Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Човић о одлуци Евролиге…

Први човек Црвене звезде, Небојша Човић, прокоментарисао је одлуку по којој АБА лига губи своје место у Евролиги од сезоне 2020/21.

Човић је нагласио да ово није ништа неочекивано за клуб са Малог Калемегдана, као и да АБА лига овом одлуком формално ништа није изгубила.

– „Што се тиче Црвене звезде одлуке Скупштине Евролиге су очекиване. Ми дуго пратимо развој Евролиге и то у смислу два највећа европска такмичења – Евролиге и Еврокупа. За нас није неочекивано да је Скупштина Евролиге на предлог менаџмента Евролиге укинула уговоре са три лиге – немачком, ВТБ лигом и АБА лигом. Морам да нагласим да АБА лига овим формално ништа није изгубила јер АБА лига уместо уговора има загарантован вајлд-кард, а он ће се доделити према оствареном резултату“, рекао је Човић.

– „Све друге приче су мистификовање од оних који не разумеју шта се догодило и за оне који су злонамерни. То је реорганизација и фаза ресетовања Евролиге, на путу ка крајњем циљу, а крајњи циљ је успостављање пирамидалног такмичења, које ће на врху пирамиде имати Евролигу, испод тога Еврокупа, а на дну пирамиде национална првенства.“

Према његовим речима у догледно време ће се из националних првенстава ићи у европска такмичења.

– „То значи да ће се у догледно време из националних првенстава ићи у Еврокуп, из Еврокупа у Евролигу, а из Евролиге испадати у Еврокуп. То је крајњи циљ. Ипак, постоје и новине. То су Удружење играча, Удружење тренера и преузимање ингеренција везаних за арбитражу. Црвена звезда је спремна за ове промене јер се ми студиозно бавимо трендовима европске кошарке. Не мислим да је умањен значај АБА лиге јер не заборавите, из АБА лиге се иде у Евролигу, као што се из АБА лиге иде у Еврокуп“, закључио је председник Црвене звезде.

Повезане вести

Leave a Comment