Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда успешно отворила нову сезону!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈАВОР 2:0 (2:0)

Европску сезону црвено-бели су успешно отворили двомечом против Судуве, док смо супелигашку сезону, такође успешно, отворили утакмицом против Јавора на стадиону „Рајко Митић“, пред свега 6000 гледалаца. Из једног разлога ова утакмица се на неки начин може назвати и историјском, јер је у историју отишао чувени „лампаш“ са јужне трибине, кога је заменио савремени лед семафор. Па иако није радио својим пуним капацитетом (званичан „деби“ имаће против Хелсинкија за који дан).

Прву утакмицу у црвено-белом дресу забележио је бразилски интернационалац, Жандер, а прилику да се додатно наметне стручном штабу добио је и Милан Јевтовић. То је уједно значило и нешто повученију позицију за Мирка Иванића, који је чинио пар са Бранком Јовичићем на центру игралишта. Шанса у шпицу напада указана је Милану Павкову.

Повратник у најјачи ранг такмичења српског фудбала, вечерас није представљао тежак задатак за изабранике тренера Милојевића. Нашим момцима било је потребно свега 45 минута квалитетне игре да забележе прва три бода у овој години. Како је меч одвијао кроз детаље, прочитајте у наставку текста.

Прву велику прилику на мечу видели смо већ у 4. минуту: након идеално изведеног корнера од стране Марка Марина, највиши у скоку био је Милуновић, и са неких 5-6 метара послао лопту поред гола. Само минут касније, у прилици да ухвати волеј са пенала био је Јевтовић, али је оклевао па од свега није било ништа. Фантастично је играла Звезда у уводним минутима, после сјајне комбинације са десне стране, Марин је остао један на један са једним дефанзивцем Јавора, лако га избацио дриблингом и спољним фелшом замало погодио мрежу гостију. Није много фалило ни Павкову да закачи ту лопту.

Прву озбиљнију прилику за Јавор видели смо у 13. минуту. После центаршута искоса, са леве стране, у шеснаестерцу Звезде најбоље се снашао Петковић, незгодно шутирао, али је Борјан крајњим напором избио лопту у корнер.

Четири минута након те прилике Јавора, солидан центаршут ка Павкову упутио је Жандер, Милан је гађао, савладао голмана, али је лопта ипак отишла којих пола метра, метар преко гола. Једна од приметнијих новина у игри нашег тима, била је игра „на прву“ – кад год би се указала прилика, наши фудбалери су лопту прослеђивали даље из првог контакта са њом. С друге стране, помало нервозни Владан Милојевић, непрестано је од својих бекова захтевао офанзивнију игру.

Многи тимови остављају више простора Бранку Јовичићу када дође у зону шута, уздајући се у тај, нешто слабији део његове игре. Ипак, то се у 29. минуту обило о главу фудбалерима Јавора. Након корнера и повратног паса Марка Марина, Јовичић је у пуном трку мајсторски, са ивице шеснаестерца пласирао лопту поред Немање Јеврића за 1:0. Нећак нашег прослављеног голмана, био је немоћан, парадом је само улепшао сјајан погодак нашег везисте.

Два минута касније, Марин је центрирао ка Павкову, који и овај пут главом шаље лопту поред гола. Ни у једном случају нису то биле лаке позиције за нашег центарфора. Минут након тога, мајсторија Јевтовића којом је започео сјајну акцију нашег тима. Петом је између двојице пронашао Иванића, овај несебнично ка Марину који из казненог простора шутира за мало поред гола. Недуго затим, из велике удаљености видели смо још један сјајан шут Бранка Јовичића, али је млади Јеврић овај пут имао среће.

Бразилац Жандер сјајно је прихваћен од стране београдске публике. Сваки његов потез био је пропраћен аплаузима.

У 38. минуту, Бен је имао стопостотну прилику да дуплира предност Звезде. Након одличног паса у простор Марина, Бен је побегао одбрани Јавора, заобишао Јеврића, али је изгубио снагу и концентрацију па је промашио празан гол. А своју највећу прилику у првом делу, Милан Павков је имао у 40. минуту. Идеално је центрирао Јевтовић са десне стране, овај пут је Звездина деветка имала довољно простора, али затресао се само спољни део мреже.

Играо се 43. минут када је сјајну лопту у простор добио Бен од Иванића. У моменту када се спремао да шутира ка голу био је оборен од стране Ђерића и то је био једанаестерец за Звезду. Оборени играч је и извео најстрожу казну, веома сталожено и прецизно, па је на семафору од 45. минута стајало 2:0. Да ствар буде још гора по тим из Ивањице, због прекршаја над Беном, сасвим оправдано је други жути картон добио Ђерић, па су љубичасти цело друго полувреме морали да играју са десеторицом играча.

Публика на нашем највећем стадиону имала је много разлога за задовољство. Црвено-бели су већ у првом делу резултатски малтене решили питање победника, а поред тога имали су још неколико прилика за постизање погодака. Када се на добу игру и резултат дода чињеница да смо цело друго полувреме играли са играчем више, шансе Ивањичана да после паузе преокрену резултат мериле су се у промилима.

Други део сусрета почео је изменом у редовима Јавора. У игру је ушао Јовановић уместо Марковића. На северној страни нашег стадиона, Делије су приредиле феноменалан ватромет, пропраћен димовима црвене и жуте боје. Настављала је Звезда са нападима, у првих пет минута наставка, забележили смо покушаје Бена и Павкова.

У 55. минуту, након контранапада нашег тима, сјајно је са десне стране центрирао Марин, Бен је захватио лопту главом, погодио једног дефанзивца гостију, па је лопта завршила у корнеру. Била је то још једна одлична прилика за Бена. Наставила је Звезда са опасним нападима у наредних неколико минута, али без праве завршнице. Може се рећи да је Милојевић изгубио глас објашњавајући Жандеру да треба да игра офанзивније. Момак из Бразила је показао да може бити од користи нашем тиму, али ће морати да ради на тактичким замислима нашег стратега.

Управо је Бразилац центрирао ка Иванићу у 60. минуту – са неких 15 метара Мирко је ухватио полуволеј, али његов снажан шут одлази пар метара преко гола. Од 63. минута, одличног Иванића заменио је Милош Вулић. Управо је његов шут у 68. минуту у главу погодио Амановића, који је тиме спречио трећи Звездин гол.

Много мирније друго полувреме смо гледали, бар што се тиче прилика. Плела је мрежу Звезда око Јеврићевог гола, али није било довољно концентрације за завршни ударац. Фудбалери у љубичастој опреми нису често прелазили на нашу половину игралишта.

У 72. минуту Жандера је заменио Симић, а Павкова Боаћи.

Тек у 76. минуту бележимо одличну прилику за наш тим. Одлично је центрирао Јевтовић по земљи, Боаћи се нашао у шанси у петерцу, али је недовољно добро захватио лопту. Томе је кумовао и дефанзивац Јавора Колаковић. Можда звучи невероватно, али то је било и последње узбуђење на вечерашњој утакмици.

Црвено-бели су у другом делу сусрета свесно, или несвесно оборили темпо игре, повећали посед лопте (укупно 68:32%) и углавном безидејно кружили око казненог простора повратника у Суперлигу. Упркос бројчаној надмоћи. Међутим, то и није тако неочекивано тек у трећој такмичарској утакмици ове сезоне. Сигурно ће форма и физичка спрема ићи ка бољем, па ће наши играчи успевати да одржавају сличан ниво игре и дуже од полувремена.
Било како било, историјски се Звезда често спотицала у првом колу, овај пут смо то рутински избегли, што је и довољан разлог за задовољство.

Београд – Стадион Рајко Митић. Судија: Лазар Лукић. Помоћници: Драган Богићевић и Александар Станојковић. Жути картони: Бен (Црвена звезда) Ђерић, Пишчевић (Јавор) Црвени картони: Ђерић (Јавор).  Стрелци: 1:0 Јовичић (29. минут); 2:0 Бен (45. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Жандер (од 71. Симић), Иванић (од 63. Вулић), Јовичић, Марин, Јевтовић, Бен, Павков (од 71. Боаћи). Тренер: Владан Милојевић.

Јавор: Јеврић – Ђерић, Колаковић, Амановић, Јевремовић, Пишчевић (од 89. Маричић), Кувељић, Долмагић, Петковић (од 77. Севић), Марковић (од 46. Јовановић), Мркаић. Тренер: Игор Бонџулић.

Повезане вести

11 comments

SVE PJANO21 јул 24, 2019 at 06:06

Iako malo kasnim sa komentarom, ali mislim da Savić nije bio u sastavu za ovu utakmicu, kako ste naveli!

Reply
deki јул 21, 2019 at 02:02

Zvezda igra sporo…

Reply
Dragan јул 21, 2019 at 11:03

Dobro zapažanje… Štoper prespori, vezni red gradi igru „peške“, ne kompenzuje se to brzim loptama, Marin usamljen, počinje da se troši mnogo… Ovom timu FALI igrač tipa Ebisilija: brza lopta, brzo izvodjenje šuta, talasanje protivničkog bloka ispred njihovog šesnaesterca… Ovako nije izgledalo loše juče, ali to je igra „Ja tebi, ti meni, pa ljuljaj Javore“ (nema veze sa FK Javorom..)

Reply
Србин са Космета јул 21, 2019 at 11:08

Слажем се да играмо споро.И у тренуцима када смо имали шансу за брзу контру,Јовичић пар пута и Иванић су успоравали,одигравали уназад или у страну,а не напред.Жандер зна са лоптом,неспреман је, и у одбрани,чини ми се,не тако добар,као у офанзиви.Терен сјајан.Навијача мало

Reply
Delija do Bola јул 21, 2019 at 14:40

Sramotno mali broj gledalaca, a dan pre deljene karte po gradu besplatno!!! Da li to znači da nije bilo besplatnih da bi bilo 2.000 gledalaca!!?? Minus i to veliki za navijače, ali ima i nešto drugo: neće ljudi, i pored titula, da gledaju spor, nezanimljiv fudbal, organizaciono „daj loptu Marinu i beži“.. A i tog Marina polako, ali sigurno trošimo i zamaramo(sinoć imao 9 pogrešnih dodavanja), fale nam u vezanom i špicu još dva znalca, jakih na lopti, fale nam i brzi i moderni štoperi, a ne ovi sa karakteristikama iz 19 veka… A… Izgleda nam fali i trener sa drugačijom filozofijom igre i fudbala… Ali to je Long story… Zato će verovatno na sledećoj utakmici biti 3.500 gledalaca…

Reply
Veteran Sever јул 21, 2019 at 01:36

Prvo poluvreme bilo dobro…ali na sta je ličila ona igra sa IGRAČEM VIŠE u drugom poluvremenu!!??

Reply
Hadži Dragan NBG јул 21, 2019 at 07:51

Totalno smanjili gas, Jevtović i Ivanić nisu prodor napravili.

Reply
Negi јул 20, 2019 at 23:45

Polako samo bice to sve kako treba

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 20, 2019 at 22:11

1.prvo poluvreme perfektno ..napokon posle 8 meseci sve je bilo za uzivanje..2. drugo poluvreme za povracanje..sramno ponizavajuce…3.zander prijatno iznenadio i mnogo bolji od Rodica sve ima osim brzine..4. stojkovicu i ivanicu zabraniti pristup pomocnom terenu..tuga nevidjena..

Reply
Hadži Dragan NBG јул 21, 2019 at 07:53

Pravo u glavu gađaš. Slažem se. Toliko sam priželjkivao da dovedu Ivanića, a on je za mene ogromno razočarenje. U BATE je razbijao, gledao sam ga 4-5 utakmica, ovde neprepoznatljiv. U novoj sezoni uz cara Marina u najboljoj formi su Milunović i Jovičić.

Reply
Dragan јул 21, 2019 at 10:56

Brate Hadzija, Ivanić je još prošle godine ispao iz Prvog tima Bate Borisov… Jesenas je odigrao samo 3 utakmice i na sve tri puta je zamenjen! U reprezentacije Crne Gore bio je beznačajan igrač i redovno menjan u drugom poluvremenu. Ima nešto još gore: on i ne može da igra bolje, jer energetski loše stoje, spor je, bezvoljan, mekan… A ovo što Miloje i Terza rade sa Ebisilijom je kriminal.

Reply

Leave a Comment