Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Званично Аргентинац на „Маракани“

Протеклих дана челници Црвене звезде су интезивно тражили решење на крилној позицији. Јасно је уочен недостатак и коцкица која фали екипи Владана Милојевића у походу на другу узастопну Лигу шампиона.

Скаутирано је и праћено неколико играча, али куглица је пала на младог аргентинца Метеа Гарсију.

Матео Гарсија има 23 године и бивши је члан Лас Палмаса. Прошлу сезону је одиграо на позајмици у грчком Арису где је одличним  играма скренуо пажњу на себе и привукао пажњу многих клубова.  Црвена звезда је имала великог такмаца за потпис Гарсије у Олимпијакосу, али су челници нашег клуба успели да се изборе и приволе аргентинца да потпише за Црвену звезду.

Након тешких и исцрпљујућих преговора Гарсија је потписао уговор на  четири године, а Црвена звезда се обавезала да Лас Палмасу исплати обештећење у висини од 1.8 милион еура у три рате, што је уједно други највиши трансфер у историји клуба, само је Ричмонд Боаћи плаћен више 2.5 милиона.

Матео Гарсија је дошао у Лас Палмас пре три године из аргентинског Института за 400.000 евра и у дебитантској сезони одграо 19 мечева у шпанској Примери и четири у Купу краља на којима је постигао укупно четири гола. Потом је наредну сезону провео на позајмицама у Осасуни и Алмерији, да би прошлу сезону играо у Арису као позајмљен фудбалер Канаринаца. Дао је 11 голова на 32 меча.

Красе га брзина, ескплозивност и доста је продоран играч који одлично користи простор, другачији је профил од постојећих крила у тиму и очекује се да донесе неку нову димензију екипу. Биће велико појачање за сусрет са Јанг Бојсом.

Матео Гарсија је четврти аргентинац у редовима Црвене звезде, пре њега Звездин дрес су носили Хернан Баркос, Лучо Ибањез и Пабло Моуче.

Повезане вести

12 comments

Loooka авг 18, 2019 at 23:43

Neko se pravo obradovao, neko se donekle nada da će biti nešto od ovog Garsije… uglavnom, utisak je da je 90% nas zadovoljno ovim transferom. Iskreno, ja sam i više nego zadovoljan, jednostavno imam dobar osjećaj u vezi sa ovim momkom. I kao što reče neko – prednost mlađem strancu u usponu, a ne ispušenim muštiklama i fol njihovom iskustvu! Još kada bi imali iole kakvu ozbiljnu skauting službu za Južnu Ameriku, a posebno i prije svega za Argentince… ali dobro. Ne može sve i odmah, ali ako se stvarno ispostavi da smo uboli sa ovim transferom, tek se dižemo na još neki viši nivo.

Reply
Estrella Roja авг 18, 2019 at 16:56

Nekih dva sata pre zvanične objave, hotsport ekskluzivno objavljuje da Mateo nije prihvatio uslove Zvezde i da je otputovao za Atinu da potpiše sa Olimpijakosom, uz komentar da nam takav igrač ne treba kome je novac u prvom planu. Tražim tu „vest“ sada ali bezuspešno, skinuli su je sa sajta. Znam da živimo u vremenu lažnih vesti, ali zar ovoliko očigledna laž ostaje van domena bilo kakve odgovornosti pa makar i one moralne. Zaista sam zgrožen.

Reply
Gogi авг 19, 2019 at 20:17

Taj hotsport je objavljivao proslih godina razne bljuvotine od komentara navijaca sa armijskog pasnjaka dok normalne komentare Zvezdinih navijaca nisu objavljivali…Takodje objavljivao je dosta vesti o njihovim klubovima kada npr osvoje trofej u kuglanju a kada je Zvezda osvajala nesto u top 6-7 sportova nisu objavljivali,smesni su…

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 18, 2019 at 15:03

ovolika drama kao da Nejmar dolazi..sampanjac se pije falio jos Rajko Mitic..da ne bude neki corak..svakako je bolji od vukanovica i kompanije

Reply
Branko авг 18, 2019 at 14:47

Moram da ispravim ovde glavnog nije drugi najskuplji transfer vec treci najskuplji transfer.Izmedu Boacijevih 2,5 miliona eura obestecenja i ovih Garsijevih 1,8 milionq obestecenja ima jedan ali izgleda vec zaboravljeni 2 miliona obestecenja za transfer Japanskog reprezentativca( i to povremenog) Takajukija Suzukija.I moram da naglasim,to je moje misljenje,to je onda bilo pravo samoubistvo kako nismo imali nigde nista.Ovo sad je potrebno ,nije ni lose ,za pocetak normalnog zivota cak mozda i pozeljno,naravno nemislim da je potrebno izdojiti odmah 5 miliona za jednog igraca ili svemirsku sumu momentalno od 10 miliona eura ,ali umereno.

Reply
Josif авг 18, 2019 at 14:17

Надам се даје овај појачање и да прави разлику, иначе 3.8 милиона евра за новог Моучеа или Баркоса би било равно самоубиству. Ако је спреман одма га гурнути у ватру још у Берну, нема се шта чекати. ДОБРОДОШАО!

Reply
Estrella Roja авг 18, 2019 at 14:02

Čemu ova drama koju je Terzinjo sprovodio u proteklih par dana preko Darijana balerine iz Mozzarta i ostalih toaletoida, sa kulminacijom u poslednja 24 sata kao da nas čeka smak sveta, sa srećnim ishodom u kome je hrabri Terzić skrenuo asteroid koji je velikom brzinom išao ka zemlji i pretio da je uništi. Ispada da smo mi, navijači Zvezde, maloumni konzumenti laži koje se svakodnevno serviraju preko državnih i paradržavnih medija. Želim puno uspeha Mateu i da za godinu i po postane najbolji stranac koji je igrao za Zvezdu, ne računajući bivše zemljake koje lično ne računam za strance. Potrebno je strpljenje, igrač dolazi iz drugog jezičkog područja koje nije u Srbiji toliko korišćeno, ne treba ga gledati odmah na početku kroz prizmu rekordnog transfera i vršiti mu pritisak. Doći će njegov trenutak i treba mu dati podršku, nešto mi govori da ga za dve i po godine prodajemo za najmanje trostruku sumu od uložene. Uvek dajem prednost mladim strancima koji su u usponu (dati u grčkoj ligi desetak golova zaslužuje respekt, i to kao krilo) naspram isluženim i nemotivisanim legionarima. Neka nam je sa srećom koju nisu pomutile ni ove medijske spin reakcije.

Reply
Goran0008034 авг 18, 2019 at 13:47

Argentinci su, po mentalitetu, mnogo zahvalniji fudbaleri. Dobro dosao gaucosu.

Reply
Kalderon авг 18, 2019 at 13:31

Hvala dobrom Bogu

Reply
mitar авг 18, 2019 at 13:27

LJudi bice ovo luda godina , samo da prodjemo svajcarce kako znamo i umemo.

Reply
Suhoj37 авг 18, 2019 at 13:23

Jeste da je cifra prevelika za naše uslove ali mlad igrač, pritom još Argentinac, koji su za razliku od Brazilaca zahvalni igrači. A i ako hoćeš krštenog igrača na krilu moraš malo da rizikuješ i odrešiš kesu. A da li smo pogodili sa njim, videćemo. Neka mu je sa srećom!

Reply
Hadži Dragan NBG авг 18, 2019 at 13:22

Dobrodošao u tim svetskih šampiona i da ostaviš srce na terenu.

Reply

Leave a Comment