Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Милица на корак до бронзе у Минску

Милица Николић (до 48 кг) најбоља српска џудисткиња на Европским играма у Минску била је на корак од медаље.

Из Белорусије Николићева која је и осма на Светској ранг листи, враћа са пласманом на пето место и вредним бодовима за одлазак у Токио.

Као што је и навикла спортску јавност Николићева је одлично почела учешће на Играма у Минску. Одличну џудисткињу и стару ривалку Марију Сидеро из Португала, ипоном је савладала у првом колу. У другом пала је и одлична Јулиа Фигеора (Шпанија) за коју је био довољан и вазари да би меч Николићева решила у своју корист. У полуфиналу дуел српске шампионке и Дарије Билодид Украјинке светског броја 1. Ни у једном моменту Николићева није попуштала и јасно је доказала да је чврст и пре свега борац без страха. У одличном мечу Милица је повела на вазари.

Милица је радила добро у полуфиналној борби. Повела је против Билодид на вазари али на жалост, једна непажња и то је казњено ипоном – рекао је Љубиша Мајдов тренер Милице Николић.

У дуелу за бронзу још једна стара и добро позната противница. Словенка Маруша Штангар којој је свакако најсвежији утисак пораз од српске шампионке са Гран слема у Бакуу.

У борби за медаљу регуларни део меча одрадила је тврдо али водила је са две казне. У голден скору на њен улазак Штангар је контрирала и остварила скор, вазари. Милица се после полуфиналног меча није опоравила психички. Пораз јој је сасвим сигурно тешко пао али то је џудо, то је живот. Идемо даље, морамо се задовољити петим местом и што је најважније нема повреда – рекао је Мајдов.

Да је Милица с правом у Топ 10 на свету у категорији до 48 килограма, Николићева је показала још једном у Минску. Пласман не пето место донео јој је вредне бодове.

– Да сам задовољан нисам али то је исто живот тренера, са такмичаром заједно славимо али и подносимо поразе. Идемо даље – рекао је Љубиша Мајдов.

На џудо турниру одлична је била и млада Андреа Стојадинов (до 48 кг) која је остварила победу у првом колу над одличном Румунком Моником Унгуреану. У другом на жалост и њој је слабу тачку нашла Словенка Штангар. Јована Рогић (до 57 кг) је остварила идентичан учинак као и Стојадинов. Рогићева је победила Румунку Лореадану Охаи док је у другом колу зауставила Жоана Екисан из Шпаније.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment