Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Боаћи међу 10 најбољих Звездиних стрелаца

Погодак Ричмонда Боаћија на асистенцију Мирка Иванића у 27. минуту сусрета са Хелсинкијем крунисао је доминантну игру нашег тима и најавио нови европски тријумф. Наш нападач је проследивши лопту главом у мрежу Финаца најавио победу, али и направио нови корак на листи најбољих Звездиних стрелаца у Европи.

Боаћијев погодак против Хелсинкија је десети интернационални гол центарфора из Гане у Звездином дресу, чиме је по голгетерском учинку стао раме уз раме са легендама нашег клуба Милошем Шестићем и Бошком Ђуровским.

Наш центарфор је Првенац постигао на стадиону „Рајко Митић“ против Флоријане 2017. године кад је са два гола потписао победу резултатом 3:0, а нова два поготка додао је на лични конто у реваншу са истим ривалом.

Сјајно лето Боаћи је наставио погоцима против Иртиша у гостима, али и Спарте у Београду и Прагу. Управо голгетерским учинком у квалификацијама нападач из Гане допринео је пласману у Лигу Европе где је био стрелац у победи над Келном у Немачкој.

Нишанске справе, по узору на лето 2017. године, Боаћи је калибрисао и овог лета, па је после Судиве, и у другом интернационалном мечу пред домаћом публиком био стрелац.

Захвалан сам Богу на овом достигнућу. Као што знате мој живот је посвећен томе да будем захвалан Богу, нашим навијачима и овом граду. Не могу сам да преузмем све заслуге, јер без оваквих саиграча, правих бораца, нема појединца који би могао да буде то што јесте данас. Чак ни Роналдо и Меси не би могли да буду толико успешни без својих екипа. Не могу да играју сами, морају да имају саиграче који их чине још бољима. Исти је случај овде, не бих ништа успео да није оваквих фудбалера, тренера и стручног штаба. Велика ми је част што сам у друштву најбољих голгетера у историји Црвене звезде – рекао је Боаћи.

Већ наредни изазови биће прилика да наш нападач направи нови искорак на листи Звездиних најбољих стрелаца у евроским дуелима и изједначи се са Станиславом Карасијем на шестој позицији.

Убедљиво највише лопти у мрежу ривала на интернационалним сусретима послао је Зоран Филиповић. Популарни филе је од 1970. до 1979. године постигао 28 погодака, осам више од Боре Костића и Душана Савића, двојца који дели друго место на црвено-белој листи.

Иза Костића и Савића су Никола Жигић са 17 и Дарко Панчев са по 14 погодака, за којима следе поменути Караси (11), Шестић, Ђуровски и Боаћи (по 10).

Значајан учинак на интернационалној сцени имао је и Дејан Савићевић који је постигао девет погодака, а остаје жал што му још један није признат због прекида који је проузроковала магла током сусрета са Миланом. Сјајан голгетерски учинак остао је као неизбрисив траг и иза Горана Друлића који је постигао осам погодака уз три поготка у сусрету са Селтом који је поништен због играња фудбалера са парним картонима (Глоговца и Лалатовића).

Листа Звездиних стрелаца у европским такмичењима

Зоран Филиповић 28

Бора Костић, Душан Савић 20

Никола Жигић 17

Дарко Панчев 14

Станислав Караси 11

Милош Шестић, Бошко Ђуровски, Ричмонд Боаћи 10

Дејан Савићевић 9

 

Повезане вести

Leave a Comment