Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

МЦЗ вам представља Звездине противнике у Лиги Шампиона

Црвена звезда је другу сезону заредом остварила пласман у најјаче клупско такмичење на планети, а данас је жреб одлучио да се састанемо у Б групи са Бајерном, Тотенхемом и Олимпијакосом. МЦЗ вам представља атрактивне противнике у новој сјајној европској причи црвено-белих.

 

Бајерн Минхен

Нема потребе нешто специјално представљати немачког и светског гиганта какав је Бајерн. Петоструки шампион Европе и владар немачког фудбала је уско повезан са најсветлијим тренуцима у историји Црвене звезде.

Последњи пут смо се састали 2007. године у оквиру групне фазе Купа Уефа, када је наш тим пружио сјајан отпор у несрећном поразу од 3-2 на Маракани. Голове за Звезду су постигли Короман и Милијаш.

Бајерн игра на сјајној „Алијанц арени“ која прима 75.000 гледалаца. Последњих неколико сезона не личе баш на онај моћни Бајерн од кога се свима у Европи тресу ноге, али и даље је један од најјачих тимова у Европи.

Тренер Бајерна је хрватски стручњак и бивши фудбалер Нико Ковач. Играју јако офанзиван фудбал у формацијама 4-2-3-1 и 4-3-3. Међутим, навијачи и немачка јавност нису задовољни како Бајерн игра, јер се под вођством Ника Ковача изгубио  препознатљиви стил.

Иако су их напустили Франк Рибери, Арјен Робен, Матс Хумелс, Џејмс Родригез и још неки играчи, тим су појачали Лукас Хернандез из Атлетико Мадрида, Бенџамин Павар из Штутгарта, Филипе Кутињо из Барселоне, и Иван Перишић из Интера и млади Микел Кузинс из Борусије Менхенгладбах.

 

Тотенхем Хотспур

И ове сезоне ћемо имати прилике да одмеримо снагу са једним енглеским представником. Након Ливерпула, Звезда ће одиграти и два меча против Тотенхема, који је редовни кандидат за сам врх Премијер Лиге.

Популарни Спарси играју на новоизграђеном стадиону који је саграђен на истом месту где је био Чувени Вајт Харт Лејн. Капацитет овог велелепног здања је 62.000 места.

Дугогодишњи менаџер Тотенхема је Аргентинац Маурисијо Покетино. Преферира формацију 4-2-3-1, али је склон и другим комбинацијама и варијантама. Под његовим вођством екипа Тотенхема игра нападачки фудбал са високим пресингом.

Иако претходних сезона нису били превише активни у прелазним роковима, екипа Тотенхема је направила добре резултате и остварила значајан континуитет. Овог лета су се активирали у прелазном року.

Продали су десног бека Кјерана Трипијеа Атлетико Мадриду, а постојећи тим су надоградили са појачањима у виду Ендомбелеа из Лиона и суперталентованог Рајана Сесењона из Фулама. Стигао је и Ђовани Ло Селсо из Бетиса. Ту су и даље прве звезде тима попут Харија Кејна, Деле Алија и Ериксена, као и још многи дуги староседеоци.

 

Олимпијакос

Ово ће бити посебан дуел због пријатељског односа навијача, али нема сумње да ће се на терену водити жестока борба за веома важне бодове, као и прекопотребне новчане награде.

Грчки великан је домаћин на стадиону „Караискакис“ капацитета 32.000 места. У последње две сезоне није успео да дође до титуле, па су очекивања навијача огромна, поготову након сјајних квалификација у којима су рутински прошли све екипе уз само 2 примљена гола. У плеј-офу је страдао нама добро познати Краснодар.

Екипу води португалски стручњак Педро Мартинс, који је стигао у јулу 2018. године. Форсира формацију 4-2-3-1 и изражено нападачки фудбал. Веома су опасни и брзи по крилима, одлични у транзицији, и обавезно своје нападе завршавају са минимум 4 играча у навали.

Довели су неколико квалитетних и звучних појачања. Из Виљареала је стигао штопер Рубен Семедо, искусни Француз Матије Валбуена као слободан играч и голман Жосе Са из Порта. Битно појачање су добили у виду Лазара Ранђеловића који је постигао два поготка против Краснодара.

Од одлазака је вредно помена одлазак штопера Бјорна Енгелса у француски Ремс и одлазак талентованог штопера Димитроса Николауа у италијански Емполи.

 

Какве су Звездине шансе?

Када се остварио пласман у групну фазу Лиге Шампиона, знало се да ће Црвена звезда бити аутсајдер. Међутим, у прошлом наступу смо показали да можемо итекако закомпликовати живот великим екипама као што су Ливерпул и Наполи.

Нема сумње да ће Владан Милојевић и стручни штаб поново учинити максималне напоре да се противници детаљно скаутирају, и да спреми екипу и психички и физички за нове изазове.

Наши адути су већ добро познати. Уз дисциплиновану игру, квалитетну тактичку поставку и крцате трибине, Црвена звезда ће сигурно дати све од себе да сваког противника намучи и покуша да победи. Гостовања нам знају бити проблем, и ту ће сваки бод значити много.

Бајерн и Тотенхем су главни фаворити групе, а ми ћемо покушати да поновимо неке партије из прошле сезоне, с тим што имамо пристојну шансу да се боримо за то треће место које води у нокаут фазу Лиге Европе, што би такође био велики успех.

 

 

 

 

 

 

Повезане вести

1 comment

Dejo авг 31, 2019 at 13:53

Moze da se prodje grupa ako se dovedu tri prava pojacanja i odigra se pametno kako moze nasa Crvena Zvezda da odigra u grupi toj LS

Reply

Leave a Comment