Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

„Вучице“ кренуле у шестој брзини

Први првенствени сусрет увек је велика непознаница. И поред јасне слике о, како физичкој, тако и техничко-тактичкој спремности екипе, сви тренери увек наглашавају како је почетак такмичења увек тежак без обзира на име ривала на другој страни терена. У нови шампионат црвено-беле „Вучице“ ушле су дуелом са еминентим противником и то на његовом терену, али су изабранице тренера Александра Петровића кроз Нови Сад протутњале у „шестој брзини“.

ЖФК Војводина : ЖФК Црвена звезда 1:6 (0:3)

Имао је тренер Александар Петровић доста кадровских проблема пред дуел на терену Фудбалског центра „Вујадин Бошков“. Из разноразних разлога меч су пропустиле капитен Катарина Ђорђевић, Тијана Ђорђевић, Теодора Буркерт, Јелена Манчић, као и последње појачање нашег клуба Кајла Тејлор. И поред тога девојке које су истрчале на терен показале су квалитет, у појединим тренуцима сусрета и лепршаву игру и оно што је најважније све то су крунисале са шест погодака у мрежи домаће голманке Татјане Перенчевић.

Сусрет на терену ФЦ „Вујадин Бошков“ којем је присуствовало око 500 гледалаца почео је са 12 минута закашњења пошто је главни судија меча Јелена Цветковић из Лесковца захтевала да домаћа голманка промени дрес, пошто се боја њене опреме поклапала са плавом бојом дресова у којој су у Новом Саду наступиле наше играчице.

Кашњење није пореметило девојке у плавој опреми, пошто су од првог судијског звиждука кренуле ка голу новосадске екипе. Већ у 2. минуту Сара Савановић је „пробила“ по десном крилу, упутила је одличан центаршут по земљи паралелно са гол линијом, али на другој стативи Јована Аранђеловић, која је током првог дела игре била и најбоља у нашим редовима, само за корак је закаснила и велика прилика је отишла у неповрат.

Сара Савановић – често је „пробијала“ одбрану домаћина по десном крилу

Четири минута касније запретиле су и црвено-беле из Новог Сада. Након безазлене акције домаћих фудбалерки дошло је до неспоразума наше голманке Саре Цетиња и центархалфа Јоване Миладиновић, али домаће играчице то нису знале да казне.
Јована Миладиновић

У 15. минуту сусрета Црвена звезда је стигла до предности. Након брзе размене пасова нашег везног реда, неуморна Санда Малешевић је правовремено упослила Јовану Аранђеловић која се варком ослободила одбрамбене играчице домаће екипе, нашла се очи у очи са голманком Татјаном Перенчевић и у маниру расног стрелца послала је лопту по земљи у доњи десни угао. Новосадска брава је откључана – 1:0.
Јована Аранђеловић – 1:0

Јована Аранђеловић – прослава гола

„Пирамида радости“ након првог гола у сезони

Нова главобоља задесила је наш стручни штаб у 20. минуту. Након једне безазлене акције домаћих фудбалерки у шеснаестерцу наше екипе десни бек Јелена Раичевић остала је да лежи са болном гримасом на лицу. Одмах је било јасно да ће тешко наставити сусрет, па је пар минута касније тренер Александар Петровић морао да изврши принудну измену. У игру је ушла Андријана Тришић, повратница у црвено-бели табор.
Повреда Јелене Раичевић

Андријана Тришић – нови деби у омиљеном дресу

Током првог полувремена Сара Савановић је правила доста проблема по десном крилу одбрамбеним играчицама Војводине, а стигла је и у два наврата да опроба ударац са дистанце. Њене покушаје у 27. и 29. минуту успеле су да неутралишу или голманка или одбрамбене играчице новосадске екипе.

На истеку пола сата игре ударац је опробала Јована Аранђеловић. Шут је изблокиран, али је до лопте дошла Мирела Тенков која се лепо заградила, уследио је старт са леђа и судија Јелена Цветковић није имала дилему – једанаестарац. Лопту је на „белу тачку“ поставила Александра Савановић и дилеме није било – 2:0.

Мирела Тенков – прекршај за једанаестерац

Александра Савановић – 2:0

Александра Савановић – прослава поготка

Осокољена постигнутим поготком Александра Савановић је у 34. минуту опробала ударац и са дистанце. Са преко 20 метара, популарна Сашка је „распалила“ по лопти која је завршила тик изнад пречке гола домаће екипе.
Александра Савановић

Прву озбиљнију прилику на сусрету Новосађанке су имале у 38. минуту, али је Сара Цетиња добро интервенисала.

Најлепши тренутак сусрета виђен је у 43. минуту. По ко зна који пут у првом делу игре Сара Савановић је направила пометњу на десном крилу, уследио је центаршут. Лопта је прелетела све играчице у казненом простору и стигла до Јоване Стојановић на позицији левог крила. Популарна „Жига“ је имала времена да се намести, пребаци лопту на десну ногу и упути милиметарски прецизан ударац у горњи леви угао новосадског гола. Мајсторство за ТВ шпице и овације са трибина – 3:0.

Јована Стојановић – еврогол 3:0

Два минута касније покушала је Јована Стојановић још једном да угрози гол Татјане Перенчевић, али је њен разантни ударац из слободног ударца искоса са леве стране домаћа голманка крајњим напором успела да заустави.

У наставку игре Новосађанке више нису имале шта да чувају, па су отреситије кренуле ка голу Саре Цетиње. Из такве игре уследиле су и две лепе прилике, али када су сви на трибинама видели лопту у нашој мрежи, као непрелазна препрека појављивала се наша Јужноафриканка Ређина Моголола која је пленила својом сигурношћу и мирноћом у свом првом наступу у дресу омиљених боја и већ на старту шампионата доказала да је са правом упоређују са некадашњом ведетом нашег мушког клуба Миодрагом Белодедићем.

Ређина Моголола – непрелазна у Новом Саду

Све дилеме око питања победника, ако су уопште и постојале, разрешене су у 55. минуту. Након брзе акције наших девојака по десном крилу, уследио је повратни пас ка Мирели Тенков. Звездин голгетер је прихватио лопту, наместио се и прецизним ударцем по земљи лопту сместио у доњи десни угао новосадског гола – 4:0.
Мирела Тенков – 4:0

Могле су црвено-беле минут касније да стигну и до петог поготка, али је ударац Јоване Стојановић са дистанце завршио тик изнад пречке.
Јована Стојановић

„Петарда“ је пукла у 61. минуту. Већ прилично истрошене домаће играчице нису могле да испрате брзу акцију нашег везног реда, уследио је пас у празан простор ка Сари Савановић која је хладнокрвно матирала Татјану Перенчевић – 5:0.
Сара Савановић – 5:0

Сара Савановић и Мирела Тенков – прослава гола

У последњих петнаестак минута сусрета црвено-беле су мало и „скинуле ногу са гаса“ што је омогућило Новосађанкама да озбиљније припрете Сари Цетињи. Домаће играчице су имале изгледне шансе у 72. и 77. минуту, али су прво Анђела Крстић, а затим и Сара Цетиња спречиле погодак. Ипак, у 84. минуту сусрета лопта се нашла у нашој мрежи. Искоса са десне стране Злата Милановић је ушла у наш казнени простор, покушала је наша голманка да „уђе у шут“, али је играчица домаће екипе успела да пребаци лопту и постигне почасни погодак – 5:1.
Анђела Крстић

Свега 3. минута касније „Вучице“ стижу и до шестог поготка. Нови пробој по десном крилу, центаршут ка Мирели Тенков, а расни стрелац је још једном показао своје голгетерско умеће – 6:1.
Мирела Тенков – 6:1

Могле су црвено-беле, у овом мечу плаве, до новог поготка у самом финишу меча. Дебитанткиња у нашој екипи Николина Миловић одлично је прошла по десном крилу и у моменту када је могла да бира између Миреле Тенков и Јоване Стојановић које су биле у изгледнијим позицијама, она се одлучила са ударац и велика прилика је отишла у неповрат.
Николина Миловић – деби у дресу Црвене звезде

Последњи звиждук судије Јелене Цветковић, која је коректно одрадила поверени посао, означио је и славље наших играчица. Више него заслужено црвено-беле су стигле до првих бодова у сезони, али истовремено мора се нагласити да је наш стручни штаб имао увид и у оно на шта треба посебно радити у предстојећем периоду. У пар наврата наша последња линија испадала је из игре, што ће квалитетније противнице умети да казне, а треба обратити пажњу и на селекцију додавања током сусрета, јер се дешавало да се лопта шаље саиграчицама које су у „букету“ противница, док се са друге стране друга играчица налази у много повољнијој позицији.


Све у свему, победу на игралишту Фудбалског центра „Вујадин Бошков“ однела је припремљенија и квалитетнија екипа, али наредни викенд доноси истински испит ове генерације црвено-белих „Вучица“. У недељу 25. августа на помоћни терен стадиона „Рајко Митић“ долази званични шампион екипа суботичког Спартака и тада ћемо заиста имати увид у квалитет наших „дама у копачкама“.
Санда Малешевић

Андријана Тришић

Ана Шћепановић

Физиотерапеут Слободан Петровић – Бока

Јована Аранђеловић

Андријана Тришић

Јована Стојановић

Јована Аранђеловић

Санда Малешевић

– Супер лига Србије у фудбалу за жене, 1. коло:
ЖФК Војводина – ЖФК Црвена звезда 1:6 (0:3)
Стрелци: З. Милановић 84`; Ј. Аранђеловић 15`, А. Савановић 32`(11.м), Ј. Стојановић 44`, М. Тенков 55`, 87`, С. Савановић 61`
Жути картони: Д. Маговчевић (ЖФК Војводина); Ј. Аранђеловић (ЖФК Црвена звезда)
Стадион: Игралиште Фудбалског центра „Вујадин Бошков“
Гледалаца: 500
Главни судија: Јелена Цветковић (Лесковац)
Помоћне судије: Данијела Стојановић; Александра Костић
ЖФК Војводина: Т. Перенчевић, Д. Маговчевић, Б. Глумац (од 45` А. Вуксановић), Л. Савић, И. Малијар, М. Милошевић, Д. Петровић (од 65` Н. Вуксановић), Н. Плавшић, А. Делић (од 65` В. Кривокапић), М. Бероња, З. Милановић. Тренер: Милош Савић
ЖФК Црвена звезда: С. Цетиња, Ј. Раичевић (од 23` А. Тришић), Р. Моголола, Ј. Миладиновић (од 61` А. Шћепановић), Н. Миловић, А. Савановић (од 53` А. Крстић), М. Тенков, Ј. Стојановић, Ј. Аранђеловић, С. Малешевић, С. Савановић. Тренер: Александар Петровић

Након успешног старта у новом првенству, играчки кадар, стручни штаб, руководство и пријатељи ЖФК Црвена звезда наставили су дружење у Сурдуку у Винарији „Милановић“. Ова далеко позната винарија власништво је Милана и Дејана Милановића, а домаћин црвено-белој експедицији био је господин Бранко Мазалица, заменик председника Општине Стара Пазова, господина Ђорђа Радиновића.

Александар Петровић, Драган Бабић и Владимир Симић

Председник Света Мирковић, тренер Александар Петровић са домаћином у винарији „Милановић“


Експедиција ЖФК Црвена звезда са домаћинима у винарији „Милановић“

Повезане вести

Leave a Comment