Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Немањино лавље срце за бронзу на СП

Величанствен успех Немање Мајдова. После тешке повреде задобијене на Европским играма у Минску, српски џудиста освојио је бронзано одличје у категорији до 90 килограма на Светском сениорском првенству у Токију.

Мање од два месеца прошло је од операције укрштених лигамената на коју је био принуђен после задобијене повреде на Играма у Минску. Ипак Немања Мајдов још једном је доказао да никад не одустаје и увек пружа максимално на струњачи. Немања је тако је и најавио учешће на овом такмичењу, а већ данас попео се на победничко постоље да прими бронзано одличје освојено на Светском сениорском првенству које је ове године окупило елиту џудо спорта из 146 држава са чак 834 такмичара.

Учешће на Светском првенству почео је победом над Египћанином Хатемом Абдел Ахером (у првом колу Мајдов је био слободан). Потом је фантастичним бацањем елиминисао Аустријанца Јоханеса Пахера. Очекивано тежак меч са Израелцем Ли Кохманом био је у осмини финала. Иако је Кохман добио вазари И предност за Мајдова то ништа није значило. Увек фокусиран на победу, Мајдов је и овога пута храбро ишао ка циљу. Изједначио је и потом у продужетку, оверио победу над Израелцем ипоном. Још један фанстастичан борац пао је под налетом српског шампиона, Мамадали Мехдијев из Азербејџана. Мехдијев једноставно није имао данас шансе против изузетно расположеног и мотивисаног Мајдова. Неспортски, Холанђанин Ноел Ван Тенд у изузетно тешком дуелу у полуфиналу све време је покушавао да Мајдова онемогући и то управо нападима који су могли да опет изазову повреду ноге. У таквом мечу Ван Тенд успео је да изађе као победник. Ипак Мајдов, сасвим сигурно изузетно психолошки изузетно јак, у дуелу са Кристијаном Тотом опет је као и 2017. у Будимпешти успео је да дође до победе и овога пута се окити бронзаним одличјем.

Осећам се супер, сјајно. Ово је за мене бронза која сија као злато. Можда и сјајнија после оне у Будимпешти 2017. нарочито имајући у виду шта сам све прошао у протекла два месеца. Имао сам операцију колена и тек сам кренуо у опоравак. Ризик је био да уопште учествујем а желео сам да узмем бодове бар за једну победу јер су то веома важни поени за Олимпијске игре – рекао је Немања Мајдов.

За Немању Мајдова после операције колена само учешће на овом Светском првенству било је равно подвигу.

Ишли смо меч по меч и дошли до другог светског одличја. Имам 23 године и друга светску медаљу. Сигурно сам одушевљен и сам сам изненађен јер сам без тренинга и са једном ногом, успео да дођем до одличја. Нисам користио ни једну технику која би укључивала употребу ове ноге, али и то је било довољно. Драго ми је што сам се данас борио за Србију, за Републику Српску, за Косово и за све Србе на планети и што ја увек кажем не дамо те земљо Душанова – истакао је Немања Мајдов.

Најбољи тренер Европе, по избору ЕЈУ, Љубиша Мајдов још једном је показао да је неприкосновен стратег.

Феноменалан дан. Одлична прича, друга светска медаља – рекао је после освајања бронзе Љубиша Мајдов.

Нисам спавао целе ноћи јер сам преузео ризик. Рекао сам ако нешто не буде добро моја је одговорност. То И јесте смисао тренера да интуитивно поступи. Нисмо знали на ком смо степену јер смо имали операцију после одмах после Игара у Минску. Ипак све је испало одлично како смо и желели – рекао је Љубиша Мајдов.

Честитке председника ЏСС Ивана Тодорова Немањи и Љубиши

Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије и почасни председник нашег клуба, честитао је Немањи и Љубиши Мајдову освајање још једне светске медаље и на правом подвигу који су остварили на СП у Токују.

Честитке на изузетном резултату. Ваш резултат је раван подвигу нарочито имајући у виду да је постигнут после после тешке повреде. Вратити се на струњачу и на светски врх за овако кратко време је изузетан успех – истакао је Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment