Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Историја коју чувају зидови Малог Калемегдана

Ове сезоне симболика везана за сезонску карту је јасна – Зидине Малог Калемегдана, наше тврђаве и јубилеј клуба, 75 година постојања наше Црвене звезде!

Пре готово 75 година те зидине виделе су и почетке кошарке на овим просторима. Историјско место, Калемегдан, изабран је да постави темеље Црвене звезде и земље кошарке како се Србија са пуним правом и назива. И тако, дан за дан, циглу по циглу, градило се оно што смо данас. светски бренд шампион региона, освајач Суперкупа АБА лиге и шампион Србије. На грб наше Црвене звезде додали смо и другу Звездицу!

Током 75 година богате историје клуба, симболично, али и буквално, циглу по циглу, стварали смо нашу тврђаву, која је и јединствен кошаркашки простор у свету.

У години пуној изазова, „одбранили” смо зидине Малог Калемегдана и обезбедили смо да у сезони у којој прослављамо 75 година постојања играмо Евролигу. Време је да кренемо у нове победе и наставимо да исписујемо историју која је уграђена у зидове и цигле наше куће на Малом Калемегдану. Симболично, такав је и дизајн сезонских улазница за сезону 2019/2020. Свака сезонска улазница има дизајн зидина које симболизују нашу историју, нашу причу и нашу тврђаву коју смо чували. Сваки навијач део је те тврђаве и заузима своје место у историји наше Црвене звезде. Од Небојше Поповића на терену, Иве Андрића на трибинама па до неких нових хероја који су нас данас вратили на место које нам припада.

Настављамо да пишемо историју па ћете ви то и буквално моћи да урадите. Приликом куповине сезонске улазнице имате прилику да на импровизованом зиду наше куће на Малом Калемегдану оставите поруку својим херојима. Учините то, а будите сигурни да ће она доћи до њих и значити им исто колико и ваша безрезервна подршка коју сте до сада пружали.

Чврсти темељи одавно су постављени, а за 75 година постојања сваким даном смо све више и више пунили трофејне витрине и постизали историјске успехе. Данас, након толико година, може да се осврне и поносно погледа нашу кућу на Малом Калемегдану .У данима када је било тешко, али и онда када је било најлепше, увек смо је чували и сачували. Верујемо да су најлепше године пред нама и позивамо вас да будемо сви заједно део историје.

Црвена звезда вас зове. У понедељак од 12 часова започињемо продају сезонских улазница за сезону 2019/2020. Сезону за коју сви са правом верујемо да ће подебљати историјску књигу коју чувају зидине Малог Калемегдана. Све потребне информације можете пронаћи на следећем линку.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment