мора се упутити питање и председнику ЖФК Црвена звезда, проф. др. Свети Мирковићу. У нашем разговору пре сусрета на „Делијском вису“ рекли сте да ћете обавити озбиљан разговор како са тренером, тако и са играчицама уколико се у Нишу не оствари победа. Да ли ћете и када и то извршити и да ли ћете изнети резултате разговора јер проблеме које наш клуб евидентно има више не смемо да гурамо под тепих?

Сви на уму увек морају имати чињеницу да је само Звезда важна, а да смо сви ми пролазни и морамо учинити све што можемо за добробит Црвене звезде.

Повезане вести

11 comments

Goca D сеп 9, 2019 at 21:34

Dotakli smo dno ali vidim možemo mi dublje i gore.Kod mene nema anonimno Devojke su totalno nespremne,neke nezainteresovane.Neke ne zaslužuju dres koji nose.Kakav je Aca trener stručan ili ne naš problem nije, mi hoćemo rezultate.Mene više ne zanima ni trener ni devojke koje će igrati ili neće , hoću da ne crvenim na tribini.Smeju nam se BRE svi.Ili ćemo i dalje biti Zfk sledeća sezona ???!!! Prijateljski pozdrav svima .Gordana Damnjanović

Reply
ds сеп 9, 2019 at 22:31

Trener ima vise slika sa ekipom nego spremnjenih utakmica.Sam treba otici posle ovakvih rezultata.To je pocetak.

Reply
DanijelaM-BG сеп 9, 2019 at 19:50

Spletom okolnosti duzi niz godina pratim desavanja u Crvenoj zvezdi i sve sto se moze reci je da svake godine klub tone sve nize i nize. Zahvaljujuci BORI RADUKI osvojen je kup, a i njega je samo iz licnih razloga nazovi trener oterao. Godinama se deca teraju iz kluba, a mnoga i beze zbog nerada koji je na zalost odlika ovakve Crvene Zvezde. Hvala bogu da se konacno neko setio da kaze ono sto mnogi roditelji dece koja su u Zvezdi ili bila u Zvezdi znaju. Vreme je da se poloze racuni o svacijem radu, pa neka javnost proceni. Moram pitati da li nikome u Sportskom drustvu Crvena Zvezda nije stalo do zenskog kluba pa dopustaju takvom kadru da u klubu koji nosi Zvezdino ime rade sta zele i hoce. Bolje je da i ne postoji Zvezda nego da ovakva bruka veliko ime.
Zato promene moraju odmah da budu. Spasimo nasu decu i klub od manipulacija neodgovornih ljudi.

Reply
ZOKY сеп 9, 2019 at 18:43

A šta je TAJ gurao,kome gurao….i na kraju…: JEL NEKOME UGURAO…??? Ništa mi tu nije jasno…Utegurović…!!!!!?????

Reply
Loooka сеп 9, 2019 at 11:50

Ako je zaista istina da Aleksandar Petrović stoji iza ovog lažnog profila, on i svi ljudi bliski njemu moraju momentalno da dobiju nogu, KAD VEĆ DO SAD NISU NAJURENI! Da li je moguće da se ovako blamirate a opet predstavljate našu svetinju?! Stidite se guz*ce kad obraza nemate! MARŠ IZ ZVEZDE, STOKO!

Reply
Krstan сеп 9, 2019 at 16:59

JAVI SE SIMOOO!!!!!JAAA VIII SEEE SIMOOOO!!!! :slavlje: :slavlje: :slavlje: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Reply
Моја Црвена звезда сеп 9, 2019 at 10:19

Драги наш Сима Утегуровић, или ти Александре Ацо Петровићу.

Пустили смо Вас да се малкице заиграте пишући овако небулозне и неаргументоване хвалоспеве о самом себи, као и у пљувању и омаложавању како једнога од уредника и администратора нашега портала, тако и самог портала Моја Црвена Звезда, али пошто ми носимо име једне светиње оличене у имену Црвена звезда и пошто смо заиста људи који физички стоје иза својих имена и презимена, да би схватили колико смо заиста професионални и предани свему овоме што годинама уназад радимо, прво ћемо да вас малкице технички едукујемо, а онда и спортски.

Као прво, реч ИП адреса значи Адреса интернет протокола, и сваки уређај који је повезан на мрежу, као што је интернет има једну. ИП адреса је слична нашем телефонском броју. Наш телефонски број је јединствени скуп бројева који одређује наш телефон тако да нас други људи могу звати. Слично овоме, ИП адреса је јединствени скуп бројева који одређују наш рачунар тако да може да шаље и да прима податке са других рачунара. Тренутно, већина ИП адреса се састоји од четири скупа бројева, раздвојених тачкама. Када рецимо напишемо 92.168.1.42 то је један пример нечије ИП адресе, или 87.116.183.2 као ваше Александре Ацо Петровићу.

ИП адреса може бити или динамичка или статичка. Динамичке ИП адресе се привремено додељују сваки пут када се наш рачунар повеже на нашу корисничку мрежу, или као ваш на вашу СББ мрежу. Статичке ИП адресе су сталне, и не мењају се никада, без обзира да ли написали своју праву Е-маил адресу, или као ви slagalicanew@gmail.com

И за сам крај овог технички-едукативног дела, ако било коме дате на увид било какав лични документ, или било који доказ да сте ви измишљени Сима Утегуровић, ми смо спремни да Вам се овде јавно извинемо и сами себе назовемо највећим лажовима не само у Србији, већ и на целој планети.

Као друго, сада ћемо вас као прави новинари, професионалци и као озбиљни људи едуковати и спортски, тачније људски, пошто пишете како сте ви освојили први једини трофеј у историји ЖФК Црвена Звезда и како је 90% играчица остало у клубу због Вас и тог вашег успеха, подсетићемо Вас на име тренера Борислава Боре Радуке, који је те исте сезоне заједно са Вама седео на клупи ЖФК Црвена звезда. Легендарни Бора Радука, рођени брат Јове Џоа Радуке, некадашњег фудбалера Црвене звезде, а данас власника познате школе фудбала у Америци, у земљи у којој је и окончао своју фудбалску каријеру, тај исти Бора Радука био је ни мање, ни више него Ваш помоћник. Човек који је у својој педесетогодишњој фудбалској каријери између осталог осам година носио капитенску траку ФК Чукаричког, који је исто толико година био и његов тренер, човек који је са легендом и правом институцијом Црвене звезде, господином Владицом Поповићем са клупе пред готово увек 50 до 70.000 гледалаца предводио између осталих првака једне Либије и многе друге фудбалске клубове широм ове планете. Човек коме за тај историјски успех никада нисте рекли ни хвала, већ сте урадили апсолутно све да га својим лажима, комплексима и болесном сујетом отерате из клуба, не марећи ни за тих 90% играчица на које се тако срамно позивате, а које се и данас куну у њега и са највећим одушевљењем изговарају његово име. Бора је знао да каже: “Тај у свом животу није шутнуо ни мачку на улици, а камо ли фудбалску лопту и он ми је сада као неки стручњак и тренер!”

Стидите се Александре Ацо Петровићу, алиас Симо Утегуровићу.

Портал „мојацрвеназвезда.нет“ ће наставити са свакодневним раскринкавањем свега лошег што обитава у и око нашег женског фудбалског колектива, а увек смо и спремни да сучелимо мишљења и аргументе, па чак и себе изложимо полиграфу којим се толико прети играчицама које су директно оптужене како за спортске неуспехе, тако и ванспортска деловања и то све након још једне резултатске бламаже чији сте Ви директни кривац.

Reply
Krstan сеп 9, 2019 at 10:39

DELIJE*DELIJE AJMO SVI U GLAS SIMA UTEGEROVIC LAŽE KAO PAS!!!!! šta ćemo sada crni simo pedala tebea i da da se pokriješ ušima!!

Reply
Sima Utegurovic сеп 8, 2019 at 23:52

Da li stvarno mislite da ce neko vama da polaze bilo kakve racune? Ahahaha, smesno mnogo. Pa VI ste obican novinar koji je PLACEN da remeti ceo sistem. Da je toliko lose kao sto VI pisete , zasto je ostalo 90% istih igracica od prosle sezone?! Jel to zato sto je toliko lose u klubu, ili zato sto je Aleksandar Petrovic toliko los trener, ili zato sto prof. Dr. Sveta Mirkovic ne ume da vodi klub… E pa nije zbog toga. Ovde ste jedino VI, u saradnji sa licima koja zele da su anonimna u svemu ovome, JEDINO LOSI!!!

Reply
Ivan сеп 9, 2019 at 07:57

Ne trebaju se racun polagati novinaru koji obavlja svoj posao (samo tome i sluzi) vec nama narodnoj masi koja voli zvezdu i cija su deca zeljna istog kluba. Ocigledno je nesto jako lose u ovom sistemu….

Reply
Marko сеп 8, 2019 at 22:01

Tekst za 10+

Reply

Leave a Comment