Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Од Судуве до мушеме

Звездин пут до звезда

Увек је добро бити Звездаш, али данас је осећај посебан!

У црвено-белим редовима и даље влада узбуђење поводом синоћног меча и пласмана у групну фазу Лиге шампиона. Напетост ће сасвим сигурно трајати бар до сутра у 18 часова када ћемо сазнати које противнике ће Звезда морати да надигра како би се пласирала даље и остала у Европи.

Прво коло: Судува

Звездин пут до звезда почео је пре готово два месеца, против литванске Судуве, и то ремијем. Иако је београдски тим имао доста добру иницијативу и константно претио противничком голу, меч је завршен без погодака. Овакав крај „првог полувремена“ значио је да нема опуштања, а Судува је чак имала благу предност будући да није примила гол као домаћин. Међутим, Звезда на свом терену има играча више – навијаче. Ово је довело до крајњег резултата 2:1 и пласмана у наредно коло. Голове за црвено-беле постигли су Боаћи, на самом почетку утакмице, и касније Марко Марин.

Друго коло: Хелсинки

У другом колу квалификација, Звездин противник био је Хелсинки. Дуел је почела Црвена звезда као домаћин, и у првом мечу тријумфовала са 2:0, погоцима Боаћија и Павкова. Са резултатом који даје благу предност, али не дозвољава нам да се уљуљкамо у сигуран пролаз отишли смо на гостовање Финцима и тамо изгубили са 2:1. Наредну рунду такмичења осигурао нам је гол у гостима, за који је био заслужан Душан Јованчић у 56. минуту утакмице.

Треће коло: Копенхаген

Од свих утакмица које смо одиграли у Европи овог лета, ова је дефинитивно била најнапетија и коштала нас је највише живаца. Први меч је одигран у Београду и завршен је резултатом 1:1, а противничку мрежу је затресао поново Павков. На реванш смо отишли решени да победимо, али исти резултат је довео до продужетака, а касније и пенала. Док су црвено-бели фудбалери шутирали са беле тачке, нико није смео ни да дише, а из меча је голман Милан Борјан изашао као апсолутни херој београдског клуба. Звезда се пласирала даље уз 7 погођених пенала.

Плеј оф: Јанг Бојс

Швајцарски клуб нам није непознат противник и сви смо прижељкивали да се понови ситуација из 2004. године када је Црвена звезда однела победу са убедљивих 3:0 на Маракани. После првог меча у гостима који је завршен нерешеним резултатом 2:2, Звезда је синоћ новим ремијем успела да се пласира у групну фазу такмичења, видно играјући на резултат, без атрактивне игре, али са испуњеним циљем, што је најважније од свега. Занимљиво је што смо ми заправо постигли оба гола. Повели смо поготком Вукановића, а аутоголом Бена поставили коначан резултат – 1:1.

Синоћ смо одиграли на сигурно, чувајући резултат који нам је одговарао. Хајде да овог пута ризикујемо и да будемо храбри. Хајде да овог пута не кажемо – до пре коју годину нисмо имали ни ово, треба да будемо задовољни како год буде. Хајде да нам не буде доста Европа на кашичицу. Хајде да у Европи проведемо и јесен, и зиму, и пролеће и равноправно стојимо уз највеће клубове данашњице. Можда смо то сметнули с ума, али и Звезда је међу њима. Хајде да дамо све од себе да то докажемо.

Које противнике ви прижељкујете на Маракани?

Наше вести можете коментарисати и на МЦЗ форуму!

Повезане вести

4 comments

Hercegovac Herceg авг 28, 2019 at 15:42

Posle svega što je poslednjih godina učinio i doprinosa koji je dao timu predložio bih da se Marko Marin proglasi novom Zvezdinom zvezdom.

Reply
ReD авг 28, 2019 at 20:02

Brate moj ja se NE slazem da igrac postane zvezdina zvezda posle 23 odigrane utakmice

Reply
Maki авг 28, 2019 at 21:03

Sta su onda trebali da budu Savicevic,Prosinecki,Jugovic,Pancev i kompanija.
Oni su dotakli vrh koj nikad vise necemo videti.
Mi sad slavimo ulazak u LS ko da smo je osvojili.
Ne kazem da nije uspeh pogotovo ove sezone jer smo realno mnogo losije odigrali kvalifikacije nego prosle godine ali nas sreca pogledala ko i prethodne dve godine. Vratilo nam se za Dinamo Kijev i Rendzers.
MArin moze da bude Zvezdina Zvezda ako bude ostao u Zvezdi jos jedno 5-6 godina a pritom bude igrao na na sadasnjem nivou svo vreme.

Reply
Стефана МЦЗ авг 28, 2019 at 21:35

Слажем се. Марин је одличан, али да се тако лако додељује статус Звездине звезде, до сада бисмо их имали много више. Живи били па видели, нека се он докаже и да све од себе, бићемо задовољни.

Reply

Leave a Comment