Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда међу 50 најбољих у Европи

Успеси изабраника Владана Милојевића на европској позорници вратили су наш клуб у друштво најбољих па је Црвена звезда претходну сезону завршила на 46. месту на годишњој УЕФА ранг листи.

Наш тим наставио је са сјајним резултатима на интернационалној сцени и са коефицијентом 7.000 додатно поправио позицију на листи најбољих европских клубова. Црвено-бели су сезону завршили на 46. месту, испред бројних звучних ривала попут ПСВ-а, Селтика, Лација, Монака, Ренџерса, Бордоа…

Највише поена у сезони иза нас освојили су Барселона и Челси са коефицијентом 30.000, а за њима следи европски првак Ливерпул са 29.000 поена.

Занимљиво, шампион Србије је успесима у Лиги шампиона наставио низ сјајних резултата који је почео годину дана раније у Лиги Европе кад је освојио 8.000 поена.

Управо претходне две сезоне утицале су на то да предстојеће квалификације наш клуб дочека на 88. позицији на УЕФА ранг листи која се формира сабирањем коефицијената освојених у претходних пет година.

Актуелни пласман могао би да се знатно побољша током ове сезоне имајући у виду да црвено-бели учинком у предстојећој години “бришу” сезону 2014/15 у којој Звезда није имала право играња на интернационалној сцени.

Црвено-бели тренутно имају 16.750 поена и заузимају 88. место од 450 клубова, а иза нашег тима и на овој листи су бројна звучна имена европског фудбала.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 јун 26, 2019 at 23:52

SAD VIDEH,VRATIO SE PAVKOV

Reply

Leave a Comment