Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

АБА лига: Одбрана трофеја започиње од Сикст Приморске

Скупштина регионалне АБА ј.т.д. лиге одржана је у Бањалуци. Скуп челника регионалне кошарке са нестрпљењем се ишчекивао услед недавних одлука Евролиге да од сезоне 2020/21 кошарка на екс-Ју просторима неће имати загарантовано место у елитном такмичењу, али и због утврђивања распореда такмичења за сезону 2019/20.

Поводом одлука борда елитног европског кошаркашког такмичења руководиоци кошарке у региону су издали саопштење:

– „Скупштина АБА лиге ј.т.д. је на састанку одржаном 15.7.2019. године у Бања Луци донела низ одлука које имају за циљ даље јачање и унапређење такмичења.

Сходно оснивачком акту, на Скупштини АБА лиге ј.т.д. извршене су и промене у Председништву. Председавање АБА лигом у сезони 2019/20 преузела је Цибона, односно њен директор Домагој Чавловић, док је поред ФМП-а и њеног председника Предрага Милојевића, место потпредседника Председништва припало Морнару и њеном председнику Ђорђију Павићевићу.

Клубови АБА лиге су усвојили кораке који ће осигурати избор новог менаџмента у најкраћем могућем року. Истовремено, Скупштина АБА лиге овластила је Председништво да до избора новог менаџмета предузме све кораке у припреми сезоне 2019/20 у свим такмичењима под окриљем АБА лиге ј.т.д. (1. АБА лига, 2. АБА лига, Супер куп, јуниорска АБА лига)

Скупштина АБА лиге се захвалила Крешимиру Новоселу и Жарку Чабаркапи на изузетној сарадњи у протекле четири године, на свему што су урадили на унапређењу и развоју свих такмичења под окриљем АБА лиге и пожелела им срећу у наставку каријере.

Скупштина АБА лиге донела је одлуку да се обрати Евролиги и затражи детаљно објашњење одлуке на последњој Скупштини ЕЦА везано за статус АБА лиге у расподеле места од сезоне 2020/21. А, све са циљем да се заштити позиција и статус АБА лиге у Евролиги и Еврокупу.“

Истовремено утврђен је распоред такмичења АБА и АБА2 лиге за сезону 2019/20. АБА ј.т.д. лига ће и наредне сезоне бројати 12 клубова, а такмичење започиње 4. октобра мечевима 1. кола. Наш клуб на старту првенства у дворани „Александар Николић“ дочекује новајлију у лиги екипу словеначке Сикст Приморске из Копра. Већ у 2. колу на програму је велики дерби када ћемо у Београду гледати репризу прошлосезонског финала између Црвене звезде и подгоричке Будућности, а први вечити дерби на програму је 15. новембра, а домаћин је екипа Партизана.

Парови 1. коло АБА ј.т.д лиге 2019/20:
Црвена звезда мтс – Сикст Приморска
Будућност ВОЛИ – Задар
Крка – ФМП
Мега Бемакс – Цедевита Олимпија
Цибона – Морнар
Игокеа – Партизан НИС

Распоред КК Црвена звезда мтс у АБА лиги за сезону 2019/20:
1. коло: Црвена звезда мтс – Сикст Приморска
2. коло: Црвена звезда мтс – Будућност ВОЛИ
3. коло: Крка – Црвена звезда мтс
4. коло: Црвена звезда мтс – Мега Бемакс
5. коло: Цибона – Црвена звезда мтс
6. коло: Црвена звезда мтс – Игокеа
7. коло: Партизан НИС – Црвена звезда мтс
8. коло: Црвена звезда мтс – Морнар
9. коло: Цедевита Олимпија – Црвена звезда мтс
10. коло: Црвена звезда мтс – ФМП
11. коло: Задар – Црвена звезда мтс

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 јул 18, 2019 at 10:54

GOSPODINE ČOVIĆU VRATITE U ZVEZDU SIIIIMOOOONOOVIĆA !!!

Reply

Leave a Comment