Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Радован Панков- Херој из сенке!

Дана 31.05.2019.године, Црвена звезда је довела прво оволетошње појачање из нишког Радничког, централног дефанзивца Радована Панкова. Веровало се да је Панков тип штопера који ће бити компатибилан са староседеоцем Милуновићем, те да ће дати значајан допринос приликом брањења бржих офанзиваца противника као и приликом започињања акција из последње линије, елемента на коме се све више инсистира приликом анализе дефанзиваца. Након потписивања уговора, постављало се само питање колико наше ново појачање може док се о његовом звездаштву већ све одлично знало што је само касније потврдио одабиром броја који ће носити у новом клубу.

Сам почетак у Звезди обележила је повреда ложе која је успорила Панкова у адаптацији и борби за место у тиму, будући да је пропустио већи део припрема. Постепено се опорављао и радио, дебитовао у званичним утакмицама у дресу Звезде против бившег клуба-Радничког али када је било најпотребније, био је ту. Копенхаген, реванш трећег кола квалификација, из неколико разлога пресудна утакмица за наставак сезоне,54.минут и црвени картон за Милуновића и зебња међу звездашима како ће се Панков снаћи у утакмици са таквим улогом, принуђена да до краја игра са играчем мање и да се брани.

-Нисам ни слутио да ћу ући у игру, мислио сам да неће бити потребе. Без загревања сам изашао на терен, морао сам брзо да се фокусирам, али код мене нема притиска.

И заиста, од тренутка када је ушао у игру одисао је мирноћом. Како су минути рововске битке пролазили тако је било све јасније да Панков у тандему са Дегенеком беспрекорно делује и да Звездина одбрана, иако све време на удару Данаца, неће баш тако лако попустити. Панков је у потпуности неутралисао најопаснијег играча Копенхагена-Н’Дојеа. Иако за главу нижи од најбољег стрелца Копенхагена у историји, није устукнуо испред Сенегалца који до краја утакмице није дошао у ситуацију да угрози Борјана.Стизао је звездин џинџер да у неколико наврата покрије леђа саиграчима, који ништа мање нису заслужили да се назову херојима, и интервенише као коректор. Једноставно, био је импресиван у својој првој утакмици на великој сцени.

Звезда је, са играчем мање, храбро издржала налете домаћина, који су у континуитету трајали скоро 60 минута а онда су на ред дошли пенали. Рулет. Стрепња и неизвесност. Звезди је била неопходна хладнокрвна реализација са места које се претварало у ораницу како је серија одмицала. Неопходну мирноћу нису имали Марин, који је погодио пречку, Јевтовић, који је на ораници проклизао, Симић и Јованчић, који су подлегли великом притиску…Али, јесте Панков. Извођач у петој серији. Пришао је мирно, наместио лопту, распалио по њој и сместио лопту, прецизно-под саму пречку! 3-2 за Звезду у серији и предност! Зека је у петом извођењу за Копенхаген погодио па се драма наставила. Све до 11.серије. Будући да су сви играчи из постава шутирали пенале кренуло се испочетка. А лопту је поново узео Панков. Још једном је мирно приступио и-погодио! На исти начин као и претходни пенал. Снажно и прецизно,тако да Гритебуст није имао никаве шансе. За пресудно вођство у пенал рулету. Остало је историја…

-Кад су се шутирали једанаестерци био сам смирен и сигуран у себе толико да сам могао свих 11 пенала да шутирам. То је врлина која ме краси као играча, да могу да останем концентрисан и када је најважније. И додао -Одлучивали смо сами ко први шутира у следећем кругу. Сам сам желео да шутирам поново, осећао сам да могу други пут да затресем мрежу, што сам и урадио.

Нема сумње да када звездаши  убудуће купују својим наследницима дрес са бројем 6, то више неће бити само због стихова култне песме већ слободно могу да им као разлог наведу и да је дрес са тим бројем носио херој из Копенхагена и утакмице која је толико била важна у новијој историји клуба.

Повезане вести

4 comments

DARKO DELIJA авг 15, 2019 at 14:37

cetvrto P=PIKSI,PANCEV,PAVKOV I NARAVNO KRALJ DECKO RADOVAN PANKOV???

Reply
ZvEzDa OOOOOOOO авг 14, 2019 at 18:12

Pavkov/Degenek

Reply
Србин са Космета авг 14, 2019 at 17:10

Рекао сам када је дошао да ће бити велико појачање!

Reply
Darko авг 15, 2019 at 16:32

Jeste pojačanje i to veliko…. Al sta misliš da li ce na sledećoj utakmici u prvenstvu da bude na klupi ili da igra? I sta mislis da li će u revanšu protiv Jang Bojsa, kada Milunu istekne kazna, da igra Pankov ili Milun? Pa, Milun naravno… koji je sporiji, tromiji, slabije igra nogama… Ali je „menadžerski“ igrač trija Pjanović-Terza-Miloje i mora da igra!!! Kao i onaj što ga čekamo da, se razigra od januara meseca i što ga NEMA ni na jednoj slici gde se Zvezdinu fudbaleri raduju…

Reply

Leave a Comment