Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Милојевић: „Првенство је приоритет“ (видео)

Црвена звезда ће у суботу од 20 часова, у оквиру петог кола Суперлиге Србије гостовати екипи Спартака. Шеф стручног штаба Владан Милојевић, уочи утакмице у Суботици, изјавио је да се његови изабраници окрећу обавезама које имају у шампионату, као и да је првенство приоритет за црвено-беле.

 

– Враћамо се обавезама у првенству, идемо у Суботицу на традиционално неугодно гостовање. Спартак има своју филозофију и начин рада. Изнедрили су доста талентованих фудбалера и у прошлој сезони су на сјајан начин презентовали Србију у квалификацијама за Лигу Европе. Играју офанзивно и публика у Суботици хоће да ужива у фудбалу. Нажалост, као и сви у Србији, приморани су да продају најбоље играче. Продали су велики број фудбалера у претходних годину дана, али и то је на неки начин показатељ квалитетног рада. Са клупе их предводи Гаћиновић који је добар тренер, темпераментан и неко ко жели да се надиграва са противником. Сигуран сам да ће и ове сезоне имати добар учинак у лиги – почео је Милојевић и додао:

 Фокусирани смо на првенство. Јуче сам поново разговарао са играчима и јасно им је да, без обзира на то ко ће играти, свако је дужан да пружи свој максимум и да покаже да заслужује дрес Црвене звезде. Првенство је приоритет, о томе размишљамо и сигуран сам да ћемо одиграти добру утакмицу против квалитетног противника. Славили смо после проласка против Копенхагена, али обавезе у спорту су такве да немате много времена за славље. Већ сад морамо да размишљамо о Спартаку, и о новим изазовима. Имамо малих проблема са рехабилитацијом појединих играча, као и са повредама, али верујем у овај тим. Посебно радују квалитетни терени и акција ФСС-а који сам и раније похвалио. Прави потез је сређивање подлога, играчи заслужују да имају максималне услове.

Шеф стручног штаба ни овог пута није пропустио прилику да похвали изабранике.

– Моји играчи су свесни да их ценим и поштујем, као људе и као спортисте. Врло ми је битно да буду добри људи, добри родитељи и да схвате да је ово њихов посао. Сваки спортиста мора да има аутомотивацију и срећа сваког спортисте, и уопштено некога ко се бави колективним спортом, је та што увек неко може да „повуче“ за вас. Један мој бивши тренер је стално говорио – од 11 играча, тражим седморицу расположених, то је довољно. Играмо на три колосека, играчи морају професионално да схватају обавезе, знају где играју и чији дрес носе. Не смеју да се задовоље једном утакмицом. Чињеница је да читав клуб расте кроз европске утакмице. Имаћемо ВАР систем по први пут, ускоро ћемо имати и медицински блок, све су то велике ствари за нас. Звезда се полако враћа тамо где припада и не треба да станемо овде, већ да наставимо да се трудимо да будемо што бољи – истакао је шеф стручног штаба Црвене звезде.

Владан Милојевић се осврнуо и на коментаре да је наш клуб у двомечу против Копенхагена, имао среће, као и на пенал серију која је решила питање победника.

– Волео бих да ми неко објасни дефиницију среће, јер ни психолози не могу да се усагласе око тога. Ја сам обичан човек који се труди, ради и уколико имам среће, драго ми је да је тако. Морате да имате дозу свега. Али се константно провлачи да сам срећник, па нек буде да смо на срећу победили и Ливерпул, избацили Краснодар, и ево сад Копенхаген. Можемо и да причамо о Судуви која је потцењивана од стране појединаца, а елиминисала је Макаби који је добра екипа са сјајним тренером. Вероватно смо и против Литванаца имали среће. Поводом пенала, рекао сам и пре утакмице да их не вежбамо. Терен код беле тачке било је лош и врло незгодан за играче који шутирају десном ногом. Не знам коме је то помогло, а коме одмогло, али резултат је такав какав јесте. Играчи који су промашили су имали жељу да дају гол, тако да немам шта да им замерим.

Стратег Црвене звезде похвалио је и успехе које вечити ривал бележи у Лиги Европе.

 Подржавам Саву и мислим да је добро за српски фудбал што су успели да прођу Малатију. Честитам им, и надам се да ћемо имати два представника у европским такмичењима – завршио је Милојевић

Повезане вести

2 comments

Gogi авг 17, 2019 at 15:02

Tako je Miloje bez nove titule nema ni novih meceva kao onih sa Salcburgom,Kopenhagenom…Zato samo jako do nove titule!

Reply
Milos авг 16, 2019 at 19:24

Ko je pustio video samo zbog Tanje?

Reply

Leave a Comment