Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Шта очекује Звездине хокејаше у предстојећој сезони?

Иако још увек нисмо близу почетка сезоне, што се тиче хокеја на леду, постоје одређене назнаке и индиције шта Звездине селекције очекује у наредној сезони. Жеља нашег портала је да вам покушамо представити апсолутно све што се тиче свих Звездиних селекција (од најмлађих до ветерана), али неке ствари још увек не знамо, тачније, клуб се још није званично огласио о плановима. Ипак, надамо се да ће се у неком скоријем року и то десити, те да ћете имати потпун увид која све такмичења ће играти наши хокејаши.

Ипак, као што то и рекосмо, неке ствари се већ знају, а у овом нашем тексту мораћемо се опет дотаћи неких ствари које је Савез објавио на свом порталу. Али да кренемо редом.

Што се тиче најмлађих селекција (У8 и У10) оне ће као и претходних сезона играти ЕРСТЕ Лигу будућих шампиона, као и турнире у земљи и окружењу.

Селекције У12, 14 и 16 би требало да играју државно првенство Србије и како сада ствари стоје, ове селекције неће играти интернационална такмичења. Наравно, ту би у сезони требало да буду и неки турнири које су ове селекције до сада играле.

Што се тиче селекције У19 она ће ове сезоне играти ИХЛ такмичење, али нажалост за ову генерацију државно првенство неће бити организовано јер други клубови немају довољно играча тог узраста, па ће наши хокејаши бити ускраћени да се боре за титулу првака државе. Иначе, противници наших У19 хокејаша, у ИХЛ такмичењу, биће: Славија јуниори, Хидра Јесенице, СЖ Олимпија, Триглав, Марибор, Младост и Блед.

Што се сениора Црвене звезде тиче, они ће и ове сезоне играти ИХЛ такмичење, али овај пут ће пут до трона бити знатно тежи јер се очекује да остале екипе имају много јаче саставе у односу на претходну сезону. Ипак, ако се буде радило плански и тимски, као у претходној сезони, очекујемо да ће наша сениорска екипа и у наредној сезони остварити значајне успехе и обрадовати нас трофејима. Противници Звезде у овом такмичењу, за сезону 2019/20 биће: Триглав, Медвешчак, Славија јуниор, Труе Цеље, Младост, Војводина и Хидра Јесенице.

Друго такмичење у коме ће учествовати наши сениори је Континентал Куп. Претходне сезоне Звездини хокејаши забележили су историјску победу над Јесеницама, а ове сезоне противници у првом колу ће бити екипе из Турске, Бугарске и са Исланда.

И за крај о сениорима оставили смо домаће првенство. Ево, могли сте одмах да уочите да га нисмо назвали фантомским као у неколико претходних писања. Овај пут ћемо га назвати никад регуларнијим јер ће у том такмичењу, по свему судећи, учествовати чак две екипе – Црвена звезда и Војводина. Мислимо да ће и ИИХФ бити одушевљен када види са коликим ентузијазмом ради наш Савез, па из свог тог труда успева да организује никад јаче такмичење. Вероватно ће ове сезоне и пехар бити купљен на време, а надамо се да ће имати и плочицу са именом победника. Биће то прави спектакл који ће привучи на стотине и хиљаде људи у ледене хале.

За крај су нам остали ветерани. Нажалост, за њих немамо још никакве информације, али се надамо да ћемо ускоро и о њима моћи нешто да напишемо, иако смо пре склони да поверујемо како ће се и ове сезоне неки резултати регистровати као да су утакмице одигране, чисто да се, као и прошле сезоне, замажу очи ИИХФ-у и прикупе неки поенчићи и да наш врли и бајни председник, Марко Миловановић Чипси, уз помоћ неких назови медија, може да се хвали успесима које је постигао. Наравно, вероватно ће онако из куртоазије да заборави да каже који је клуб највише том успеху придонео.

За крај да напоменемо да Савез, преко директора такмичења Богдана Дабовића, већ сада тражи алиби за неке неуспешне ситуације око државних такмичења. Наиме, очигледан је проблем то што су се и сениори и У19 Црвене звезде пријавили за ИХЛ такмичење, па им тај њихов распоред смета око одигравања утакмица нижих селекција. Наравно, нико из Савеза није нагласио како је проблем недостатак ледених хала, као ни то да нико од њих и не помишља да започне нешто око тога, па да све селекције (свих клубова) имају где да играју. Ипак су проблем само Звездине селекције и њихово ино такмичење. До душе, морамо бити искрени и рећи да је ту поменута (као проблем( и сениорска екипа Војводине.

Па, нека нам је срећна надолазећа сезона.

(извор/фото: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment