Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновије

О свему по мало са Чарлсом Џенкинсом

У предстојећој сезони Чарлс Џенкинс ће и трећи пут обући црвено-бели дрес. Већ сада је популарни Ђенка ушао у историју нашег кошаркашког клуба као странац са највише одиграних мечева (234) и највише постигнутих поена (2.300), али се мора истаћи да, сходно чињеници да поседује и српски пасош, више се и формално не води као странац.

Све то је било довољно да колеге из „Вечерњих Новости“ са Џенкинсом поразговарају о актуелним темама:

Како је дошло до повратка у Црвену звезду?

– „Контактирали су ме у јуну. Свестан сам да нисам превише добро играо у претходне две сезоне у Русији, тако да се клубови нису баш отимали. Било је неколико понуда, Звезда је била једна од њих. Узео сам мало времена, размислио и донео најбољу одлуку за мене. Од одласка у Химки са Лазићем сам причао о могућем повратку. Стално ме је подсећао да жели да поново играмо заједно. Чим је продужио уговор послао ми је поруку: „Знаш шта треба да урадиш““, рекао је Џенкинс за Новости.

Бек из САД је нагласио да је и за време боравка у Химкију пратио мечеве Црвене звезде.

– „Пратио сам резултате и гледао све битне утакмице. Полуфинале и финале АБА лиге, борбу за пехар Суперлиге. Стално гледам кошарку, знам какви су момци. Што се свлачионице тиче, познајем све и неће ми бити превише тешко да се прилагодим.“

Осврнуо се и на навијаче црвено-белих.

– „Стално су ми слали поруке на друштвеним мрежама, качили слике у дресу Звезде. Ставили су ми до знања да би волели да ме виде поново. Наравно да их волим, они су феноменални, али су саиграчи ти који су ми помогли да одлучим.“

Џенкинс је признао да му значи што га тренер Милан Томић жели у тиму.

– „Разговарали смо кратко о томе где ме види и шта од мене очекује. Познаје ме, више пута сам играо против њега и надам се да ћу имати другачију улогу него у Химкију. Морам да признам да ми је пријало то што ме је позвао, много ми је значило што ми је показао да ме жели у тиму. Нисмо причали превише о тактици и таквим детаљима, биће времена за то.“

Чарлс Џенкинс је велики пријатељ са Огњеном Кузмићом И веома га је погодила тренутна ситуација. Подсетимо, Кузмић је доживео тешку саобраћајну несрећу, али се на срећу полако опоравља.

– „Много ме је то погодило. Ми смо другари и ван терена. Његов син, жена, родитељи, њени родитељи, сви ме познају. Сви смо пријатељи. Било ми је веома тешко. Порука за њега? Не морам то да учиним путем медија. То је мој пријатељ, позваћу га, причаћемо, казаћу му све. Заиста ми је тешко да причам о томе, он добро зна како се осећам“, додао је популарни Ђенка.

Повезане вести

1 comment

nele јул 25, 2019 at 15:34

Manite se vise tekstova tipa „trla baba lan…“ I ne gubite vreme na isprazne razgovore posto ionako o Charlsu vec sve znamo. Bolje resavajte sta cemo za pleja da radimo i koje sve opcije su u igri jer ovako dobri igraci nista ne vrede bez dobrog organizatora igre!

Reply

Leave a Comment