Moja Crvena Zvezda
АнализеБлоговиВладимир

Kako će izgledati Zvezda na proleće?

Dolazak Roberta Prosinečkog na mesto šefa stručnog štaba FK Crvena zvezda pokrenuo je mnogo dilema kada je u pitanju igrački kadar za prolećni deo sezone. Prosinečki je u startu nagovestio da ima viziju igre našeg kluba, a s`obzirom da Zvezdu na proleće očekuje 15 prvenstvenih mečeva i maksimum 3 kup susreta, evidentno je da će nekolicina fudbalera morati da napusti Marakanu.

Ovom prilikom pokušaćemo da predstavimo igrački kadar FK Crvena zvezda za prolećni deo sezone 2010/11.

– Na poziciji golmana svakako je nezamenljiv Saša Stamenković. Njegova rezerva tokom jeseni bio je Boban Bajković, dok je sa tribina mečeve pratio Bojan Pavlović. Pošto se očekuje da će prvom timu biti priključen mladi Dmitrović, za očekivati je da Pavlović dobije raskid ugovora.

– U defanzivnoj liniji sigurni su Li Adi, Milan Vilotić i Danijel Mihajlović. Doskorašnji kapiten Slavoljub Đorđević će sigurno ove zime napustiti klub, a pri prvom timu ostaće i mladi Uroš Spajić koji sigurno predstavlja budućnost crveno-belih.

– Na desnom boku mnogo toga zavisi od eventualnog odlaska Pavla Ninkova. Ukoliko on ostane, alternativa njemu biće Nikola Mikić koji po potrebi igra i na poziciji štopera, a Bojan Đorđević koji je već dugo povređen sigurno će napustiti klub.

– Uz levu aut liniju je siguran Duško Tošić, dok će njegova alternativa biti Stevan Reljić, a samim tim višak je Nikola Ignjatijević.

– U veznom redu sigurni su Milovanović, Vešović, Koroman i pojačanje iz Brazila Evandro. Pored njih uz prvi tim bi ostao i mladi Slavoljub Srnić. Pošto je propao posao oko dovođenja Franciska Toroa, postoji mogućnost da Isah ostane u klubu, a blizu ostanka je i Kadu. Sa druge strane na izlaznim vratima su Bogdanović i Savio. Dok će Binić i Lazović najverovatnije otići na šestomesečnu pozajmicu. Pitanje je šta će biti sa Milanom Jeremićem koji se teže povredio na početku sezone.

– U napadu je verovatno i najčistija situacija. Kaluđerović, Trifunović i novajlija Borha su sigurni, dok će klub najverovatnije na 6 meseci napustiti Slavko Perović i Aleksandar Jevtić.

Ipak treba sačekati i dalji tok prelaznog roka koji svakako mnogo toga može promeniti.

Klub najverovatnije napuštaju:

Bojan Pavlović, Slavoljub Đorđević, Bojan Đorđević, Nikola Ignjatijević, Vladimir Bogdanović, Oliveira de valje Savio, Vladan Binić, Darko Lazović, Slavko Perović i Aleksandar Jevtić.

Повезане вести

5 comments

Leave a Comment