"Vučice" sa novim fudbalerom Crvene zvezde Žanderom

Naše, crveno-bele „Vučice“ od danas su u trenažnom procesu za sezonu od koje se mnogo očekuje. U Medija centru stadiona „Rajko Mitić“ u prisustvu rukovodstva ŽFK Crvena zvezda, stručnog štaba i malobrojnih predstavnika „sedme sile“ izvršena je prozivka igračica, a treba naglasiti da je prozivci prisustvovao i predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Toza Mijailović.

Kao nikada pre, kada je u pitanju ženski crveno-beli fudbalski kolektiv u Medija centru našeg stadiona je vladalo optimistično raspoloženje, a svim prisutnima prvo se obratio prvi čovek ŽFK Crvena zvezda Sveta Mirković:

Slaviša Čula, Aleksandar Petrović, Radenko Stevović, Svetozar Mijailović i Sveta Mirković

– „Prvo želim sve prisutne da pozdravim i igračice i članove rukovodstva kluba i stručni štab, a posebni pozdrav upućujem predsedniku našeg fudbalskog kluba i velikom poštovaocu ženskog fudbala Svetozaru Tozi Mijailoviću. Nalazimo se na novom početku. Ispred nas je sezona od koje svi mnogo očekujemo. U narednom periodu igrački kadar će biti dodatno pojačan, tako da svi zajedno imamo samo jedan cilj, ali i obavezu, a to je borba za šampionsku titulu i duplu krunu. Klub je obezbeđen po svim nivoima. Još jednom moram da se zahvalim predsedniku Tozi Mijailovići koji je uvek bio uz ŽFK Crvena zvezda, a i danas je sa nama“.

Svetozar Mijailović, koji je danas bio i u ulozi domaćina, ali i gosta, poželeo je našim devojkama sve najbolje u predstojećoj sezoni:

– „Želeo bih prvo da pozdravim sve prisutne, a posebno devojke koje nose crveno-beli dres. Prevashodno vama želim puno zdravlja i dobar rad i da iz svega toga nastanu dobri rezultati na nivou renomea kluba čiji dres nosite. Želim da i naš ženski klub bude na nivou muškog jer svi mi smo jedna porodica, a Zvezdaši uvek moraju težiti najvećim dometima. Želja je svakako titula i učešće u Evropi. FK Crvena zvezda će pomoći našem ženskom kolektivu. Uslovi u kojima i vi trenirate i igrate mečeve su na vrhunskom nivou i na vama je da obradujete zvezdašku javnost. Još jednom želim puno uspeha i upravi i trenerima i svim igračicama.“

Nakon dvojice predsednika, reč je uzeo i prvi trener kluba Aleksandar Petrović:

– „Teško je bilo šta reći nakon izlaganja dvojice predsednika, a nakon njih i ne treba mnogo pričati. Moram samo da se obratim devojkama i da ih podsetim da sve ono o čemu sam im pričao na kraju prethodnog prvenstva, polako se ostvaruje. Očekujemo dodatna pojačanja, a na nama, na terenu je da radimo, a sve ostalo će doći samo po sebi.“

Nakon reči trenera Petrovića, naše igračice su otišle na prva ovosezonska testiranja, a u Medija centru je ostala da vlada pozitivna energija kakva dugo nije vladala u i oko ženskog fudbalskog kolektiva.

Start ženske Super lige Srbije za sezonu 2019/20 planiran je za 17. ili 18. avgust, a prema informacijama iz Fudbalskog saveza Srbije raspored prvenstva biće poznat 25. jula kada će u kući fudbala biti izvršeno žrebanje.

Današnjoj prozivci na stadionu „Rajko Mitić“ prisustvovale su Jovana Aranđelović, Teodora Burkert, Katarina Đorđević, Tijana Đorđević, Marija Đurović, Anđela Krstić, Sanda Malešević, Nikolina Milović, Jovana Petrović, Jelena Raičević, Aleksandra Savanović, Sara Savanović, Jovana Stojanović, Teodora Stojković, Mirela Tenkov i Sara Cetinja. Stručni štab kao i prethodne sezone čine šef stručnog štaba Aleksandar Petrović, pomoćni trener Slaviša Čula, trener golmana Dragan Babić i Vladimir Simić.

Komentari

avatar
  Subscribe  
Obavesti me o