Moja Crvena Zvezda
АрхиваКошаркаРегионална лига

Nova pobeda košarkaša!

Džamar Jang, foto "Žurnal"

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu sa najvećim budžetom u NLB ligi Cedevitu retultatom 82:77 (12:20, 23:22, 20:16, 27:19)!

Počeli su loše crveno-beli, koji su igrali pred gotovo 5.000 gledalaca u „Pioniru“. Izgubljene lopte, loš šut, iskoristli su igrači Cedevite koji su sigurnom igrom rešili ubedljivo prvu četvrtinu u svoju korist – 20:12. Međutim, naredne tri četvrtine su odigrane u znaku našeg tima, koji je dobio sve tri, iako je prvo vođstvo za Zvezdu stiglo tek u 39. minutu susreta, kada je zbog pete lične Nedović već bio van igre.

Međutim, zato su tu bili Amerikanci Marš i Jang, koji su postigli poslednjih 26 poena za naš tim! Jang je na kraju imao ukupno 25, uz 4 ukradene lopte, a Marš 22 poena i 4 skoka. Jedini još sa dvocifrenim poenterskim učinkom bio je centar Uroš Nikolić, koji je postigao 14 poena i uhvatio šest lopti, uz samo jedan promašaj iz igre.

Treba istaći još i učinke Miloševića, koji je ubeležio 6 poena ali i čak 13 skokova, 2 asistencije i 2 ukradene lopte, Drču, koji je iako imao svega tri poena, upisao čak osam asistencija, Majls 8 poena, 5 skokova, i Nedović 4 poena , 6 asistencija i 2 ukradene lopte.

U gostujućoj ekipi Edvards je postigao 17, a Rudež 15 poena.

Ovom pobedom naši košarkaši su makar na jedan dan pobegli sa dna tabele, koje je sada prepušteno Zadru.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.