Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

„Вучице“ гостују у Осијеку

Остало је још свега недељу дана до почетка нове сезоне у Супер лиги Србије за жене. Сезона великих надања стартује за викенд 17. и 18. августа, а у првом колу наше фудбалерке гостују на терену Фудбалког центра „Вујадин Бошков“ у Новом Саду екипи Војводине. Увертиру и генералну пробу пред старт шампионата црвено-беле „Вучице“ имаће у суботу 10. августа када на терену Шпортског центра „Мачкамама“ у Осијеку гостују најтрофејнијој екипи Хрватске – ЖНК Осијек.

Сусрети између ЖФК Црвена звезда и ЖНК Осијек постали су традиционални како током летњих, тако и током зимских припрема. Последњи сусрет две екипе су одиграле половином фебруара месеца ове године на помоћном терену стадиона „Рајко Митић“, а меч је окончан резултатом 1:1. Једини погодак за „Вучице“ на тој утакмици дело је Иване Трбојевић.

Детаљ са претходне утакмице ЖФК Црвена звезда и ЖНК Осијек

ЖНК Осијек је основан 1990. године, а фрапантан је податак да су за свега 27 година постојања освојиле чак 40 трофеја у хрватском фудбалу. Осијечанке су 21. пут биле шампионке, а 19. пута су освајале трофеј у националном купу. На међународној сцени највеће успехе оствариле су 2011. и 2014. године када су стизале до шеснаестине финала УЕФА Лиге шампиона за даме.
Детаљ са претходне утакмице ЖФК Црвена звезда и ЖНК Осијек

За наше „Вучице“ овај меч ће бити од изузетног значаја, јер поред чињенице да представља увертиру у нови шампионат, сви у нашем женском фудбалском колективу желе да још једном добром партијом покажу и докажу превасходно себи да недавни добри резултати са реномираним противницима као што су СФК 2000 Сарајево (3:3) и ЖНК Олимпија Љубљана (5:0) нису сплет случајних околности и да црвено-беле поседују екипу вредну борбе за шампионски пехар у националном шампионату.

– Међународна пријатељска фудбалска утакмица:
ЖНК Осијек – ЖФК Црвена звезда
Игралиште: ШЦ „Мачкамама“ (капацитет: 500)
Датум: Субота 10. август
Почетак: 17:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment