Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Рустам Орујов Звездино појачање за Лигу шампиона

Рустам Орујов (до 73 кг) светски број 1, олимпијски вицешампион из Рио де Жанеира и освајач сребра на Светском првенству у Токију ново је појачање нашег клуба за такмчење у Лиги шампиона.

О плановима за овогодишње издање Лиге шампиона Стојан Вујко, председник Управног одбора Џудо клуба Црвена звезда, каже:

Као што је свима познато лествица коју постављају црвено-бели џудисти је увек високо. Лига шампиона је такмичење за свако поштовање јер ни један клуб не долази као и уосталом ни ми, без шампионских амбиција. Минуле године смо освојили бронзу у Румунији и тиме опет остварили историјски корак када су у питању успеси нашег клуба. Уверен сам да ће и овога пута Црвена звезда још једном исписати историју – рекао је Стојан Вујко председник Управног одбора ЏК Црвена звезда.

Историја клупских надметања почиње 2014. када су Лига шампиона и Лига Европе били одржавани истога дана, али у две различите државе. Србија али и Џудо клуб Црвена звезда уписали су се у спортскуисторију освајањем бронзаног одличја 2014. у Хопдорфу у Холандији као и вицешампионског звања Лиге Европе 2016. у Београду.Када је у питању Лига шампиона 2017 у Анкари Црвена звезда је била на корак до одличја и остварила пласман на пето место.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment