Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Пионири и млађи кадети у ниском старту

Пионири и млађи кадети Црвене звезде одрадили су седмодневне припреме у Бајиној Башти и у добром расположењу чекају почетак првенствених трка.

Учитељ Звездиних млађих кадета, Владимир Вучић осврнуо се на завршене припреме, као и на изазов који је имао пред собом, у виду креирања селекције од два годишта 2004. и 2005. која ће наредне сезоне бранити боје нашег клуба у Лиги млађих кадета Београда.

Припреме су прошле по предвиђеном програму, испунили смо планирано. Одиграли смо две припремне утакмице, победили Слогу из Бајине Баште у узрасту 2003/04 резултатом 5:0, као и Јединство Путеве 10:2. Задовољан сам играчким кадром којим располажем, дуго познајем ове момке. Играчи рођени 2005. године су се сјајно уклопили са старијима, с обзиром на то да имају добре радне навике и да фудбалери који су тог годишта код нас важе за најталентованије у држави – рекао је Вучић који ће заједно са својим помоћницима Марком Петровићем, асистентом, и Мирославом Фабоком, кондиционим тренером, покушати да формира што више играча за први тим.

Стратег млађих кадета истакао је да припреме за његову екипу још нису завршене, да их очекује још неколико пријатељских утакмица, као и турнир у Бугарској који ће се одржати крајем месеца.

Још увек радимо, спремамо се, комбинујемо, и уопштено припремамо се за почетак првенства. Имамо времена, и турнир у Бугарској биће одличан испит за нас да видимо како смо радили и где смо у односу на вршњаке из иностранства. У међувремену смо одиграли утакмицу против БАТЕ и победили 3:1, погоцима Николе Митића – истакао је учитељ Николајевића, Митића, Ђурића, Шљивића и других Звездиних бисера из поменуте 2004/05 генерације.

У Бајиној Башти, спремали су се и пулени Срђана Бугарског, који је такође презадовољан условима и начином на који су његови играчи темпирали форму.

Феноменално смо радили, и на терену и ван њега. Посветили смо се свим фудбалским аспектима врло темељно, детаљно се бавимо анализом и заиста сам задовољан припремама. Није било проблема са повредама што је најважније сваком тренеру. Одиграли смо три утакмице, два пута против Слоге из Бајине Баште коју смо победили 19:0, па 3:2, и против Слоге из Пожеге коју смо савладали 4:0, тако да су и резултати задовољавајући. Екипа је састављена од биолошки млађих дечака рођених 2005. и биолошки старијих дечака рођених 2006. године. Није постојао проблем уклапања играча, ван терена смо направили одличну атмосферу и сви смо задовољни због тога – истакао је Бугарски, учитељ Скобаља, Гојкова, Крајновића, Светозаревића и других бисера из селекције 2005/06.

Тренер, чији стручни штаб чине асистент Дејан Шиљковић, кондициони тренер Владимир Павловић, тренер голмана Владимир Мићовић, физиотерапеути Душан Богојевић и Стеваљ Бељин и Слађана Ракић задужена за опоравак фудбалера, осврнуо се на изазове који чекају екипу пред почетак Пионирске лиге Београда, подсетивши да његовим изабраницима предстоји турнир у Хрватској као главна провера пред почетак сезоне.

Пионирска лига је незгодна јер је још увек велики дисбаланс међу децом тог узраста. Такође, осми су разред, почињу да се спремају за упис у средњу школу и морамо то да имамо у виду, с обзиром на то да водимо рачуна да деци школа буде у првом плану. Биће дана када деца због обавеза у школи неће моћи да присуствују утакмицама или тренинзима, али шта је ту је, трудимо се да стално будемо у комуникацији са разредним старешинама и родитељима, и да не стварамо деци превелики притисак – подвукао је Бугарски.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment