Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Милојевић и Боаћи пред новинарима у Берну

Дан уочи прве утакмице плеј-оф фазе Лиге шампиона у Берну је одржана конференција за медије на којој су своја очекивања изнели тренер Владан Милојевић и центарфор Ричмонд Боаћи.

Тренер Милојевић је изјавио:

– „Знамо да у плеј-офу за Лигу шампиона нема лаких противника и очекујемо тешку утакмицу. Не знам колико можемо ову утакмицу да поредимо са осталима. Битно ми је да одиграмо добро и да дамо све од себе као и до сада. Да пратимо филозофију игре као и до сада. У мом размишљању ништа није другачије него раније. Играмо против добре екипе и нема потребе да причамо о хвалоспевима. Јанг Бојс је првак своје земље, озбиљан тим, учесник Лиге шампиона. Биће ово само првих 90 минута, а друго полувреме је у Београду. Најбитније да изађемо и одиграмо како знамо. Да дамо све од себе. То је једино о чему смо причали између себе. На овом нивоу нема лоших противника, имамо велики респект према швајцарском шампиону. Биће ово занимљив двомеч“.

Швајцарског новинара је једино инетерсовало да потенцира причу о Звездиним навијачима. Поставио је питање Милојевићу да ли ће Звездин тренер моћи да утиче на навијаче да се избегну инциденти?!

– „Вашем драгом колеги ћу да одговорим овако… Не знам што се ово питање потенцира. Не знам колико је швајцарски новинар упознат да је Звезда имала једно од најбољих навијања прошле сезоне у Лиги шампиона и да су наши навијачи на неки начин освојили прво место у Лиги шампиона у навијању. Није било никаквих инцидената и неће их ни бити. Нека домаћини буду безбрижни. Имамо велики број оданих навијача и убеђен сам да ће они сутра бити победници на трибинама. Мало постаје неукусно да се стално потенцира та прича о Србима и неком нашем понашању. Видели смо и друге народе који играју фудбал и имају много горе навијаче од нас. Али, не бих се више удаљавао од главне теме… Хоћу да причам о фудбалу, а не о таквим стварима“.

Колико вас инспирише цео тај амбијент Лиге шампиона који сте окусили прошле сезоне?

– „Велика је инспирација. Радимо и боримо се за наш клуб да га приближимо том друштву. Тражићу од играча да ураде све и да опет будемо у елити. Само размишљамо о томе да одиграмо добар меч. Кад год изађемо из оквира наше земље, не представљамо само Црвену звезду, већ и нашу земљу, и наш народ“.

После онакве победе против Копенхагена и обезбеђене Европе, да ли сад очекујете лакши меч?

– „Искрено и Копенхахен је феноменална екипа. Видели сте шта се све издешавало. Био нам је циљ да уђемо у једно од европских такмичења, али то је тотално небитно сада. Једино размишљамо о овој утакмици против фантастичне екипе која нема премца у Швајцарској и пише нову историју. Не треба се постављати питање да ли ће бити лакше или теже. Сваки пут када прођете даље, противник је све тежи. Сама чињеница да се Јанг Бојс налази директно у плеј-офу говори о тежини противника“.

Након тренера Милојевића, медијима се обратио и Ричмонд Боаћи:

Пре 15 година је Жигић са два гола био јунак у Берну. Да ли навијачи Звезде могу нешто слично да очекују од Ричмонда?

– „Ми смо тим. Има нас 23 у екипи. Није битно ко ће дати гол, већ да екипа победи и да се касније квалификујемо у Лигу шампиона. Имамо и тренера који је победник и који зна како се пролази. Најважније је да прођемо даље“.

Да ли очекује тежу утакмицу од оне у Копенхагену?

– „Ово је последња утакмица у којој сви желе да победе. Неће бити лако, биче теже него против Копенхагена, свако више жели и на овом нивоу је то значајно. Али, надам се да Звезда може да избори пласман у Лигу шампиона“, поручио је Боаћи.

Повезане вести

Leave a Comment