Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Пред Звездом „Б“ пао и суперлигаш

Младе црвено-беле даме у копачкама у оквиру припрема за нову сезону гостовале су у Пожаревцу истоименом противнику. Након тријумфа над нижеразредним ЖФК Херој Порет и прволигашем из Кањиже ТСЦ-ом, екипа ЖФК Звезда „Б“ 2018 остварила је убедљиву победу против члана елитног ранга српског женског фудбала.

ЖФК Пожаревац – ЖФК Звезда „Б“ 2018 0:6 (0:2)

Пред око 200 гледалаца на пожаревачком стадиону „Вашариште“ по кишовитом времену наше младе играчице до ногу су потукле стандардног суперлигаша. Црвено-беле су већ у 5. минуту сусрета стигле до предности, а стрелац је била Софија Сремчевић. До одласка на одмор у листу стрелаца уписала се и Ема Кучинар у 40. минуту сусрета.

У наставку меча домаће играчице су потпуно физички пале, па су наше фудбалерке до врха напуниле мрежу. Голове су редом постизале Ана Стојановић у 48. и 59. минуту, Анђела Пауновић у 80. док је последњи погодак на мечу постигла управо играчица која је и отворила голгетерску серију Софија Сремчевић у 89. минуту сусрета.

Треба напоменути да младе Звездине фудбалерке тек половином наредне недеље одлазе на базичне припреме на Златибор, док екипа Пожаревца већ предстојећег викенда започиње суперлигашке борбе и сигурно овај резултат мора да забрине све љубитеље фудбала у граду испод Чачалице, јер оваквим издањем Пожаревљанкама се не пише добро у предстојећој сезони.

Екипа тренера Дарка Стојановића је на овом сусрету наступила у следећем саставу: Н. Еремић, А. Раденковић, А. Марковић, М. Николић, Н. Џалетовић, Е. Кучинар, И. Гајевић, А. Њагул, А. Стојановић, С. Сремчевић, Н. Трифуновић. У игру су још улазиле: А. Пауновић, Х. Луисон, Ј. Агбаба, К. Петрашиновић, Н. Воркапић, Ј. Стаменић и Т. Радиновић




Повезане вести

Leave a Comment