Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Дегенек: „Звезда је посебна емоција“

Милош Дегенек се вратио у Црвену звезду и на посебно уприличеном брифингу разговарао са медијима на стадиону „Рајко Митић“.

Јако ми је драго што сам се вратио у Звезду после пола године. У току су квалификације за Лигу шампиона, почело је и првенство, знам како све ово функционише и лако ћу се навићи на саиграче и на нови систем – рекао је Дегенек.

Звездин штопер се осврнуо на свој одлазак из редова спрског шампиона пре шест месеци.

– Жао ми је што сам отишао у јануару, много пута сам напоменуо да нисам желео да одем. Ипак сам морао да гледам на две ствари: да помогнем клубу, и наравно да себе и своју породицу обезбедим, то је оно што је пресудило. Жао ми је што нисам остао ту до краја сезоне да прославим титулу, али то је фудбал, не можеш све да планираш, увек се деси нешто непланирано. Такође, недостајало ми је највише то што моја породица није могла да дође на стадион и да ме гледа. Наравно фалила је и атмосфера у свлачионици, да причам на нашем језику, да се смејемо, да се дружимо, као и пун стадион и емоција пред Звездином публиком.

Дегенек је објаснио и како види квалитет и снагу Звезде у овим квалификацијама:

– Прикључио сам се екипи која је у другом колу квалификација. Мислим да Звезда има веома добар тим, појачали смо се на доста позиција и мислим да може да се понови Лига шампиона, јер да не мислим тако не бих био овде. Ми ћемо све урадити да се то опет деси. Мислим да ће требати још мало времена да се уиграмо и да ће све временом функционисати доста боље.

Наш штопер осврнуо се и на утакмицу са Радничким, коју је провео на десном беку.

– Ту сам као играч да испуним жеље стручног штаба. На којој год позицији да играм даћу максимум, било да је то голман, задњи везни или штопер.

Говорио је и о евентуалном игрању у тандему са Милуновићем.

– Милуновић је добар, вредан и искусан играч, пре свега веома смирен и породичан човек. Нисам имао много прилике да играм ни на тренингу са њим, јер сам дошао пред Хелсинки. Ипак мислим да ћемо се добро уклопити ако будемо играли заједно. Милиновић је сигурно добро појачање за Звезду.

Осврнуо се Дегенек и на предстојећи реванш у Хелсинкију.

– Очекујем да буде тотално другачија утакмица, игра се на вештачком терену, они јуре два гола заостатка, нападаће мало више, док ми морамо бити смирени и да први дамо гол. Због терена ће они мало другачије играти.

Шиопер црвено-белих верује да може да се догоди нешто слично прошлогодишњој утакмици са Салцбургом.

Искрено се надам да ће нешто слично да се понови. Мислим на улазак у Лигу шампиона. Онакав меч међутим, тешко да може да се деси још једном. Када сам са Ал Хилалом био на припремама у Аустрији имао сам слободан дан и отишао сам на стадион у Салзбургу. Емоције и успомене су се вратиле, иако је стадион био празан, јако је лепо било присетити се пуног стадиона, где је било око двадесет хиљада наших навијача.

Многи тврде да Звезда игра боље у Европи када није фаворит.

Ми смо прошле године имали јако тешку групу у Лиги шампиона и ни на једној утакмици нисмо били фаворити, а одиграли смо добро. Међутим, научили смо да не размишљамо ко је противник, да ли био Копенхаген, Хелсинки или Ливерпул ми смо професионалци и у сваку утакмицу улазимо са истом жељом – поручио је Дегенек.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

таде јул 29, 2019 at 19:05

Милош је људина ,шта друго рећи .Зна ли неко можемо ли очекивати бар једно звучно појачање пред надам се у утакмици против Копенхагена на поцицији љевог крила или је за нас завршен прелазни рок.Волио би Лазовића на десној страни а иза њега Вукановић ,а Јефта на ига на љевој

Reply

Leave a Comment