Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Боаћи и Павков воде у Копенхаген!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ХЕЛСИНКИ 2:0 (1:0)

Свој поход ка новој европској јесени, црвено-бели настави су утакмицом против финског Хелсинкија. При идеалном времену за игру, пред око 36.000 гледалаца, Црвена звезда је рутински савладала Финце, у овој летњој, јулској вечери.

Владан Милојевић определио се за готово идентичан састав који је наступао у двомечу са Судувом, уз принуђену ротацију Гобељић-Стојковић. Занимљиво је било истаћи и ротацију на крилним позицијама, где је Бен вечерас био на левом крилу, док је Иванић деловао по десној страни.

Делије су на почетку сусрета приредиле стандардно живописну слику на северној трибини (овај пут кореографијом позвали на учлањење и куповину сезонских карата), пропраћену добром старом „пуне трибине“ навијачком песмом. Финска екипа није имала често прилику да игра пред таквом публиком, па су тако имали итекако проблема са концентрацијом у уводним минутима сусрета.

Црвено-бели су то максимално искористили, па су из минута у минут покушавали да продорима и ударцима угрозе гол тима у жутим дресовима. Најагилнији на старту меча били су Иванић и Јовичић.

Ипак, Финци су успели да се одбране од жестоких напада наших играча, имали су довољно среће и знања да се сваки пут нађу на линији шута. И таман када смо се мало опустили, услеодио је хладан туш на трибинама. Из два потеза Риски се у 15. минуту нашао сам испред Борјана, савладао га, али на срећу по наш тим заставица је била подигнута.

У 24. минуту наши играчи долазе до највеће прилике у дотадашњем делу меча. Након сјајног контра напада, Марин избацује Иванића по десној страни, који покушава да подбоде лопту и пребаци Рудакова, али је голман Хелсинкија био на висини задатка. Стиче се утисак да би Иванић боље реаговао да је пас био само за нијансу слабији.

Ипак, само три минута касније Радакову није било спаса. Можда и најбољи појединац у редовима Црвене звезде у првих пола сата игре, Мирко Иванић, идеално центрира у петерац гостију са десног крила, где се Ричмонд Боаћи само „поклонио“ и сместио лопту у мрежу за 1:0.

Прилику из слободног ударца у 33. минуту имао је Бен, али његов слаб шут погађа живи зид. Била је то готово идеална позиција за њега, нешто десније, са око 22 метра.
Разлога за бригу међу Звездашима итекако је било у 39. минуту, када је Каиринен оштро стартовао (зарадио и жути картон) над Марином. Указивала се помоћ нашој „првој виолини“ неколико минута, али је ипак испало све како треба. Управо је он из слободног ударца запретио, али је Рудаков био на месту.

Два минута након тога, веома опасан напад нашег тима. Лопту је у срцу шеснаестерца добио Боаћи, одлично је прихватио и вратио повратни пас ка Бену. Овај топовски шутира са ивице казненог простора, али на срећу противничког голмана, погађа штопера у жутом дресу. У супротном – морао би по други пут да вади лопту из мреже.

Могла је Звезда да удвостручи предност у последњим тренуцима полувремена. Након комбинације Јованчић-Марин, и солопродора Немца српског порекла, лопта ипак одлази прего гола, након солидног покушаја.

Након првих 45 минута, наши играчи су управо за тај један гол и били бољи од ривала. Нападала је Звезда, имала посед, али не и неке колосалне прилике. Поред поготка, највећу шансу нешто раније имао је врло агилни Иванић, а на ту прилику можемо придодати и неколико солидних покушаја с дистанце. Који су, руку на срце, махом били блокирани. Хелсинки је, евидентно, дошао у Београд да се брани и своју шансу тражи из контранапада. Чак и након примљеног гола, гости нису имали готово никакве амбиције у фази напада – без шута су били у првих 45 минута.

Три минута игре у другом полувремену било је потребно да Црвена звезда запрети. Још један добар центаршут Иванића са десне стране, Боаћи слабо захвата лопту главом, па се она одбија на полу-волеј Родићу. Парадом Рудаков избија лопту у поље, где није било наших играча.

Играо се 51. минут када је мало фалило гостима да дођу до изједначења. Након контранапада и убацивање лопте са леве стране од стране Далстрома, испред Борјана је интервенисао Родић. У намери да скрене оштар центаршут по земљи у корнер, умало је погодио мрежу сопственог тима.

Четири минута наког тога, и наши играчи узвраћају. Са десне стране центаршут је упутио Стојковић, Боаћи покушао главом из доста добре позиције, али лопта одлази који метар поред десне стативе. У следећем нападу, видели смо солопродор Марина који је са леве стране ушао дубоко у шеснаестерац гостију, послао пас на неких 5-6 метара од гола, али се након пар одбитака лопта нашла у рукама противничког чувара мреже.

Милан Јевтовић заменио је Иванића у 63. минуту и моментално заменио позиције са Беном. Сада је тамнопути офанзивац прешао на десну страну.

Упркос чињеници да је Хелсинки нешто отвореније играо у другом делу, ни један тим није стварао изгледне прилике. Играло се мирно, дисциплиновано, уз већи посед лопте нашег тима. Лако смо долазили у висину шеснаестерца, али није било адекватне идеје, нити је било играча који би користио центаршутеве.

Баш зато, тренер Владан Милојевић, на одушевљење гледалаца у игру уводи Милана Павкова (уместо Боаћија) у 72. минуту. Већ у том периоду игре, гости су користили сваку прилику да украду мало времена и сачувају минималан пораз. Комотно смо финског шампиона могли да упоредимо и са нешто дисциплинованијим српским суперлигашима.

Оно што је помало и нервирало публику на стадиону, јесу чести потези вишка наших фудбалера. Није било страно да наши офанзивци након проласка првог противничког играча, покушају да наставе са продорима (безуспешно), уместо да пасом ка слободном саиграчу искористе направљени вишак.

Последњи Милојевићев адут за евентуално постизање другог поготка, био је Вукановић, који је у 85. минуту заменио Бена. Минут након тога, у великој прилици се нашао Јевтовић. Само што се пребацио на десну страну након Алексиног уласка, лопта му се срећно одбила, те је био сам са десне стране на неких 7 метара од гола. Наместио се, шутирао, али прилично непрецизно.

Плела је Звезда мрежу око гола Хелсинкија, и баш као и 22 године раније, у 90. минуту успела да им још једном савлада голмана. Центрирао је Марин са десне стране, не баш најбоље, али у намери да отклони опасност Тоивомаки „на тацни“ намешта лопту Милану Павкову, који је рутински спроводи иза леђа Рудакова за 2:0.

На крају, уз мало више муке, наш тим је ипак дошао до резултата који смо сви прижељкивали – победа од два гола разлике, без примљеног поготка. Мировала је игра оба тима у другом полувремену, али је Црвена звезда ухватила противника на спавању и опсадом гола у последњих десет минута, ипак заслужено стигла до другог поготка.

По ономе што смо данас имали прилику да видимо, стиче се утисак да наши играчи неће имати тежак задатак да одбране пролаз у трећу рунду квалификација за Лигу шампиона. Фински тим ће морати да игра знатно отвореније, и заправо покуша да угрози наш гол, уколико се уопште нечему надају. Имавши то на уму, очигледно је да ће Милојевић припремити тим за контранападе.

 

Београд – Стадион Рајко Митић. Судија: Гил Павел. Помоћници: Конрад Роберт Сапела, Пјотр Борковски. Жути картони: Стојковић, Родић (Црвена звезда); Каиринен (Хелсинки) Црвени картони: – Стрелци: 1:0 Боаћи (27. минут); 2:0 Павков (90. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Бабић, Милуновић, Родић, Јованчић, Јовичић, Иванић (од 63. Јевтовић), Марин, Бен (од 85. Вукановић), Боаћи (од 72. Павков). Тренер: Владан Милојевић.

ХЈК: Рудаков, Тоивомаки, Рафиња, Обилор, Менсах (од 90. Ваиринен), Далстром, Пара Синистера, Каиринен, Алхо, Тарасов (од 81. Бенисан), Риски. Тренер: Тони Коскела.

Повезане вести

23 comments

Acanbgd1989 јул 25, 2019 at 02:20

Cestitke Igracima I strucnom stabu na dovoljnoj igri. Idemo dalje I dizemo formu iz utakmice u utakmicu kako to rade prave evropske ekipe. Forma se projektuje za trenutak kada je najbitnije I strucni stab na celu sa Milojem ocigledno to I radi. Siguran sam da Miloje sprema ekipu za Kopenhagen I da cemo tada izgoledati besprekorno, kao I u cetvrtom kolu, I nadam se uz povoljan zreb nastaviti evropski put I vratiti nasu Zvezdu na mesto gde joj I pripada, a to je drustvo velikana. Ne bi zalazio u analize jer ima dobrih I losih segmenata, Ali svako oprecno komentarisanje me uzasava, pa tako I ovih izmisljenih Barija. Razume da je neko veoma nepismen, Ali da je toliko bezobrazan to mi nije jasno. Molim moderatore da objave pravilnik u kome ce se navesti da komentari pisani velikim slovima ne mogu biti objavljeni. Hvala unapred. I da ponovim ova ekipa ne samo da moze u LS, vec ima potencijal I za solidan rezultat u grupnoj fazi. Prolece na Rajku u LS ili LE, to je mesto gde mi pripadamo.

Reply
Dragan јул 25, 2019 at 16:05

Svako ima pravo na mišljenja!!! Najvrednija tekovina savremenog sveta je različitost mišljenja i PRAVO na mišljenje. Pozivanje admina da ne dozvoli da neko piše velikim slovima i verovatno da se zabrani kritika igre, Miloja, Terze…je u stilu najortodoksnijih sendvičara… Jednoumlju i botovima nije mesto na navijačkom sajtu!

Reply
ĐOLE BARI 91 јул 25, 2019 at 22:27

DRAGANE RADI SE O FRANJEVCU KOJI SVOJE BOLESTI I FRUSTRACIJE LEČI NA MNOGIM PORTALIMA A SAD JE I OVDE DOBIO PROSTOR.

Reply
ĐOLE BARI 91 јул 25, 2019 at 17:05

ZAŠTO STE MI IZBRISALI KOMENTAR KOJIM ODGOVARAM OVOM ŠABANU ?

Reply
ĐOLE BARI 91 јул 25, 2019 at 21:47

KOLIKO SI PISMEN VIDI SE IZ TVOG KOMENTARA . “ IZGOLEDATI “ ? VEROVATNO SI MISLIO DA KAŽEŠ IZGLEDATI . „NE BI ZALAZIO…“ ? VALJDA NE BIH ZALAZIO . KORIŠĆENJE VELIKOG UMESTO MALOG SLOVA I ,VELIKO SLOVO IZA ZAREZA ? I TI MENI PRIČAŠ O NEPISMENOSTI ? NE VERUJEM DA IMAŠ ZAVRŠENU OSNOVNU ŠKOLU JER AKO IMAŠ ONDA JE TO BRUKA I SRAMOTA ZA ISTU. TVOJ BEZOBRAZLUK JE ODRAZ TVOG KUĆNOG NEVASPITANJA I UBEĐEN SAM DA SE LAŽNO PREDSTAVLJAŠ JER IMAŠ SVE ODLIKE FRANJEVCA .

Reply
ivan niksic јул 24, 2019 at 23:24

Igra dobra, rezultat vrlodobar, navijaci odlicni! Nadam se samo da ovo moze jos bolje, jer je ovo za sada nedovoljno za nesto vise, a utisak je da iz utakmice u utakmicu igra sve bolja, jedino sto (ocekivani) tempo ili brzina podizanja nivoa igre nije jos na potrebnom nivou i da fali makar jedan igrac tipa Radonjica i jos jedan dobar kreativac uz prof.dr. Marina. Ali korak po korak, svaki naredni i duzi i brzi i jaci!
,Idemo dalje!’

Reply
ĐOLE BARI 91 јул 24, 2019 at 23:19

PRVO POLUVREME DOBRO ,DRUGO LOŠE.MI SKORO GODINU DANA NEMAMO IGRU UOPŠTE,SVE SE SVODI NA ČISTE SLUČAJNOSTI ILI ODBIJENE LOPTE. JOVANČIĆ OČAJAN,MARIN I BEN LOŠI,MILOJEVIĆ PONOVO NAJGORI.JA ZAISTA NE ZNAM ŠTA MI RADIMO NA TRENINZIMA JER NA UTAKMICAMA SE TO NE VIDI.STOJKOVIĆ JE NE RUPA NEGO KANJON,TO SE VIDELO PROTIV SVAKE MALO JAČE EKIPE,HELSINKI NIJE MERILO.VUKANOVIĆ MORA VIŠE DA IGRA.

Reply
Hadži Dragan NBG јул 25, 2019 at 11:41

Đole oladi brate malo. Sve si ti u pravu, slažem se potpuno, ali ovo je tekst o našoj pobedi nad Fincima i takve reči ne priliče trenutno. Opusti se i uživaj do subote u 20h, a onda opet sekiracija. Ili će sa čokalijama biti bratski?

Reply
ĐOLE BARI 91 јул 25, 2019 at 11:59

UVEK GOVORIM ONO ŠTO VIDIM A ZA ZVEZDU DIŠEM OD KAD ZA SEBE ZNAM.DOBILI SMO JEDVA TREĆERAZREDNU EKIPU ,SREĆNO PROŠLI SUDUVU JER DA BORJAN TAMO NIJE ODBRANIO DVA ZICERA ISPALI BI SMO.MILOJEVIĆ APSOLUTNO NIŠTA NE ZNA O FUDBALU,ON OSIM BUNKERA NE UME DA POSTAVI NIŠTA DRUGO,VUKANOVIĆ MORA DA BUDE STARTER,MORAMO DA IGRAMO SA DVA ŠPICA.SAD JE OTERAO I EBISILIJA,PRE NJEGA KANGU,KAFUA I JOŠ NEKOLIKO ODLIČNIH IGRAČA,KRIJE SE IZA REZULTATA TJ ULASKA U LIGU EVROPE I LIGU ŠAMPIONA ZA KOJE JE NAKMANJE ZASLUŽAN,GODINU DANA NEMAMO IGRU,ON SAMO PRIČA JEDNO ISTO I NIŠTA SE NE MENJA.A ČOKALIJE ĆEMO ODRATI DVA RAZLIKE AKO BUDEMO IGRALI SA DVA ŠPICA , U SUPROTNOM BIĆE MUČENJE.POZDRAV

Reply
Hadži Dragan NBG јул 25, 2019 at 12:03

Sećaš li se kojim smo rezultatima došli kod velikog Branka Stankovića do finala kupa UEFA. Sve 1:0 kod kuće, pa u gostima drži gaće na nerešeno. Kakvom igrom u Bariju osvojismo titulu. Rezultat je bitan burazeru, a lep fudbal deca igraju na poljančetu ili PC-u. Dođi ti brate da gledamo Grafičar, omladince i kadete i uživamo, kod seniora nam sekiracija ne gine. Ali i velika radost. Pozdrav.

Reply
ĐOLE BARI 91 јул 25, 2019 at 12:32

JEDINA RAZLIKA JE ŠTO SMO SA AMBASADOROM IGRALI PROTIV MNOGO JAČIH EVROPSKIH EKIPA,SADA IGRAMO BUNKER PROTIV POLUAMATERSKIH TREĆERAZREDNIH KLUBOVA.ONAJ FUDBAL I OVAJ DANAŠNJI SU DVA RAZLIČITA SPORTA.MI NEMAMO BRZOG KRILNOG IGRAČA POPUT RADONJIĆA ,SINOĆ JE NA TOM MESTU IGRAO IVANIĆ A MNOGO JE BOLJI U SREDINI.ZA MENE NIJE SPORNO DA ON ZNA FUDBAL ALI NEKAKO JE MEKAN,BEZVOLJAN,NIJE SRČAN. ON NIJE REŠENJE ZA BOK JER NEMA BRZINU A NAMA HITNO TREBA BRZO KRILO KOJE DAJE GOLOVE I ASISTIRA.ULAZAK JEVTOVIĆA U DRUGOM POLUVREMENU TO NAJBOLJE POKAZUJE JER SMO LOŠE ODIGRALI DOBAR DEO DRUGOG POLUVREMENA A ON JE SVOJIM PRODORIMA PROMENIO TOK IGRE A UČESTVOVAO JE U AKCIJI KOD GOLA PAVKOVA.BEN JE SINOĆ BIO NAJGORI NA TERENU,TREBALO GA JE PUNO RANIJE ZAMENITI VUKANOVIĆEM. OPET NAGLAŠAVAM DA OČIGLEDNE GREŠKE MILOJEVIĆA NISU KAŽNJENE ISKLJUČIVO ZBOG „KVALITETA“ SUDUVE I HELSINKIJA,KOPENHAGEN JE PO MENI MALO JAČI OD NJIH ALI NE TOLIKO KOLIKO SE PIŠE. OPET ĆU PONOVITI,STOJKOVIĆ JE NAJGORI IGRAČ KOJI JE IKADA IGRAO U ZVEZDI,BABIĆ,JOVANČIĆ,GOBELJIĆ,NISU IGRAČI ZA ZVEZDU.POZDRAV

Hadži Dragan NBG јул 25, 2019 at 22:48

Najveći fazon je što se stobom slažem 99 posto, ali mi nemamo niti možemo da dovedemo bolje igrače. Nemamo krila, igra je totalno drugačija nego sa Srnićem i Radonjićem. Jevtovića mi ne pominji, veze nema sa fudbalom, u Sinđi nema mesta. On je taj 1 posto koji se ne slažemo.

ĐOLE BARI 91 јул 25, 2019 at 22:55

NISI ME RAZUMEO,NAPISAO SAM DA SE ULASKOM JEVTOVIĆA PROMENIO TOK DRUGOG POLUVREMENA A NE DA ON TREBA DA IGRA STALNO IAKO MISLIM DA GREŠIŠ U VEZI NJEGA JER ON JE U RETKIM PRILIKAMA KADA BI DOBIO ŠANSU POKAZIVAO BRZINU ,SPRETNOST I KVALITET.

Hadži Dragan NBG јул 25, 2019 at 22:58

Jevtović nema mesta u Sinđi, evo sad potpisujem. I ne grešim videćeš. Protiv Javora sam hteo da mu skočim sa tribine na glavu, jer je kukavica bez srca. Nikad igrač od njega zapamti dobro.

ĐOLE BARI 91 јул 25, 2019 at 23:13

VREME ĆE POKAZATI ,MISLIM DA ON IMA ODREĐENI KVALITET,PRE SVEGA HITRINU,BRZINU.

Hadži Dragan NBG јул 25, 2019 at 22:53

U šampionskoj generaciji 91 kakvi su bili Dika kiksara, Maza Vasilijević, Radinović, Marović, Stošić…pa se popesmo na krov. Svaka generacija ima igrače koji joj ne pripadaju, ali se nekako šlepaju uz asove.

ĐOLE BARI 91 јул 25, 2019 at 23:06

MISLIM DA NISI U PRAVU,MAZA,RADINOVIĆ,MAROVIĆ I STOŠIĆ SU IZMISLILI FUDBAL ZA OVE DANAŠNJE ODBRAMBENE IGRAČE ZVEZDE,BILI SU ZNAČAJNI IGRAČI U BESMRTNOJ GENERACIJI KOJA JE POKORILA EVROPU I SVET.NAŠ TRENUTNI PROBLEM JE ŠTO SE OVA CELA GENERACIJA NA ČELU SA „STRUČNJAKOM“ ŠLEPA UZ MARINA,BORJANA I JOŠ JEDNOG ILI DVA IGRAČA .SVE OVO PIŠEM JER KAO ŠTO REKOH ZA ZVEZDU DIŠEM OD KAD ZA SEBE ZNAM.NISAM NI TERZIĆEVAC,NI ČOVIĆEVAC,NITI SAM PROTIV NJIH.CENIM LJUDE PO ONOME ŠTA URADE A NE ŠTA PRIČAJU.POZDRAV

Dragan јул 25, 2019 at 15:56

Brate Hadzija…Bata Stane je onda vodio tim protiv Mančester Sitija, Arsenala, Herte, Bajerna, Anderlehra, Milana… a sad igramo protiv Suduve, Krasnidora,Helsinkija i sličnih timova za koje 90 pisto ljubitelja fudbala kod nas NIKADA nije ni čulo!!! Veličamo pobede nad takvim timovima, hvalimo trenera(zasto? Sto se ekipa u 55 minutu bukvalno ugasila!), a ne spominjemo da je Borjan skinuo dva zicera Šabanima kojii se zovu Suduva ili slično, da su ti Indijanci u BG inali prečku i da smo usred BGD protiv njih poslednjih 10 minuta igrali najcrnji bunker… Junak naših prolazaka i proške i ove godine bio je Borjan… a njega niko ne hvali…nego smo „seli na rudu“ i podrzavamo Milojevo preuzimanje zasluga. Ja nikad pobedi ne gledam u zube, ali realni pogled mora postojati, ako smo ozbiljni…

Србин са Космета јул 24, 2019 at 23:14

Сјајан резултат!
Марин цар!

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 24, 2019 at 23:10

publika je zaluzila sve pohvale..za 10-ku..hvala

Reply
ЗИКИ јул 24, 2019 at 23:06

Људии моји добро су момци играли и честитам им.види се да нам недостаје крило и јеедан креативни на средини терена.криво ми јер нам треба два права појачања да побиједимо и Копенхаген.Упрва хоће и Боаћија и Павкова да прода .Требамо то спријечити и да не буде ко са Радоњићем да их продају у смирај прелазног рока

Reply
Josif јул 24, 2019 at 23:05

Честитке момцима на победи! Одиграли смо колко смо могли у овом тренутку. Милоје да уместо Јованчиќа полако уводи Кањаса а Дегенека уместо Бабиќа. Павков и Јефтовиќ су одлични као џокери, док Иваниќ и даље недоречен. Идемо мирно да одрадимо реванш и дижемо форму за Копенхаген. Позз

Reply
rene artoa јул 24, 2019 at 22:58

Svaki put po 2-0 ili 1-0 sasvim dovoljno do proleċa u evropi

Reply

Leave a Comment