Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Милојевић: Празник фудбала на препуној Маракани

Црвена звезда ће у уторак од 21 час одиграти другу утакмицу у оквиру плеј-офа Лиге шампиона против екипе Јанг бојс. Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић истакао је да је његова екипа спремна да пред својим навијачима обезбеди пласман у групну фазу најелитнијег фудбалског такмичења и другу годину заредом.

Важност утакмице је велика. Играмо против озбиљног противника, доброг у свим сегментима. Имамо велико поштовање према ривалу, заслужио га је наступима. Одиграли смо прво полувреме у Берну и сада долази оно најважније, да се пред својим навијачима покажемо у најбољем светлу. Драго ми је да ће стадион бити испуњен до последњег места и да влада велико интересовање за наш дуел. Спремали смо се за ову утакмицу као и за све остале, иако постоји већи притисак. На мојим играчима је да уђу фокусирани и концетрисани у меч. Морамо да се носимо с тим ако желимо да будемо на нивоу Лиге шампиона. Тражим од фудбалера да одиграју најбоље што умеју, да сутрашња утакмица буде празник фудбала и да сви уживамо у прелепом амбијенту – изјавио је Милојевић.

Звездин стратег рекао је да му је тренерски узор био Ади Хитер, који је вратио екипу Јанг бојс на шампионске стазе.

– Много пута сам поменуо да је за мене велики значај у тренерској каријери имао мој велики пријатељ Ади Хитер, који је заслужан за смер фудбалске филозифије. Велики траг је оставио у Јанг бојсу, а такође ради феноменалан посао у Ајнтрахту.

За разлику од прве утакмице која се играла на вештачкој трави подлога на Маракни више одговара шампиону Србије.

– Подлога у Швајцарској је била бржа, нисмо навикли да играмо на таквом терену. Сигурно ће бити различита утакмица, јер они нису навикли на нашу подлогу, али не треба то да нам одвлачи пажњу.

Иако швајцарски представник долази у јачем саставу него у првом мечу, наш тренер истиче фокусираност нашег тима, а имао је и поруку за Звездине навијаче.

Ривал је скуп сјајних појединаца, али више размишљам о својој екипи, ми смо ти који одлучујемо сутрашњи меч и једино од наше жеље, борбе и залагања зависи исход. Желео бих да поручим нашим навијачима да мирно спавају и да нас сутра подрже онако како само они знају – закључио је тренер Црвене звезде Владан Милојевић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment