Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездине легендеНајновијеФудбал

ИН МЕМОРИАМ: Драгомир Рацић

Велики звездаш, наш некадашњи голман Драгомир Рацић преминуо је у 74. години живота.

Црвена звезда опростила се од свог некадашњег голмана Драгомира Рацића, који је преминуо у среду, 17. јула.

Рацић је боје омиљеног клуба бранио од 1966. до 1974. године, да би наредних осам година славу стицао међу стативама шпанског Кастељона.

За црвено-беле, рачунајући и пријатељске утакмице, у свим такмичењима забележио је 136 наступа. Учествовао је у освајању Митропа купа 1968. године када је Звезда у финалу победила Спартак из Трнаве.

Живот га није мазио, па је због здравствених проблема и лошег лечења остао без обе ноге. Ипак, његов борбени дух ништа није могло да заустави, па се кретао помоћу протеза и штапа по потреби.

Како је често волео да истакне на стадиону „Рајко Митић“ увек се осећао као код куће.

Увек кад дођем у Звезду приме ме са много поштовања. Ја Црвену звезду волим много, она ми је много пружила и ја сам покушао да јој узвратим што више могу – говорио је Рацић.

Време и место сахране биће накнадно објављени.

ФК Црвена звезда породици и пријатељима Драгомира Рацића изражава поруке искреног саучешћа.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Loki јул 19, 2019 at 13:34

Dragomir Dragan Racić je imao i jednu veliku titulu. Titulu zvanu IZUZETNA LIČNOST. Došao je u Zvezdu kao prvi golman Omladinske reprezentacije Jugoslavije, ali je imao peh da u Zvezdi budu neprikosnoveni golmani Dujković i Olja Petrović… I tako je bio rezerva 8 godina… I nikada se nije bunio, žalio… Bio je verni vojnik Zvezdine porodice i zvezda koji nije propuštao utakmice Zvezdinih košarkaša i odbojkaša… Kasnije, skoro 40 godina bio član Uprave i raznih tela u fudbalskom klubu… NEKA MU JE VEČNA SLAVA!

Reply

Leave a Comment